Luieren, het meest essentiële als AB-@-❤

Plaatsingsdatum: 20-okt-2017 16:15:39

Bij deze deel ik een klein/groot aantal tips over luiergebruik als ABDL-zijnde. Hier en daar draag ik wel eens een luier als ik hier zin in heb, en deze op mijn eigen ervaringen gebaseerde tips zijn geschikt voor zowel dragers van babyluiers of peuter-/bedplas-optrekbroekjes als dragers van luiers in volwassen maat.

    • Begin klein, koop dus de grootste maat babyluiers (6, 6+ of 7) of de grootste maat luierbroekjes voor bedplassende kinderen. (Kruidvat XL of Drynites 8-15, ze passen zelfs nog om een heupomtrek van 90 cm!)

    • Vergelijk de prijzen van de luiers eerst goed per winkel waar je bent, per merk en per kwantiteit (aantal) van het pak, om te voorkomen dat je een impulskoper aan luiers wordt. Zo kosten bij het Kruidvat bijvoorbeeld zowel Pampers maat 6 als een voordeelpak Kruidvat huismerk 6+ beiden €9,99, terwijl in het pak Kruidvat luiers er meer zitten, wat het dus goedkoper maakt. (The more the merrier!)

    • Kijk voor je een bepaald merk babyluiers koopt eerst op betrouwbare sites met recensies, dan kun je van mensen lezen hoe goed de luiers zijn. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Kruidvat huismerk en Pampers twee van de best verkochte merken aan luiers zijn, maar ik vind persoonlijk de Pampers beter qua pasvorm en absorptie.

    • Ben je zenuwachtig over het feit dat je luiers gaat kopen en bang om eventueel uitgelachen of zo te worden? Dan is het het beste om je eerst zo goed mogelijk erop voor te bereiden, eerst te kijken of je zelf je bankrekening beheert om meekijkende ogen van ouders/verzorgers te voorkomen, en vooral om rustig en vastbesloten te blijven, dit laatste is vooral goed als je luiers koopt bij winkels zonder zelfscanner, bijvoorbeeld bij je lokale drogisterij.

    • Als zo'n babyluier je net niet past, ook nadat je je heupomtrek net hebt opgemeten, kun je de tapes ervan groter maken met crèpetape of zo, en als je er wat meer geld en (woon)ruimte voor hebt, misschien wel met ConvertUps.

    • Het is van mij aanbevolen om samen met de luiers ook wat verzorgingsspulletjes te kopen om het dragen wat plezieriger voor je huid te maken, denk hierbij aan (lotion)doekjes, talkpoeder, en zink- of panthenolzalf. Indien mogelijk kun je zelfs (bijna!) geur-maskerende luierzakjes erbij kopen voor het geval je zo'n luier na gebruik zo onopvallend mogelijk wilt deponeren.

    • Breng voor de zekerheid talkpoeder en/of (zink)zalf aan om luieruitslag en andere irritaties te voorkomen, en zeker met een gevoelige huid!

    • Zorg ervoor dat je de luiers na aankoop meteen opbergt op een plek waar alleen jij bij kan, om te voorkomen dat iemand anders ze kan vinden.

    • De grootste babyluiers en luierbroekjes voor de nacht absorberen meestal één gehele blaas vol, en kunnen misschien ook wel lekken, dus ga bij de eerste keer urineren/defeceren in een luier voor de zekerheid op de wc zitten, ook zodat het minder onwennig gaat omdat je het 'uit het systeem gooien' sowieso op de wc al makkelijker gaat.

    • Heb je een luier gebruikt? Rol hem dan op en plak hem goed dicht met de tapes, en als het om een luierbroekje gaat, gebruik dan crèpetape om hem dicht te maken na het oprollen. (Als het broekje wel een plakkertje aan de achterkant heeft, kun je deze ook prima gebruiken.) Zorg er in het geval van gedefeceerd hebben (en als dit lukt, wellicht ook als je per ongeluk/toevallig buikloop, oftewel dunne fecaliën, hebt) er wel eerst voor dat je de inhoud van de luier door de wc spoelt, om het opmerken (en desnoods flauwvallen 💩😝) van eventueel andere personen in je huis te voorkomen. Doe de gebruikte luier in een plasticzakje, liefst eentje die geen geuren doorlaat, knoop deze zo goed mogelijk dicht, en deponeer hem in een afvalzak die je toevallig gaat verwisselen en in de zwarte bak gooit, of gooi het in de zwarte bak met overige afvalletjes/prulletjes/whatev.

      • Houd een gebruike luier liever en zeker niet te lang in je vaste vuilnisbak, want voor je het weet gaan je neusharen bijna dagelijks dood aan de geur van geconcentreerde urine en/of feces, of je de luier nou los hebt gedeponeerd of juist eerst in ten minste één zakje hebt geknoopt. Zorg ervoor dat je luiers gebruikt op een klein(!) aantal dagen voordat je de vuilniszak verwisselt, en als je nog vindt dat het sterk naar urine of feces ruikt, kun je altijd wat parfum in de vuilnisbak spuiten en hem desnoods goed afnemen met warm water en allesreiniger.

    • Draag je liever katoenen luiers (in tegenstelling tot mij 🤗), zorg er dan voor dat je iets in huis hebt dat je goed als katoenen luier kunt gebruiken, inclusief de veiligheidsspelden (uit de naaidoos, of gewoon van de Hema, de Etos of zo). Wees in dit geval voorzichtig dat je bij het aantrekken van de luier jezelf niet prikt aan de spelden!

    • Ben je toe aan het dragen van een luier waar anderen bij zijn of zelfs in het openbaar (wat overigens best riskant kan zijn), draag dan comfortabele/lekker zittende kleding die de luier zo goed mogelijk verbergen, dus bijvoorbeeld baggy chino-broeken en geen skinny jeans. Ook kun je je T-shirt in je broek stoppen om de rand van de luier minder op te laten vallen voor het geval je geen romper/bodystocking/iets in die richting in huis hebt.

    • Als je op jezelf woont, is het kopen van de vele keren grotere luiers helemaal aan jou, maar het is dan wel mogelijk gezien je er best wel wat ruimte voor kan hebben om ze in op te bergen. Begin in dit geval goedkoop, dus niet met de volledige grote-baby-styley luiers (van bijvoorbeeld ABU en Bambino) die al snel 2 tientjes kosten, maar met bijvoorbeeld goede (en indien mogelijk goedkopere) merken van incontinentiemateriaal, zoals Tena, Attends, Depend of Abena.

      • De merken van het medische incontinentiemateriaal zijn niet alleen maar te koop bij de apotheek, maar ook op de shop van de AB-DL-TB-Club, en waar je ze ook (af)haalt, maak je niet dik en wees zo eerlijk, rustig en vastbesloten mogelijk.

        • Als je luiers bestelt op de shop van de AB-DL-TB-Club, hoef je ze niet per sé naar je huisadres te laten sturen, en zeker niet als je nog bij je ouders/verzorgers woont om een preek van hier tot aan de maan te voorkomen. Je kunt ze ook naar een afhaalpunt in je buurt laten sturen, en zorg er in dit geval niet alleen maar voor dat je rustig en vastbesloten blijft, maar ook dat je belangrijke gegevens zoals je factuuradres (adres aangegeven op het pakketje) en je ID-kaart meeneemt.

    • Weet je nog niet zeker of je zo'n grotere luier wilt kopen? Dan kun je op de meeste sites voor incontinentiemateriaal gewoon een proefpakketje aanvragen, dat is meestal gratis.

      • Weet je niet precies welke luier er goed is? Op de shop van de AB-DL-TB-Club kun je een groot proefpakket bestellen met van ieder merk luier één soort, in jouw gewenste (unisex) maat, en met nog heel veel andere opties.

        • Als je wilt, kun je ook zelf een iets kleiner proefpakketje op de shop van de AB-DL-TB-Club samenstellen tegen een kleiner prijsje. Handig als je bijvoorbeeld niet te zwaar wilt sjouwen en/of krap bij kas zit of zo.

    • Als je een beginner bent, kan ik je aanbeleven om het dragen en gebruiken van de luier ruim van te voren te plannen. Bijvoorbeeld als je ouders/verzorgers niet thuis zijn tot 11 uur 's avonds, of juist 's morgens vroeg als alleen jij wakker bent, dan heb je meestal ook wel alle ruimte om je luier na gebruik te deponeren.

    • Tenslotte is het helemaal aan jou welke soort luier je het fijnst vindt om te dragen, degene met tapes of de broekjes/pull-ups, ongeacht van de maat. 😉

Heb je iets gehad aan deze tips? Ik zou zeggen, luier ze! 😊