S

Se-på-dage

Forældrene har fire gange årligt mulighed for at overvære balletundervisningen. Ved årets sidste se-på-dag, vil 2. - 9. kl. vise deres eksamens-/dimissionsprogram.

Hvert år arrangeres der desuden en familie-se-på-dag.

Af pladshensyn er det nødvendigt at begrænse antallet af tilskuere til 2 personer pr. elev.

Se endvidere: Foto og Forældrekontakt.

SFO

Balletskolens indskoling består af 0. 1. og 2. SFO'en er en integreret del af skolen, og er obligatorisk for elever i indskolingen.

SFO’en har åbent fra kl. 7.30-8.00 og fra kl. 14-17. Der er lukket 4 uger i sommerperioden samt i efterårsferien, juleferien, og de tre dage op til påske. Ferieplanen bliver lagt ud hvert år inden skolestart.

Betaling for SFO’en udgør pr. 1. august 2016 1105 kr. pr. måned i 12 måneder.

Skader / uheld

Ved skader eller uheld som hæmmer eller umuliggør ballettræning kan eleven blive tilset af Balletskolens fysioterapeut eller speciallæge (ved fysioterapeutens mellemkomst). Henvisning til fysioterapi sker gennem elevens balletlærer.

For børn i 0.-3. klasse vil forældrene blive kontaktet pr. mail eller telefon, hvis barnet er blevet tilset af fysioterapeuten. Dog vil der fra 3. klasse ikke pr. automatik være kontakt til hjemmet ved opfølgende besøg hos fysioterapeuten.

For elever fra 4. klasse vurderes det individuelt, om der er behov for at kontakte forældre. Ved ikke akutte skader, instruktion i hjemmeøvelser o.lign. forventes barnet selv at tage ansvar for at informere hjemmet.

Ved akutte, alvorlige skader vil forældrene altid blive kontaktet af fysioterapeuten.

Hvis Balletskolens sundhedsteam skønner, at der skal tages røntgenbillede, bliver der henvist fra teatret til klinikken i St. Kongensgade og forældrene informeres altid herom.

Udgifter ved behandling, der er henvist af speciallægen, dækkes af teatret. Øvrige behandlinger betales af hjemmet.

Vælger eleven at søge en second opinion, rådgivning, behandling eller lignende i andet regi, skal fysioterapeuten informeres herom på forhånd. Skolens fysioterapeut eller læge kan i nogle tilfælde bidrage med information om, hvilke specialister det kan være relevante at konsultere.

Såfremt vi ikke finder eksterne undersøgelser eller behandlinger forenelige med vores indsats, kan vi bede eleven vælge, hvilket regi eleven ønsker at fortsætte undersøgelse og/eller behandlingen i. Formålet er at undgå, at eleven havner i en situation, hvor eleven benytter to forskellige og modsatrettede strategier på en gang. Det kommer der sjældent noget godt ud af.

Nogen gange er en elevs behov for behandling eller andet af et sådant omfang, at det er svært for skolen – inden for de tilstedeværende ressourcer og/eller i forbindelse med ferier – at sikre et optimalt forløb. I givet fald er skolen åben overfor dialog med en ekstern behandler, hvis eleven/familien selv vil finansiere et forløb, og skolens læge/fysioterapeut fagligt og tidsmæssigt kan indgå i samarbejdet.

Skoleintra

Skoleintra er den kommunikationsplatform, som balletskolen bruger til kommunikation omkring skemaer, træningstider, beskeder o.l. Det er nødvendigt for både forældre og elever dagligt at logge på Skoleintra for at holde sig orienteret om planer, træning, ture m.v.

Man logger på Skoleintra på internetadressen: www.nzg.skoleintra/fi

Se i øvrigt Iportalen her

Slik

Som udgangspunkt er der slikforbud på Balletskolen.

Vi anbefaler at eleverne spiser ”sundt slik” såsom mandler, nødder, rosiner, frugt o. lign.

Undtaget fra denne regel er fødselsdage og kagedag.

Sminke

Et sminkesæt bestående af grundsminke rouge, læbestift og en pudderbørste udleveres fra Mellemrummet ved den første forestilling eleven deltager i. Sminken forsynes med elevens navn. Hvis sminkesættet bliver væk eller ødelagt (forsætligt) vil eleven skulle erstatte sminken. Eleven skal ikke aflevere sminken tilbage, hvis eleven stopper på skolen.

Hvis en elev har allergiske reaktioner og således skal anvende særlige produkter, skal forældrene give besked til Mellemrummet forud for indkøb af sminke.

Sundhed

Balletskolen er tilknyttet det ordinære sundhedsplejersketilbud i Københavns Kommune, hvor eleverne følges regelmæssigt igennem deres skolegang. Elever fra 1. - 9. kl. vejes og måles regelmæssigt af skolens fysioterapeut, for at sikre at sikre at eleven følger en normal vækstkurve.

Almindelige sygdomme og sygdomsforløb hører under egen læge.

D-vitamin

Sundheds- og Fødevarestyrelsen anbefaler befolkningen at indtage D-vitamin, da undersøgelser fra 2018 vist, at ca. hver 5. dansker (alder 2 til 69 år), som ikke tager vitamintilskud, oplever D-vitamin mangel om foråret. Balletdansere og -elever befinder sig i store dele af deres hverdag inden døre og er således yderligere begrænset i soleksponering, som er største kilde til D-vitamin tilførsel. Derfor er det ekstra relevant med fokus på, at balletdansere og balletelever får tilstrækkeligt med D-vitamin. D- vitamin er nemlig med til at sikre stærke muskler og god knogletæthed.

Rehabiliteringsteamet ved Den Kongelige Ballet og Balletskole anbefaler ud over en sund og varieret kost derfor følgende tilskud året rundt:

  • Mandlige dansere og børn over 4 år 10 µg D-vitamin dagligt

  • Kvindelige dansere fra 12-14 år alder 20 µg D-vitamin + 800 mg kalk dagligt

D – vitamin og kalk kan købes på apoteket.

Læs evt. mere her:

https://www.sst.dk/da/viden/ernaering/anbefalinger-om-d-vitamin

https://altomkost.dk/nyheder/nyhed/nyhed/nye-anbefalinger-for-vitamin-d-til-befolkningen/

Eventuelle spørgsmål kan stilles til balletskolens fysioterapeut Karen Bonnesen (kabo@kglteater.dk)

Se endvidere: Læge.

Sundhedsjournaler

Der føres journal ved børnenes kontakt med Balletskolens sundhedsteam. Forældre, eller de der har en del af forældremyndigheden, har som almindelige borgere adgang til journalen, enten iht. Forvaltningsloven, eller iht. Offentlighedsloven, så længe barnet endnu ikke er myndigt. Barnets egen læge kan ligeledes få oplysninger om indholdet af begge journaler.

Sygdom

Ved sygdom skal der gives besked via Iportalen senest kl. 8.00. Ved akut behov kan Indskolingen kontaktes telefonisk i tidsrummet 7.30 – 8.00 på 3369 6787 og 3. – 9. klasse kan kontakte Mellemrummet på 3369 6594 eller maile til mellemrummet@kglteater.dk.

Hvis en elev er småsløj og man som forældre er i tvivl, om eleven kan møde i skole, skal eleven som udgangspunkt sygemeldes.

Hvis en elev er sygemeldt fra morgenstunden, kan eleven ikke raskmeldes til sceneprøver, forestillinger e.l. senere samme dag.

Hvis en elev, der medvirker i aftenens forestilling, bliver syg i løbet af dagen, skal Mellemrummet kontaktes hurtigst muligt på 3369 6594.

Hvis eleven bliver syg i skoletiden, bliver forældrene kontaktet, så der kan laves aftale om afhentning el. lign.

Elever, der har eftermiddagstræning skal selv kontakte deres underviser ved sygefravær.

Forældrene anmodes om, at holde pædagogerne løbende underrettet om sygdommens forløb.

Søvnbehov

Hvis forældrene vurderer, at deres barn er for træt til at møde i skole efter medvirken i forestillinger senere end kl. 21.30, har de lov til at holde deres barn hjemme og eleven skal møde ind:

3. kl. møder ind kl. 9.45

4. - 7. kl. møder ind til første lektion i Læseskolen eller træning kl. 9.45

0. - 2. kl. møder ind kl. 9.50

De skal blot give besked til pædagogerne herom.

På samme måde kan Balletskolen særligt i forestillings-belastede perioder på forhånd henlede opmærksomheden på muligheden for at aftale ekstraordinært fravær for eleverne.

Kontaktoplysninger til Mellemrummet:

Iportalen, ring 33696594 eller skriv mail på mellemrummet@kglteater.dk