De cursus voor particulieren

Sinds Juli 2016 is deze activiteit gestopt wegens wonen en werken in Oost Duitsland. De tekst laat ik echter leesbaar staan. Even verder googlen voor een goede spinnenangst cursus dus. Er zijn er meer.

Op basis van ruim 20 jaar ervaring met mensen en spinnen heeft Eugène Bruins een cursus ontwikkeld waarbij op ontspannen wijze en zonder dwang u uw angst de baas kunt worden. De cursusindeling is flexibel, maar start normaalgesproken met een gesprek met de deelnemer(s), gevolgd door een uitleg over spinnenangst  en over het leven van een spin, waarbij ook misvattingen worden weggenomen.

Rustig wordt toegewerkt naar het praktijkgedeelte. Want praten alleen helpt niet. De deelnemers leren dat de ontmoeting met een spin niet tot een paniekaanval hoeft te leiden. Dit effect kan echter niet alleen behaald worden door gesprekken. De deelnemers kunnen het beste zelf ervaren dat de aanwezigheid van een spin geen paniek meer teweegbrengt. Wat de meeste vooraf voor onmogelijk hielden, lukt bij vrijwel iedereen.
Zo nodig wordt hierbij gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals spinnenvellen, en worden de deelnemers met een rustige en zorgvuldig techniek voorbereid op een ontmoeting met één van Eugène ’s levende, rustige en ongevaarlijke vogelspinnen. Dit zijn de ideale kandidaten om je spinnenangst mee te bestrijden. Niet griezelig snel en klein, maar rustig en ‘overzichtelijk’. Men kan ze als individu herkennen. Door ervaring met duizenden mensen weet Eugène als geen ander wat er speelt in de mensen en hen zo te benaderen, dat ze uiteindelijk toch de vogelspin op de hand nemen. Mens en dier komen door deze directe confrontatie nader tot elkaar. De spin wordt als een dier gezien en niet meer als een eng griezelig ongeorganiseerd ‘ding’.

 

Naderhand is iedereen blij, blij het toch gedaan te hebben, en had men er spijt van gekregen het niet te hebben gedaan. Hoewel deze stap al zeer bevredigend is voor de meeste deelnemers, hiermee is de cursus nog niet ten einde. Want een grote vogelspin mag dan wel rustig en overzichtelijk zijn, het gaat om de kleine spinnen die de deelnemers in het dagelijks leven (kunnen) ontmoeten. En ook daaraan voldoet deze cursus. Voor wie wil, kan deze vervolgstap gemaakt worden naar de kleinere spinnen. Gesterkt door de ontmoeting met de grote vogelspin durft menigeen diens kleinere familielid ook te benaderen. Dat deze methode vrijwel altijd werkt, is al vele malen bewezen.


Zou het niet geweldig zijn zonder deze angst verder te kunnen? Als dat lukt, kent het verdere leven veel meer vrijheid. En het helpt de deelnemers ook op andere gebieden krachtiger en moediger te worden. Want, tenslotte heb JIJZELF de allergrootste angst overwonnen, en hoe! Dan kan je ook andere problemen aan.

Het doel, te bereiken dat deelnemers niet meer in paniek raken bij een (mogelijke) ontmoeting met een spin, wordt vrijwel altijd gehaald. Je zult een spin buitenshuis kunnen zetten. Sommige gaan nog verder en nemen zelfs vogelspinnen als huisdier. Spinnen worden niet meer verkeerd begrepen. Wanneer bijvoorbeeld een huisspin over de vloer loopt, weet je dankzij de cursus dat het vrijwel altijd een eenzaam mannetje die wanhopig een vrouwtje probeert te vinden. Tijdens zijn liefdes-marathon rende hij toevallig jouw huis binnen. Hij leeft maar kort en neemt grote risico’s door zijn schuilplaats te verlaten. Als je dat eenmaal weet, is het moeilijk nog bang te zijn.

Reacties:

"Vandaag de cursus spinnenangst gedaan bij Eugène Bruins. Echt waar! Ik! Ik heb zelfs met de spinnen gespeeld en ik leef nog. Ik kijk nu heel anders tegen deze dieren aan. Dag paniekaanvallen! Het is zelfs omgedraaid, ik heb bewondering voor deze fascinerende dieren."

"Jeetje, ik heb een vogelspin op mijn hand gehad. Ik ja. Ongelooflijk. Nu ik dit gedaan heb kan ik alles aan. Na al die jaren angst. Had ik dit maar veel eerder gedaan."

"Ja, ik had er spijt van gekregen als ik het NIET had gedaan. Super!“.

„Zie ik ‚s Avonds bij de TV een spin door de kamer rennen. Een mannetje op liefdespad, weet ik nu. Ik bleef rustig en zette een glaasje over hem heen, papiertje eronder en naar buiten. Dan kan hij verder zoeken naar een vrouwtje. Zo cool, hoe rustig ik dit deed“.
Subpagina''s (2): Praktische informatie Prijzen