Arkivet‎ > ‎

Forfalskninger

Dessverre er det slik at det er enkelte personer som prøver å utnytte et markedet til å tjene penger. I så henseende er ikke dette noe nytt, men en sak som vi stadig vekk kommer tilbake til. På denne siden vil du finne bilde av noen slike objekter. Hensikten med siden er å spre kunnskap, for det er bare kunnskap som kan hindre deg i å kjøpe et slikt objekt.

Har du selv noen slike objekter, er foreningen interresert i å motta et bilde av objektet, helst begge sider, samt opplysninger om hvor, når og av hvem du kjøpte objektet. Vi vil ikke legge ut informasjon om personer, men kun holde de internt i foreningen, samt spre de til foreningens medlemmer.

Vi har nå sett at de stempler som har vært til salgs ved noen av auksjonsfirmaene har blitt benyttet til å lage falske objekter, trykk her for å laste ned og lese artikkelen "Falske stempler".

Falsk stempler - vær observant:
 
 

I TKF 4/2005 hadde vi en advarsel mot ”replica”-stempler som kan kjøpes på internett, og som gjentatte ganger har dukket opp på konvolutter lagt ut på auksjoner i Norge. Se noen av eksemplene vist ovenfor. Et nettsted averterer med ”you can have anything you want in stamps - such as divisional symbols in place of eagle and swastika for you units post”.Hvis du ser dette stemplet - så hold deg langt unna. Dette er ikke ekte saker.
  Bilde 1
 Bilde 2
 Tekst/Merknader Lagt ut
 
  Så har vi fått en nytt knippe med falske stempler. Denne gangen fra Tradera.     09 juni 2020
 
 
 Da har vi fått en nytt knippe av forfalskninger. Denne gangen er de hentet fra eBay. Det er nok ikke grenser for hva man finner på av rariteter for å tjene penger. 29 okt 2018
 
  Et objekt som ble lagt ut på Samlerbørsen sin auksjon 2-3 feb 2017. Beskrivelsen var følgende. "213 Par 1 kr Haakon med privat overtrykk Deutsche Besetzung i rødt (altså innlagt skrivefeil.) Dett er ukjent for oss. Ørliten tynnhet øvertst på det ene merket. Det andre er postfriskt." Ble solgt for 200,-. 06 feb 2017
 
  Så et merke som er funnet på eBay. Fantasien kjenner ingen grenser.     24 jan 2017
 
 

 To merker som har blitt tilbydt på QXL. Nok et par fantasimerker.     24 jan 2017
 


 
 Disse har blitt solgt av en polsk selger for en billig penge - uten garanti. 29 des 2016
 
 
 Stadig nye merker. 22 des 2016
 
  Nok et par frimerker til "samlingen". 19 des 2016
 
  Falskt overtrykk på Hitler merke. 13 aug 2015
 

 
Her har vi et falsk stempel på en ekte remse. 5 jan 2015
 

 

 Her er tre nye objekter som vi har blitt gjort oppmerksom på. Her er vi av den oppfatning at oblatmerkene er klistret på i etterhånd og fått en eller annen påskrift. 
Det fjerde objektet tror vi også er manipulert, men er ikke 100 % sikker. Har du innspill, så sende de til oss på krigsogfeltpost@gmail.com
 
 

 
  
 

 Nytt objekt oppdaget. Her er stemplet falskt og feltpostnummeret er angitt med for mange siffer. Tyske feltpostnummer består av 5 siffer IKKE 6. Objektet var lagt ut for salg på en kommende auksjon, men er nå trukket. 
 
  Et falsk Narvikmerke! Vil du vite mer om disse les artikklen i TKF nr. 1 - 2007. 
 
  Denne har vi sett før. Funnet på eBay 24 feb 2014. 
 

 

 Her er en ny oppdagelse. Denne er funnet på Tradera, men stemplet er også sett på Delcampe. Det er SS-stemplet som er fake. Det øvrige er ekte nok. 
 
 
 Nye oppdagelser på eBay. Dette er forfalskninger, så hold dere unna.
 
 
 
  
 
 
  
 

 


Da har vi fått tilgang på nok et "knippe" med falske stempler. Her ser dere både det "orginale" stempler og hvordan trykket ser ut. Alle er ikke like gode, men forhåpentligvis til nytte.
 
 

 

  
 

 

  
 

 

  
 

 

  
 

 

  
 

 

  
 

 

  
 


 
 
Nok en "knippe" med falske merker funnet på eBay.
 
 
   
 
 
 Disse er også observert på eBay i mars/april 2012. Har også sett 20+10 øre.
 
 
 
 Her er ennå noen flere eksempler på fantasifulle objekter. Disse er observert på eBay for salg mars/april 2012. Det er flere verdier enn disse. Har sett 3, 5 og 12 øre også
 
 
  Her er nok en falsk sak, funnet til salgs på eBay. Teksten burde vel ha vært "Drontheim" for å ha vært litt mer riktig.
 
 
 
Stadig dukker det opp nye objekter vi ikke har sett før. Det er rimelig å anta at disse ikke er ekte.
 
 
   
 
 Her har vi en som vi ikke har sett før. Utbys nå (feb 2012) på QXL.
 
 

 

Det er stadig noen som prøver seg. Disse ligger nå ute på eBay 10 okt 2011. Selges enkeltvis.
 
 

   

 
Her har vi noe som vi ikke har sett før. Funnet på eBay. Det er ikke grenser for hva man kan finne på. Hold dere unna.
 

 
   
 
 
Disse kommer opp med jevne mellomrom. OBS - OBS - dette er ikke noe ekte, men lagde objekter. Funnet utbudt hos Samlerbørsen aukjson nr 164, 28 okt 2010. Utrop var 500,- pr stk!
 
 


 Falskt stempel. 
 


 Falskt stempel. 
 


 Falskt stempel.
 
 


 
Her har vi et OKW 52 stempel på baksiden som er falskt. Et slikt stempel skal IKKE finnes på et slikt brev. 
 
 
Feltpostnummeret har 6 siffer - noe som er feil. Det virker også som ordet FELDPOST er skrevet ved hjelp av letraset!
 
 

 
Her er en vi har funnet på eBay - As stemplet ble tatt i bruk 1942, så dette er nok litt for tidlig.  
 

 

Ifølge boken til Bjørn Bunæs var P16 Sicherheitspolizei, Viktoria Terrasse – stempelet er og ”smør på flesk” Mangelfull adresse.

 
 

 
Denne fant vi også på eBay - As stemplet ble tatt i bruk 1942, så her man også for tidlig ute.  
 
 
Et objekt med falskt stempel. I dette stemplet er "fonten" ikke slik som i de tyske tjenestestemplene, samt at det er ikke angitt "Briefstempel" eller "feltpostnr". "Dienststelle" er ikke kjent brukt som i dette stemplet.
 
 
 
Et objekt med falskt stempel. I dette stemplet er "fonten" ikke slik som i de tyske tjenestestemplene, samt at det er ikke angitt "Briefstempel" eller "feltpostnr". "Dienststelle" er ikke kjent brukt som i dette stemplet. 
 
 
Sensurbehandlingen (stemplet i München er det ingenting å si på), men svertingen? Innholdet er helt uleselig, hvorfor har ikke sensuren sendt kortet i retur? eller beslaglagt det? Adressaten er også svertet og uleselig. Hvordan kan det ha kommet frem? 
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
 
Comments