Furalopers: Dit jaar al 35 jaar een loopclub met verankering in Tervuren

Facebook

Furalopers zijn een gezellige mix van enthousiaste wedstrijdlopers, recreatielopers en beginnende lopers. 

Bent u een aspirant loper, dan kan u bij ons terecht. Om de 2 jaar doen we samen met de Gemeente Tervuren een Start Running (5km). Maar wacht niet, u kan op elk moment aansluiten, u vindt gegarandeerd mensen met dezelfde loopsnelheid. 

Bent u een recreatieve loper die een club zoekt om met andere lopers de conditie op peil te houden op regelmatige tijdstippen, kom gerust even proberen. U bent van harte welkom.  

Bent u een competitie loper en u wil kilometers afhaspelen in een prachtige omgeving als wedstrijdvoorbereiding in goed gezelschap, dan vindt u bij ons zeker een groep waar u kan aansluiten.  

Furaloop 2023 nu eens in het NAJAAR en met 2 afstanden, een 12km afstand en een 8km afstand. 

zondag 10 september 2023. 

Gelieve deze datum reeds vast te leggen in jullie loopagenda’s. 

Later volgt uiteraard nog meer informatie. 

De Tervuurse Furalopers lopen tijdens alle 4 seizoenen en door elk weertype op een van de mooiste parcours van Vlaanderen! 

Onze thuishaven is het sportcentrum Diependal in Tervuren en de groepstrainingen vertrekken elke woensdagavond om 19:00 en zondagochtend om 09:30 vanuit Diependal en gaan door het prachtige arboretum van Tervuren. Dit bevindt zich in het zogenaamde Kapbos, d.i. een beukenbos aangelegd tussen 1875 en 1880, die noordoost een verlenging  van het Zoniënwoud is.

Dit terrein is dan ook de ideale biotoop voor onze ca. 200 leden lopers : een zachte  ondergrond en voldoende paden om een parcours naar wens te volgen tussen 100 hectaren bos met 460 verschillende soorten bomen, waar we onze longen met verse boslucht kunnen vullen.

We nemen als club samen deel aan verschillende wedstrijden in de buurt. Zelfs halve of volledige marathons in het buitenland staan op het programma. We organiseren ook enkele  clubuitstappen of andere activiteiten. We organiseren ook elk jaar onze eigen wedstrijden. Opgelet ! In 2023  gaan deze nu door in het NAJAAR op 10 september 2023 .  De Furaloop  (2 afstanden: 12,4km en 8,2km)

Regelmaat wordt bij de Furalopers beloond ! We hebben daarvoor een regelmatigheidcriterium (RMC) voor onze leden opgezet. Dit loopt van 1 januari tot 31 december en beloont alle lopers met frequente aanwezigheid met een prijs in natura die wordt uitgereikt op onze jaarlijkse algemene vergadering. Daarvoor moet u wel op tijd en stond uw loopfrequentie doorgeven. 

Algemene Vergadering

zondag 4 juni 2023. 

Algemene Vergadering en jubileumfeest 35 jaar Furalopers Tervuren: 

Op zondag 4 juni houden wij dit jaar onze algemene vergadering. Maar, zoals reeds eerder gecommuniceerd, vieren we die dag ook ons 35 jarig bestaan. Via één van onze trouwe, maar in zijn geval ook legendarische leden, Patrick Dermul, hebben we hiervoor een mooie locatie in Tervuren kunnen vastleggen, namelijk het parkje en de kantine van de Sint Hubertus Wipschutters in de Broekstraat in Tervuren.

 

Onderstaand de planning voor die dag:

 

 

Gelieve jullie zo snel mogelijk in te schrijven voor deze dag. We hebben hiervoor een inschrijvingsformulier gemaakt dat je via verschillende mails hebt mogen ontvangen. 

 

Ziezo, via deze e-mail nodigen we jullie nu dus officieel en nadrukkelijk uit voor onze algemene vergadering van zondag 4 juni om 12u30. De aanwezigheid hierop staat los van deelname aan de andere activiteiten op die dag en er moet niet specifiek voor worden ingeschreven. Voor de BBQ en de initiatiesessie Wipschieten moet dit wel, dus vergeet niet snel via de bovenstaande link in te schrijven (1 persoon per inschrijvingsblad). Om ervoor te zorgen dat we de BBQ tijdig kunnen voorbereiden moet er worden ingeschreven tegen ten laatste zondag 25 mei. Voor de BBQ en enkele inbegrepen drankjes vragen wij jullie een tussenkomst van 20€ per Furaloper (-12 jaar wordt dit 12€). Voor niet-leden die jullie zouden vergezellen vragen we 40€ (25€ voor -12 jarigen). Gelieve de betaling van je deelname (en eventueel deze van je andere deelnemende gasten) onmiddellijk na je inschrijving in orde te brengen op het rekeningnummer van de Furalopers en met vermelding van alle namen van de personen waarvoor wordt betaald. 


Hopelijk zijn jullie in grote aantallen aanwezig op onze algemene vergadering en ons 35-jarig jubileumfeest