Les xerrades

Transformació de patis mitjançant la cocreació

Lluís Sabadell, Artista, autor de la "Guia de cocreació de patis" i fundador de CoCreable

Com funciona la metodologia de co-creació? Quines fases té? Quins són els consells pràctics abans de co-crear? Quins són els seus beneficis?

Parlarem de tot això tant per als participants com respecte al resultat. I si els asistents tenen projectes de pati o volen co-crear continuarem l’explicació a partir de preguntes concretes.


Els quatre pilars del canvi

Mamen Artero Borruel, Arquitecta, membre fundador d'El globus vermell

Quines són les problemàtiques a les quals s’enfronta una comunitat educativa a l’hora d’encetar un projecte de transformació dels espais escolars?

Temes com les limitacions físiques dels espais, el replanteig de les metodologies pedagògiques, els recursos materials i humans a disposició i la metodologia del procés, són alguns dels punts recurrents en els processos de transformació.

A través d’exemples existents en el nostre territori, s’analitzaran els processos i s’extreuran conclusions generant debat i coneixement per a la posterior aplicació.Xerrada_globus_vermell.pdf

Habitar els espais. El centre com a espai expositiu

Fanny Figueras Cubells, Llicenciada en Belles Arts, professora de secundària i Batxillerat Arts. Cap de projectes artístics d'innovació de l'Institut Moisès Broggi de Barcelona.

Ocupar o habitar els espais? Els espais intervenen en el procés d'ensenyament-aprenentatge? Com? El projecte educatiu en funció dels espais o els espais en funció del projecte educatiu? "Decorar" l'institut o compartir coneixement? Perquè un centre hauria de ser un espai expositiu? La ponència intentarà reflexionar sobre aquestes qüestions focalitzant el tema des de la pròpia pràctica explicant el projecte que desenvolupo a l'institut Moisès Broggi de Barcelona. Els seus inicis i el procés de transformació després de 6 anys.1718_Habitar els espais_Escola d'estiu penedès_iesbroggi.pdf

Temps i espais educatius

Coral Regi, Directora Escola Virolai/ Biologa

Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill

Modera Pilar Gargallo, Presidenta de la FMRPC

Taula rodona per conversar sobre com utilitzem avui en dia els espais i els temps educatius per transformar l'educació. Parlarem dels nous escenaris educatius, l'educació més enllà de l'escola, els usos dels espais públics...