Docents

Incorporació dels docents

* la contrasenya s’haurà de canviar en accedir per primera vegada.

Director/a, 1r dia

Secretari/ària, 1r dia

Coord. digital, 1r dia

Coord.  pedagògic/a, 1r dia

Coord. digital, 1 dia

Coord. digital, 1 dia

Coord. digital, 1 dia

Secretari/ària, 1a setmana

Cap d’estudis, 2a setmana

Coord. digital, 1r dia

Coord. digital, 1r dia


Incorporació d'alumnat nou

Pel que fa l'alumnat de nova incorporació, informem els docents del protocol que se segueix pel que fa les qüestions digitals:


Cap d’estudis i administratiu/a, 1a setmana


Coordinador/a digital, 1a setmana de la seva incorporació 


Coordinador/a digital, 1a setmana de la seva incorporació

 

Coordinador/a digital, 1a setmana de la seva incorporació + tutor (per lliurar el codi EdVoice)


Docents amb classes a Classroom, 1a setmana de la seva incorporació


Document sencer del protocol d'alumnat nou (accés exclusiu a docents)


Espai corporatiu 

Correu

Cal tenir en compte els següents punts:


IMPORTANT! Cal tancar sempre la sessió en l’ús dels ordinadors del centre! També fomentar-ho en l’alumnat. És sabut d’alguns problemes que ha generat la suplantació d’identitat i els riscos que suposa deixar-se el compte obert. Tanmateix, des del compte es pot veure i tancar totes les sessions que ens hem deixat obertes.


Correus de distribució

Ens permeten fer enviaments massius sense haver d’escriure el correu de tothom. Són:



Els grups d'alumnes tenen un correu del següent tipus:


Altres correus:

ampaiemestreandreu@gmail.com: Correu de l'AFA

b7009813@xtec.cat : Correu del centre


Llistes d'adreces:

Llista de correus de docents

Llista de correus de l'alumnat d'infantil (només per a mestres de l'etapa)

Llista de correu dels alumnes de primària (només accessible a mestres de l'etapa)

Llista de correu dels alumnes de secundària (només per a professors de l'etapa)



Drive

Fem servir  Google Drive per:


Contrasenyes

Per fer canvis de contrasenyes es pot fer servir els següents enllaços:


Impressió 

Tothom pot imprimir des dels ordinadors de l’aula, de la sala de professors i des dels ordinadors facilitats pel Departament d’Educació.

Passos:


A l’hora d’imprimir cal tenir en compte:

Ordinadors dels docents

Tan aviat com sigui possible, el professorat nou rebrà l’ordinador nominal ofert pel Departament d’Educació.

El/la coordinador/a vetllarà perquè el funcionament sigui correcte.


Característiques: Lenovo model Thinkbook 14 IIL, pantalla de 14’’, RAM de 8 GB i disc dur de 256 GB. Windows 10 amb màquina virtual de Linkat.


Són propietat del centre i estan destinats als docents.

Cal recordar que es tracta d’una eina de feina i no d’ús privat. És per això que està limitada la possibilitat d'instal·lar aplicacions. Els professors poden descarregar-se lliurament els programes que figuren al Portal d'aplicacions (poden accedir-hi des de Programes). En cas que es vulgui instal·lar d'altres aplicacions, podeu demanar-ho a la coordinació digital del centre.

En cas d'incidència amb l'ordinador, es pot comunicar directament al portal pautic.

En cas de robatori o pèrdua: enllaç a la informació

Per accedir-hi:

Usuari: usuaricorreuxtec@edu.gencat.cat

Contrasenya: la mateixa de l’Atri (quan es fa el canvi de contrasenya de vegades tarda un cert temps a actualitzar-s'hi).


Ordinadors dels alumnes

Els alumnes de grau superior disposen d'un portàtil per al seu ús al centre. En un dels nivells l'ordinador funciona amb el sistema operatiu Linkat i l'altre, també té Windows 10. En finalitzar el seu ús a l'aula, han de tancar correctament el portàtil i retornar-lo a l'armari de recàrrega. Per a fer-los servir, cal que la família hagi signat prèviament el document d'acceptació

Els alumnes de secundària reben un ordinador (el curs 2023/24 es completa la dotació) amb el sistema operatiu Windows 10 que poden endur-se a casa. És imprescindible que els pares n'hagin confirmat prèviament l'acceptació i que es dugui una funda adequada per al seu transport. Cal que el retornin en acabar el curs (o bé en abandonar el centre si es trasllada a un altre institut a mig curs). Característiques: Lenovo model 300e, pantalla tàctils de 11,6”, RAM de 8 GB i disc dur de 128GB. Windows 10 amb màquina virtual de Linkat.


Cal que es tingui en compte que aquests portàtils són propietat del centre i que estan destinats a l’alumnat en règim de préstec. Qualsevol incidència amb aquests ordinadors serà comunicada a la coordinació digital. Cal recalcar a les famílies  que no han de fer cap mena de reparació pel seu compte. S'ha d'advertir que pot ser que en el cas que la incidència sigui deguda a una mala praxi dels alumnes, això pot comportar alguna sanció i un cost per a les famílies. 

 

Recordem que es tracta d’una eina de feina i no d’ús privat. És per això que està limitada la possibilitat d'instal·lar aplicacions. Els alumnes poden descarregar-se lliurament els programes que figuren al Portal d'aplicacions (poden accedir-hi des de Programes). En cas que es vulguin instal·lar d'altres aplicacions, aquesta instal·lació serà supervisada i aprovada pel coordinador/a digital del centre.

Les incidències dels portàtils dels alumnes les comunica al SAU la coordinació d'informàtica  al portal d'autoservei (pauticgencat.onbmc.com). També es pot trucar al telèfon 900 100 195 (tecla 1) o bé  enviar un correu a sau.tic@pautic.gencat.cat. Si s'ha d'enviar a reparar, s'ha de deixar a consergeria amb el carregador i el coordinador el desarà dins la capsa i comunicarà que és a punt. Mentre no arriba el de substitució es pot deixar un ordinador del centre de 8 a 14:30 i que no pot sortir del recinte de l'institut. Si algú en necessités a casa, s'haurà de signar un document de compromís i fer efectiva una fiança per al préstec de l'aparell.

En el cas de robatori de l'ordinador a casa dels alumnes, es prega a les famílies que ho comuniquin immediatament al centre. S'agrairà que ho denunciïn als Mossos d'esquadra i que ens facin arribar aquesta denúncia el més aviat possible. Direcció també ho denunciarà i la coordinació d'informàtica ho informarà a INDIC i SAU el més aviat possible.


Estratègia digital de centre

L'estratègia digital de centre (EDC) defineix i concreta les línies d'actuació del centre que fan possible que docents, alumnat i centre assoleixin la competència digital. Per aconseguir aquesta competència digital, l'EDC comprèn tots els àmbits del centre: organitzatius, metodològics, curriculars i comunicatius, els quals s'han de veure necessàriament implicats i, si escau, transformats, des d’una perspectiva d'innovació i de millora contínua.

Els objectius de l'EDC es poden agrupar en cinc àmbits, que tenen com a fita el màxim assoliment de la competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre:


Entorn virtual d'aprenentatge (EVA)

Classroom *: Generalment es fa servir de 3r de primària fins a 4t d'ESO, però grups de cursos inferiors s'hi poden sumar si així ho desitja el tutor. Quan arribi un alumne nou, cal que cada docent el convidi al seu curs amb el correu corporatiu del centre, no hi entra automàticament.

*Cal assegurar-se que hi entri tot l’alumnat.

Enllaç a Classroom


Moodle *: Generalment s'implementa a partir de 1r d’ESO.

*Convé assegurar-se que tot l’alumnat tingui ben assignada la cohort. Inscriure-l'hi és una tasca que pertoca al coordinador/a, tant a principi de curs com el de l'alumnat de matrícula viva.

Els documents que s’han de posar als cursos de Moodle per part del professorat es recomana no es penjar-los-hi directament, caldria externalitzar-los fent servir el Drive del centre per a no sobrecarregar el servidor. Moodle disposa de poc espai.

Caldria evitar que els alumnes entreguin treballs directament a Moodle, sobretot si són gaire pesants: es recomana crear tasques en línia, i que només posin l’enllaç a Moodle del fitxer que es troba al seu Drive del correu corporatiu del centre.

Adreça:  https://educaciodigital.cat/iesantjoan/moodle

Es recomana tenir-la com a pàgina d'inici: a la barra superior hi figuren enllaços que us poden ser molt útils.


Videoconferències

Per fer les videoconferències, tant pel que fa a l’aula com a internes entre docents, s’utilitza generalment el Meet del correu corporatiu. 

Per a videoconferències amb alumnes, es farà servir generalment la sala del Classroom de la matèria. Cal mostrar-ho el primer dia de classe.

Web del centre

Està basada en l’estructura proporcionada pel servei NODES (depenent del Departament d’Educació). Inclou les novetats, notícies, normativa, enllaços, AFA, informacions, etc.

ENLLAÇ AL LLOC WEB

Presència del centre a Internet

IMPORTANT! Cal ser curós amb els drets d’imatge de l’alumnat i la legislació actual NO permet tenir cap perfil públic al web als menors d’edat.


Sites, vídeos a YouTube, col·leccions de fotos, webs de matèria... que facin referència al centre a l’alumnat:


Imatge gràfica del centre (logotips i plantilles)

És molt important la imatge documental del centre tant interna com externa. Per això el centre disposa de:


Equipaments de les aules

A les aules generalment es disposa de:

En algunes aules aquest material ha estat substituït per monitors interactius. El curs vinent està previst el desplegament d'aquests dispositius, que han de substituir en la majoria de casos els projectors actuals. En aquest cas, si s'hi vol connectar un ordinador, el professor sovint haurà d'aportar el seu portàtil de préstec, ja que no es garanteix que a totes les aules n'hi hagi. 

Additio

Al centre, des de fa dos cursos es fa servir l'aplicació "Additio App" que ens permet als professors i mestres planificar el curs escolar, controlar l'assistència dels alumnes i portar el seguiment de les notes.


Aquí us enllacem els tintorials per instal·lar l'aplicació i saber com s'utilitza: Additio

Edvoice

Primers passos per activar l'Edvoice:

Descàrrega:

Des del teu mòbil busca a Google Play o App Store l'aplicació Edvoice i descarrega't gratuïtament l'app.

Si no us voleu descarregar l'App també podeu utilizar la versió web: https://edvoice.additioapp.com/access/login

A la reunió de claustre d'inici de curs s'explicarà l'ús i el funcionament de l'Edvoice, però per més informació sempre es pot consultar a la coordinació digital.

Notificacions:

Podeu activar o desactivar les notificacions. Es poden activar

Xarxa del centre

El centre disposa de xarxa física, xarxa sense fils i unitats virtuals dins el servidor(se’n fa poc ús, ja que tenim el Drive).


Gencat_ENS_EDU_PORTAL: només disponible a primària. Professors i alumnes hi poden accedir a través del seu usuari d'accés a l'ordinador.

Gencat_ENS_EDU:

Usuari primària: W17009813_ESC

Usuari secundària: W17009813_INS

Fotografies i vídeos

El centre disposa d'espais de comunicació i difusió, inclosos els espais web, on informa i fa la difusió de les activitats escolars lectives, complementàries i extraescolars.

En aquests espais es poden publicar imatges en què apareguin, individualment o en grup, alumnes que fan les activitats esmentades.

Atès que el dret a la pròpia imatge és reconegut en l'article 18.1 de la Constitució espanyola i està regulat per la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, sobre dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge, la direcció del centre ha de demanar el consentiment als pares, mares o tutors legals per publicar fotografies i vídeos on apareguin els seus fills i filles i hi siguin clarament identificables.

Per a l'edició de materials en espais de difusió del centre (blogs, webs, revistes) cal la corresponent cessió del dret de comunicació pública expressat per escrit dels afectats o dels qui n'excerceixen la pàtria potestat en cas de minoria d'edat, sense que la Llei de propietat intel·lectual admeti cap mena de modulació segons l'edat dels alumnes. 

Còpies de seguretat

Cursos de Moodle: tot i tenir-lo allotjat a Àgora i el Departament ja en fa, es recomana fer-les un mateix de forma periòdica per disposar d’un nivell més elevat de seguretat de les dades (cada tres mesos com a mínim).


De les còpies de seguretat de la informació personal de l’ordinador nominal (cedit pel Departament d’Educació) n’és responsable la persona usuària. Es recomana tenir còpies de seguretat fora del núvol. Més enllà del núvol, cadascú ha de valorar si li cal còpia en un dispositiu d’emmagatzematge personal.

En un lateral de l'ordinador, hi ha una obertura per inserir un llapis de memòria on podeu guardar els arxius. D'aquesta manera si s'espatlla l'ordinador tindreu els arxius ràpid i fàcil.

Google Workspace

Per a qualsevol petició referent a les aplicacions lligades al correu corporatiu, el Google Workspace (antic Google Suite for education) com per exemple afegir alguna aplicació a les tauletes, errors o oblits de credencials d'usuari, creació o assignació de grups, modificació puntual dels permisos, etc cal contactar amb el/la coordinador/a digital. 

Recursos i formació pel professorat

(En construcció)

Per tal d’oferir tot el necessari perquè el professorat pugui desenvolupar les seves classes, utilitzant la tecnologia digital adient en cada cas, es disposa de:


Incidències digitals

Qualsevol incidència que sorgeixi cal informar a la coordinadora digital de cada etapa o obrir directament la incidència al portal autoservei http://pautic.gencat.cat o al correu sau.tic@gencat.cat