Inici

La farmàcia Bujons va obrir les seves portes el 1842 i va estar en funcionament fins el 1957, data en la qual va ser tancada sense que s’alterés posteriorment res del seu estat.

Els darrers propietaris, Josep Anton Bujons i Maria Vivó, van voler que el Centre d'Estudis Martorellencs es fes càrrec de la conservació d’aquest patrimoni que a més de la farmàcia inclou un important fons arxivístic i bibliogràfic. Des del 1989 l'entitat hi té la seva seu social.

L’espai de l’antiga botiga i rebotiga van ser restaurats el 1990 tenint especial cura per recuperar la seva imatge original. Aquest treballs es van portar a terme amb la col·laboració de l’Escola Taller de l’Ajuntament de Martorell.

Posteriorment el CEM es va fer càrrec de la restauració i de la rehabilitació de les diverses estances de la planta baixa, on hi havia instal·lada la secretaria i la biblioteca. L’espai destinat antigament a menjador va ser recuperat i destinat a petites exposicions i a sala d’actes i de reunió.

El mal estat de la coberta va provocar l'ensorrament parcial de l'edifici, el que ha comportat el seu tancament i la reconstrucció interior total, tot respectant la façana original de la plaça de la Vila.

El CEM està a l'espera de poder recuperar l'ús d'aquest espai per donar continuïtat a la tasca de difusió cultural que ja havia iniciat.

La farmàcia és situada al núm. 41 de la plaça de la Vila de Martorell.