Aistit ja vyöhyketerapia

Kaikkia aisteja hoitaessa on huomioitava kallonpohjan taso. Sieltä lähteen aistien hermotus.

Haju

Hajuaisti sijaitsee seulaluun ontelossa.

Heinänuhassa on hoidettava myös 18+1 tasoa. Jalkaterästä aktivoitava nenän, immuunipuolustuksen alueita.

Tukkoisessa nenässä voi käyttää höyryä ja yrttejä apuna. Kansanlääkinnässä on käytetty katajaa avaamaan hengitysteitä: katajanoksia kiehuvaan veteen, josta syntyvää höyryä on hengitelty. Marjoja on käytetty lyhyinä kuureina immuunipuolustusta tehostamaan. Aromaöljyistä löytyy monia nenää aukaisevia ja antiseptisia öljyjä. Tunnetuimpina eucalyptus ja mentholi.

Sipulit ovat myös tehokkaita nuhassa kuten yskässäkin. Vauvalle voi laittaa sipulinpuolikkaan sängyn viereen, vähän isommalle tehdä sipulikääreen. Yskässä auttaa illalla nautittu sipulimaito: silputtua sipulia pehmitetään kuumassa maidossa - nautitaan kaikkinensa lämpimänä.

Näkö

Silmiin tulee neljäsosa kehon hermoradoista. Näköaisti-keskus sijaitsee aivojen takaraivo-lohkossa. Luonnonlääketieteessä silmää pidetään "maksan yläaukkona"; myös lääketieteessä huomioidaan silmänvalkuaisen muuttuminen keltaiseksi,joka on merkki maksan huonosta toiminnasta.

Vyöhyketerapiassa hoidetaan aineenvaihdunta silmiä hoidettaessa.

Karsastuksessa hoidetaan silmien heijastealueet ja niskan alue. Viherkaihissa stimuloidaan munuaisten aineen vaihduntaa ja puhdistumista valkuaisten pilkkomisjätteistä.

Kuulo