Furalopers: Dit jaar al 35 jaar een loopclub met verankering in Tervuren

Facebook

Furalopers zijn een gezellige mix van enthousiaste wedstrijdlopers, recreatielopers en beginnende lopers. 

Bent u een aspirant loper, dan kan u bij ons terecht. Om de 2 jaar doen we samen met de Gemeente Tervuren een Start Running (5km). Maar wacht niet, u kan op elk moment aansluiten, u vindt gegarandeerd mensen met dezelfde loopsnelheid. 

Bent u een recreatieve loper die een club zoekt om met andere lopers de conditie op peil te houden op regelmatige tijdstippen, kom gerust even proberen. U bent van harte welkom.  

Bent u een competitie loper en u wil kilometers afhaspelen in een prachtige omgeving als wedstrijdvoorbereiding in goed gezelschap, dan vindt u bij ons zeker een groep waar u kan aansluiten.  

Fura 10 Miles 2023 nu tijdens het NAJAAR 2023. 

zondag 10 september 2023. 

Gelieve deze datum reeds vast te leggen in jullie loopagenda’s. 

Later volgt uiteraard nog meer informatie. 

De Tervuurse Furalopers lopen tijdens alle 4 seizoenen en door elk weertype op een van de mooiste parcours van Vlaanderen! 

Onze thuishaven is het sportcentrum Diependal in Tervuren en de groepstrainingen vertrekken elke woensdagavond on 19:00 en zondagochtend on 09:30 vanuit Diependal en gaan door het prachtige arboretum van Tervuren. Dit bevindt zich in het zogenaamde Kapbos, d.i. een beukenbos aangelegd tussen 1875 en 1880, die noordoost een verlenging  van het Zoniënwoud is.

Dit terrein is dan ook de ideale biotoop voor onze circa 200 leden lopers : een zachte  ondergrond en voldoende paden om een parcours naar wens te volgen tussen 100 hectaren bos met 460 verschillende soorten bomen, waar we onze longen met verse boslucht kunnen vullen.

We nemen als club samen deel aan verschillende wedstrijden in de buurt. Zelfs halve of volledige marathons in het buitenland staan op het programma. We organiseren ook enkele  clubuitstappen of andere activiteiten. We organiseren ook elk jaar onze eigen wedstrijd. Opgelet ! In 2023  gaat deze nu door in het NAJAAR op 10 september 2023 .  Fura 10 Miles, Fura 10K & Fura  (16,1km, 10,4km en 6,4km)

Regelmaat wordt bij de Furalopers beloond ! We hebben daarvoor een regelmatigheidcriterium (RMC) voor onze leden opgezet. Dit loopt van 1 januari tot 31 december en beloont alle lopers met frequente aanwezigheid met een prijs in natura die wordt uitgereikt op onze jaarlijkse algemene vergadering. Daarvoor moet u wel op tijd en stond uw loopfrequentie doorgeven. 

Oproep aan de leden: 

Zaterdagnamiddag 13 mei

special gast training met de Molenlopers

De Molenlopers zullen op zaterdag 13 mei (de originele organisatiedag van de Fura 10 Miles) te gast zijn in Tervuren. Daarom organiseren we graag een extra training zodat we in groepjes (opgesplitst over verschillende afstanden en snelheden + wandelaars) ons bos kunnen tonen aan deze kust lopers. Graag plaats ik deze zaterdagmiddag dan ook op jullie agenda en roep ik jullie nu reeds op om met zo veel mogelijk aanwezig te zijn op de extra training. 

Over de verschillende groepjes en afstanden zullen we later nog communiceren, maar zeker is dat iedereen, van wandelaars naar 6km lopen aan een rustig tempo tot de 16km afstand van de snellere groep en zo veel mogelijk er tussenin, kan meelopen.  

De zondagtraining van 14 mei blijft uiteraard ook gewoon doorgaan, wat ervoor zorgt dat er die week 3 trainingen mee tellen voor het RMC. Hopelijk kunnen jullie er massaal bij zijn. 

Wat achtergrond; Zondag 22 oktober 2017 ging onze clubuitstap richting West-Vlaanderen. 's Ochtends zijn we toen in De Haan vertrokken in verschillende groepjes voor een verbroedering training met een plaatselijke bevriende loopclub, de Molenlopers uit Bekegem, langs het strand of in de duinen en aanliggende bosjes. Er was ook een wandelgroep zodat iedereen een leuke training had aan de kust.