PEE Piera


MILLORA DE LES OPORTUNITATS EDUCATIVES

D'on neix la necessitat d'aquesta activitat?

 

No tots els nens i nenes tenen les mateixes possibilitats d’accés a les oportunitats educatives més enllà de l’escola, i aquestes dificultats d’accés poden ser una important font de desigualtat educativa. Piera és un terme amb una forta dispersió territorial, 57km2, fet que complica que els infants i joves participin de l’oferta educativa i de lleure.

 

Per combatre aquesta escletxa d’oportunitats i garantir que cap infant quedi enrere apropant l’oferta i afavorint l’accés a tot l’alumnat, s’han organitzat tallers gratuïts d’oportunitats educatives més enllà de l’escola en el propis centres educatius fora de l’horari lectiu. D’aquesta manera facilitem que els alumnes ja no s’hi hagin de desplaçar.

 


Com està organitzat el servei?

 

Aquests tallers es financen a través de la dotació de recursos econòmics provinents del mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea Next Generation EU (Component 21 Inversió 02) pel desplegament de les actuacions dels Plans educatius d’entorn (PEE).

 

Un cop tenim la quantitat atorgada veiem quants tallers i de quantes hores podem organitzar i distribuïm aquests pels centres educatius del municipi en funció del nombre d’alumnat.

 

A partir d’aquí els presentem l’oferta de tallers que ens ha proporcionat l’empresa encarregada d’impartir-los i fan la tria (en funció necessitats detectades, interessos, projecte educatiu de centre, nivell educatiu, etc.). Els centres educatius ens donen suport fent la selecció dels alumnes amb situació de vulnerabilitat i n’informen a les famílies.

 

L’alumnat participant té necessitat de reforçar aspectes lingüístics, socials, motivacionals, emocionals i culturals que, altrament, no tindrien possibilitat d’experimentar per falta de recolzament a fora de l’àmbit educatiu formal.


video taller piera.mov

Vídeo "Milllora de les oportunitats educatives

Les imatges poden estar protegides pel dret d'autor

Punts forts i punts dèbils d'aquesta activitat

 

El punt fort és, sense dubte, la bona acollida de les activitats per part dels infants i la implicació dels centres en acollir els tallers i derivar l'alumnat.

 

Un punt dèbil és la falta de fons per poder oferir aquesta activitats dos dies a la setmana i no només un dia.


Les imatges poden estar protegides pel dret d'autor

Responsables de l'actuació 

Els responsables són Desconnecta conjuntament amb la tècnica d’educació de l’Ajuntament de Piera i sempre amb el suport d’un referent de cada centre educatiu.

Actualment comptem amb els serveis de l’entitat Desconnecta, una petita empresa del municipi especialitzada en lleure. Dins del seu catàleg d’activitats, els centres educatius han optat per aquests tallers: Dansa i teatre; Expressió artística; Coneix la natura i Jocs de taula en català i Anglès lúdic.

 

Cada activitat té els seus propis objectius que van des de l’experimentació; fomentar el respecte i la conservació; fomentar la cooperació i el treball en equip; millorar la fluïdesa oral en català o en anglès; fomentar la confiança i l’autoestima, etc.

 

En definitiva els objectius són:

    Desenvolupament de talents i motivacions personals.

    Reforç de competències bàsiques i transversals del currículum escolar i d’actituds positives cap a l’aprenentatge.

 

Com s'avalua aquesta activitat?


S’ha consensuat una graella d’avaluació d’activitat en què es combinen criteris d’estructura, d’eficàcia i de resultats. 


Tanmateix, els criteris són susceptibles de variació segons els objectius que la coordinació defineix cada any.