Famílies

En aquesta pàgina les famílies (i també els docents) hi podreu trobar algunes de les informacions que us poden ser útils per a la integració al centre dels alumnes i de llurs famílies així com  poder fer el seguiment de l’aprenentatge del fills i/o tutorats/des, tant si es tracta d’una incorporació ordinària a inici de cicle, de curs, o etapa com de famílies que s’incorporin durant el curs. 

Autoritzacions 

EVA (Entorns Virtuals d'Aprenentatge) del centre:

Per a la realització de moltes activitats ens és imprescindible fer ús d'eines digitals. Una de les autoritzacions que ens signeu va en aquest sentit. Per poder posar tasques als alumnes, recollir la seva feina, donar accés a recursos digitals, etc, fem servir principalment dos EVEA o aules virtuals. Per accedir-hi els vostres fills fan servir les mateixes credencials del correu corporatiu.

Guia per accedir i utiltzar el Classroom i al Moodle

Ordinadors de préstec (CS i ESO)

Els alumnes de grau superior disposen d'un portàtil per al seu ús al centre. En un dels nivells l'ordinador funciona amb el sistema operatiu Linkat i l'altre, també té Windows 10. En finalitzar el seu ús a l'aula, han de tancar correctament el portàtil i retornar-lo a l'armari de recàrrega. Per a fer-los servir, cal que la família hagi signat prèviament el document d'acceptació

Els alumnes de secundària reben un ordinador (el curs 2023/24 es completa la dotació) amb el sistema operatiu Windows 10 que poden endur-se a casa. És imprescindible que els pares n'hagin confirmat prèviament l'acceptació i que es dugui una funda adequada per al seu transport. Cal que el retornin en acabar el curs (o bé en abandonar el centre si es trasllada a un altre institut a mig curs). Característiques: Lenovo model 300e, pantalla tàctils de 11,6”, RAM de 8 GB i disc dur de 128GB. Windows 10 amb màquina virtual de Linkat.


Cal que es tingui en compte que aquests portàtils són propietat del centre i que estan destinats a l’alumnat en règim de préstec. Qualsevol incidència amb aquests ordinadors serà comunicada a la coordinació digital. Cal recalcar a les famílies  que no han de fer cap mena de reparació pel seu compte. S'ha d'advertir que pot ser que en el cas que la incidència sigui deguda a una mala praxi dels alumnes, això pot comportar alguna sanció i un cost per a les famílies. 

 

Recordem altra vegada que es tracta d’una eina de feina i no d’ús privat. És per això que està limitada la possibilitat d'instal·lar aplicacions. Els alumnes poden descarregar-se lliurament els programes que figuren al Portal d'aplicacions (poden accedir-hi des de Programes). En cas que es vulguin instal·lar d'altres aplicacions, aquesta instal·lació serà supervisada i aprovada pel coordinador/a digital del centre.

Les incidències dels portàtils dels alumnes les comunica al SAU la coordinació d'informàtica.  Si s'ha d'enviar a reparar, s'ha de deixar a consergeria amb el carregador i el coordinador el desarà dins la capsa i comunicarà que és a punt. Mentre no arriba el de substitució es pot deixar un ordinador del centre de 8 a 14:30 i que no pot sortir del recinte de l'institut. Si algú en necessités a casa, s'haurà de signar un document de compromís i fer efectiva una fiança per al préstec de l'aparell.

En el cas de robatori de l'ordinador a casa dels alumnes, es prega a les famílies que ho comuniquin immediatament al centre. S'agrairà que ho denunciïn als Mossos d'esquadra i que ens facin arribar aquesta denúncia el més aviat possible. Direcció també ho denunciarà i la coordinació d'informàtica ho informarà a INDIC i SAU el més aviat possible.


Normativa sobre l'ús del mòbil 

Eines de comunicació del centre

A la reunió de principi de curs se us farà arribar el butlletí del centre amb informació d'interès per a les famílies. 

L'eina de comunicació oficial és el correu electrònic.  L'adreça del centre és b7009813@xtec.cat . També podeu fer servir l'adreça iesantjoan@xtec.cat.

Si teniu alguna qüestió urgent, podeu trucar-nos al 972 72 02 22 (escola) o 972 72 03 43 (institut). Doneu-nos si us plau, el màxim nombre de telèfons  i correus de contacte possible per si us hem d'avisar nosaltres. Si hi ha cap canvi en el número o el correu electrònic, si us plau, feu-nos-ho saber per a que puguem actualitzar la nostra base de dades.

Edvoice és una eina de comunicació ràpida amb les famílies. Per a un primer accés se us donarà un codi per cada fill/a/tutorat. Us podeu descarregar l'aplicació o bé accedir-hi via web  (https://edvoice.additioapp.com/access/login). Un cop hi accediu, caldrà crear-vos un usuari i llavors introduir aquests codis que heu rebut.

La pàgina web (https://agora.xtec.cat/iesantjoan/) és l'eina principal de comunicació amb el públic general. Hi trobareu notícies amb activitats de l'IE, avisos, informació d'utilitat, documentació del centre, enllaços... L' AFA hi té també un espai reservat.  Un dels objectius que tenim en aquesta EDC és potenciar-la: actualitzar-la més sovint i que sigui més útil i visitada.. 

Sabem que l'eina de comunicació més popular és Instagram. Hi mostrem activitats del centre d'interès per a alumnes. famílies i entorn proper. El nostre nom d'usuari és iemandreu.

Cada grup classe té un grup de Whatsapp gestionat pel pare delegat per a avisos urgents. De tota manera, EdVoice hauria de substituir-los en bona mesura, ja que la comunicació ràpida centre-famílies hauria de fer servir aquesta via.

Twitter és una eina que fem servir molt poc des de la creació del compte d'Instagram. Es fa servir en casos puntuals, per avisos del centre i retuiteig d'informacions d'organismes educatius i entitats de l'entorn proper. El nostre nom d'usuari és @iesantjoan.

Resum eines de comunicació del centre

Additio/Edvoice 

Primers passos per activar l'Edvoice:

Descàrrega:

Des del teu mòbil busca a Google Play o App Store l'aplicació Edvoice i descarrega't gratuïtament l'app.

Si no us voleu descarregar l'App també podeu utilizar la versió web: https://edvoice.additioapp.com/access/login

A la reunió d'inici de curs s'explicarà l'ús i el funcionament de l'Edvoice, però per més informació sempre es pot consultar al tutor/a o al personal del centre.

Notificacions:

Podeu activar o desactivar les notificacions. Us poden enviar:

Mifis

Què és un MIFI?

El MiFi és un router 4G sense fil que compta amb una bateria interna per no haver de dependre d'una font d'alimentació i pot donar connexió a diferents dispositius alhora. El seu nom ve donat per l'abreviatura de: El meu Wifi. 


El centre disposa de MIFIS per tal d’assegurar la connectivitat a la xarxa d’aquells alumnes que no disposin de connexió a Internet a les seves llars. Les famílies es poden adreçar al tutor o a la secretaria del centre per a fer-ne la petició i si el centre en té de disponibles, els deixarà en préstec com a màxim fins a final de curs (la família el pot retornar abans). Cal abans haver signat el document de préstec, on la família es compromet a retornar-lo en el termini establert i a fer-ne un bo ús.  


Aquestes connexions corresponen a dades il·limitades per a ús lectiu amb restriccions d’horari i accés a llocs web. 

Detalls:  


Document MIFI

Guia-ràpida-dispositiu-de-connectivitat-MiFi.pdf

És una eina directa d’informació del centre. Generalment ofereix informació sobre l’organització i el funcionament del centre, els documents de centre més rellevants, els serveis que s’ofereixen, projectes o activitats que es realitzen....  

Permet la subscripció a l'AFA del centre.

Consells per tenir cura dels ordinadors

Normativa sobre l'ús dels ordinadors