B

Bad

Eleverne skal altid i bad efter træning og prøver.

Da flere og flere bliver ramt af duftallergi, har vi oplevet gener på grund af spraydeodoranter, og derfor har vi besluttet, at det ikke længere er tilladt at bruge disse på balletskolen.

Balleteksamen

2. – 7. klasse:

Fra 2. - 7. klasse er der hvert år eksamen i ballet, som afholdes i maj. I forlængelse heraf træffes beslutning om eleven kan fortsætte på Balletskolen. Afgørelsen træffes på baggrund af en helhedsvurdering. I helhedsvurderingen indgår:

- de balletfaglige vurderinger, som fremgår af elevplanen og

- præstationen ved balleteksamenen.

Ved eksamen bedømmes elevens præstation i forhold til det enkelte klassetrins læreplan.

Elevens situation i læseskole-regi samt elevens generelle indsats, evne til at optræde, trivsel, fravær, skadeshistorik ol. indgår desuden i vurderingen. Vurderingen foretages af elevens nuværende balletlærer(e), holdets kommende balletlærer(e) og balletskolens ledelse. Eksterne censorer deltager ved eksamen for alle hold og deres tilbagemelding tages ligeledes med i helhedsvurderingen.

Afgørelsen lægges i elevens mappe på Skoleintra og det anbefales at forældrene er sammen med eleven, når eksamensudtalelsen læses. Elever der ikke går videre indbydes til en udslusningssamtale. Eventuelle spørgsmål vedrørende afgørelsen kan stilles ved denne samtale.

Se endvidere udslusning.

8. klasse:

Balletskolen ønsker at give eleverne et sammenhængende forløb frem mod folkeskolens afgangsprøver i 9. klasse og et sammenhængende forløb i Kompagni B. Derfor skal eleverne ikke til balleteksamen i 8. klasse. Med mindre særlige forhold gør sig gældende (f.eks. manglende motivation, skader, fravær, opførsel ol.) vil eleverne dermed kunne fortsætte deres skolegang på Balletskolen i 9. klasse.

I stedet for balleteksamen har eleverne i 8. klasse en ”visning” i maj måned. I forlængelse heraf modtager eleverne et brev via intra, som beskriver den enkeltes vigtigste udviklingspunkter – punkter som er valgt ud fra, hvad der vil styrke den enkeltes muligheder for at blive optaget i Aspirantprogrammet efter endt 9. klasse.

9. klasse:

Der afholdes ikke en balleteksamen i 9. klasse. Dette klassetrin afsluttes med en balletdimission. Her får eleverne mulighed for at vise deres kunnen og fejre, at de afslutter deres grunduddannelse som balletdansere.

I 9. klasse er der mulighed for at tilmelde sig audition til aspirantprogrammet.

Balletdragter

Eleverne får hvert år inden sommerferien via Skoleintra besked om, hvilket ballettøj de skal bestille til næste sæson. Ballettøjet betales af eleverne.

Ballethold

Undervisning i ballet er opdelt i forskellige ballethold og er omkring 5. kl. opdelt i piger og drenge. Balletholdene følger ikke nødvendigvis klassetrinene i læseskolen. Eleverne bliver undervist i klassisk ballet, moderne dans, Bournonville, pilates, fysisk - og motorisktræning mm. Derudover har de ældste piger specielle timer i tåspids. Der findes ligeledes aktiviteter i Kompagni B regi.

Se endvidere bilag om Danseskolens Historie.

Balletsko

Balletsko til den daglige træning er en del af elevbetalingen. Skoene udleveres på teatret på balletlærerens anvisning. Brugte balletsko skal afleveres på skolageret ifm. udlevering af nye sko. Balletsko til sommertræning/aktiviteter uden for DKT er på elevens egen regning.

Yngre hold danser i hvide sokker samt bløde balletsko. HUSK skoene er dyre, så pas godt på dem.

Bankkonto

Eleverne skal have deres egen nemkonto. Her indsættes hver måned de honorarer, eleven modtager for at medvirke i forestillinger.

Elever under 15 år modtager lønseddel pr. post. Til elever over 15 år sendes lønseddel til elevens e-boks.

Frikort/skattekort findes på www.skat.dk og skal være aktiveret. Aktivering skal ske hvert år.

Se i øvrigt: Honorar.

Befordringsgodtgørelse

I forbindelse med vedtagelsen af Finansloven for 2006 blev tilskuddet til befordring til elever ved de private grundskoler reduceret fra 53,7 mio. kr. til 19,4 mio. kr. Tilskuddet, der ikke er særlig stort, udbetales nu til skolerne, som herefter selv forestår fordelingen af midlerne.

Ordningen fungerer således at man selv køber periodekort (månedskort) hos Movia/DSB. Kortets antal zoner skal svare til afstanden fra hjemmet til skolen. Man kan ikke få tilskud til rejsekort.

Man er berettiget til tilskud, når følgende kriterier er opfyldt for afstanden fra skole til hjem (folkeregisteradresse) :

Minimumafstand 5 km, Maksimumafstand 15 km. Dvs. at hvis elevens faktiske afstand fra skole til hjem er under 5. km, ydes der ikke tilskud. Har eleven f.eks. 10 km, ydes der tilskud for 5 km. Har eleven 15 km eller mere, ydes der tilskud for 10 km.

For elever, der er optaget på N. Zahles Gymnasieskole pr. 5. september 2018 skal der ansøges via en afregningsblanket senest den 23. august 2019 (afregningsblanketten vil blive lagt forældreintra i august 2019).

Dokumentation for udgifterne skal vedlægges ansøgningen i form af:

    • Kopi af stamkort (Movia/DSB) eller anden dokumentation for digitalt befordringskort.

    • Originale/kopi af værdiindlæg for perioden 13. august 2018– 28. juni 2019, eller anden dokumentation for udgifterne.

      • Billetter


Det er muligt at købe billetter til forestillinger på kglteater.dk på lige fod med andre publikummer.


Generalprøvebilletter

Som elev/forælder til børn på Balletskolen er det herudover muligt at købe generalprøvebilletter til forestillinger, hvori skolens elever medvirker. Disse billetter koster pt. 30 kr. pr. billet + ekspeditionsgebyr.

Pædagogerne oplyser på ForældreIntra, hvilke generalprøver forældrene kan få adgang til. Der må købes maks. 2 stk. pr. elev medmindre andet er meldt ud.

Listebilletter

Elever/forældre har også mulighed for at købe ”Listebilletter”, dvs. billetter til forestillinger, der ikke er udsolgte. Disse billetter udbydes til salg på spilledagen eller et par dage i forvejen til teatrets ansatte og balletskolens elever/forældre. Det er kun tilladt at købe 2 listebilletter pr. elev til den pågældende forestilling.

For at se, om der er listebilletter til en forestilling, skal man logge ind på teatrets hjemmeside og derefter vælge den ønskede forestilling i kalenderen. Af prisen fremgår det, om det er billetter til listebilletpris. Pt. koster det 65 kr. pr. billet + ekspeditionsgebyr.

Alle billetter betales med kreditkort, og man modtager en e-mail med billetterne umiddelbart efter betalingen er gennemført.

Sidste øjebliks billetter

Eleverne har desuden mulighed for at booke Sidste øjebliks billetter. Billetten er personlig og må kun benyttes af eleven, ikke forældre m.fl. Billetten går automatisk ind til 0 kr., og kan kun bookes, hvis der er ledige pladser en halv time før forestillingsstart.

Alle billetter købes på teatrets hjemmeside www.kglteater.dk.


For at få adgang til køb af generalprøvebilletter, listebilletter og sidste øjebliks billetter skal man oprettes i systemet. Det bliver man ved at sende en mail til Lena Hjarne, lehj@kglteater.dk med elevens navn og den e-mailadresse, som ønskes benyttet. Såfremt man allerede er oprettet i teatrets billetsystem, er det vigtigt, at den mailadresse, som sendes til lehj@kglteater.dk er en anden e-mailadresse end den, der allerede benyttes.


Bemærk, at det ikke er tilladt at købe ”hvide pladser”, denne mulighed er alene forbeholdt teatrets ansatte. Disse bookes via teatrets intranet, Kongesiden, som eleverne ikke har adgang til.


Teatret følger løbende med i salget af generalprøvebilletter, listebilletter mm. Såfremt det viser sig, at forældre/elever ikke overholder retningslinjerne for køb af billetter vil det medføre en karantæne på 6 måneder. Ved gentagelse udelukkes man permanent.

Brand

I tilfælde af brand følges teatrets instrukser, som udarbejdes af ”Bygning & Drift”. Det tilstræbes at afholde to årlige brandøvelser, én varslet og én ikke-varslet.

Børnenes kort

Børnene kan efter aftale med en kontrollør og ved fremvisning af deres adgangskort blive anvist en ledig plads ved at møde op lige inden forestillingens start. Det forudsætter naturligvis, at forestillingen ikke er udsolgt. Er barnet for lille til at gå alene, så er det ikke en mulighed for barnet - forældre kan stadig ikke gå med.