Furalopers: Dit jaar al 36 jaar een loopclub met verankering in Tervuren

Facebook

De Furalopers zijn een gezellige mix van enthousiaste wedstrijdlopers, recreatielopers en beginnende lopers. 

Bent u een aspirant loper, dan kan u bij ons terecht. Om de 2 jaar doen we samen met de Gemeente Tervuren een Start Running (5km). Maar wacht niet, u kan op elk moment aansluiten, u vindt gegarandeerd mensen met dezelfde loopsnelheid. 

Bent u een recreatieve loper die een club zoekt om met andere lopers de conditie op peil te houden op regelmatige tijdstippen, kom gerust even proberen. U bent van harte welkom.  

Bent u een competitie loper en u wil kilometers afhaspelen in een prachtige omgeving als wedstrijdvoorbereiding in goed gezelschap, dan vindt u bij ons zeker een groep waar u kan aansluiten.  

Foto links: 2023 - 35 jarig bestaan van onze club!

FURALOOP 2024: 

Zondag 1 September 11u

Meer informatie volgt op deze pagina


Ziehier de link naar de uitslagen van de 12 km en 8 km  van de vorige editie (10/09/2023). 


De Tervuurse Furalopers lopen tijdens alle 4 seizoenen en door elk weertype op een van de mooiste parcours van Vlaanderen! 

Onze thuishaven is het sportcentrum Diependal in Tervuren en de groepstrainingen vertrekken elke woensdagavond om 19:00 en zondagochtend om 09:30 vanuit Diependal en gaan door het prachtige arboretum van Tervuren. Dit bevindt zich in het zogenaamde Kapbos, d.i. een beukenbos aangelegd tussen 1875 en 1880, die noordoost een verlenging  van het Zoniënwoud is.

Dit terrein is dan ook de ideale biotoop voor onze ca. 200 leden lopers : een zachte  ondergrond en voldoende paden om een parcours naar wens te volgen tussen 100 hectaren bos met 460 verschillende soorten bomen, waar we onze longen met verse boslucht kunnen vullen.

We nemen als club samen deel aan verschillende wedstrijden in de buurt. Zelfs halve of volledige marathons in het buitenland staan op het programma. We organiseren ook enkele  clubuitstappen of andere activiteiten. We organiseren ook elk jaar onze eigen wedstrijden. Opgelet ! In 2023  gaan deze nu door in het NAJAAR op 10 september 2023 .  De Furaloop  (2 afstanden: 12,4km en 8,2km)

Regelmaat wordt bij de Furalopers beloond ! We hebben daarvoor een regelmatigheidcriterium (RMC) voor onze leden opgezet. Dit loopt van 1 januari tot 31 december en beloont alle lopers met frequente aanwezigheid met een prijs in natura die wordt uitgereikt op onze jaarlijkse algemene vergadering. Daarvoor moet u wel op tijd en stond uw loopfrequentie doorgeven. 

ClubKledij

Naast onze reguliere clubkledij kunnen nu ook de fluo T-shirt en het nieuwe warme Fura-jacket worden besteld

Een bestelling kan gebeuren met het bestelformulier voor alle kledij. 

Jaarlijkse FURA steunactie. 

Zoals elk jaar stemden we tijdens de Algemene Vergadering een goed doel dat we financieel steunen. 

Onze keuze dit jaar viel op Oscare vzw in Merksem. Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum voor mensen met brandwonden en littekens. 

Met hun Kinderbrandwondenfonds willen zij jongeren met brandwonden, maar ook hun ouders financieel en mentaal ondersteunen. 

Preventie is eveneens één van hun belangrijke doelen. Met hun preventieplatform          ‘Leef Brandveilig’ gaan ze naar scholen, verenigingen, opendeurdagen van de brandweer… om jong en oud te sensibiliseren rond brand en brandwonden.

Meer info: www.oscare.be 

MAAK HET VERSCHIL VOOR KINDEREN MET BRANDWONDEN!

Samen kunnen we komen tot minder brandwonden en meer brandveiligheid