Sweden

Participants will learn about educational organisation and management of learning and will have the opportunity to share their experience and ideas with colleagues from a variety of schools around Europe. This will support a European Dimension in Education and everyone participating in this experience will receive maximum benefit from it. 

The course offers several key activities: 

1. Pedagogic encounters with schools to learn about educational organisation and management of learning. 2. Seminars and workshops to explore specific aspects of the education system and culture of Sweden. 3. Professional and cultural discussion resulting in a concluding presentation of learning. 4. Field projects “Contexts4Content” to explore places of natural, historical, and cultural significance, as a basis for the development of teaching materials to assist their students in meeting their learning goals and be aware of the socio-cultural richness of Europe. 

Objectives:

• Become familiar with relevant aspects of the Swedish education system.• Learn about examples of teaching practices in schools in Sweden. • Participate in lectures and workshops related to educational and cultural aspects of Swedish society. • Participate in field projects “Contexts4Content” to places of natural, historical, and cultural significance, to support the development of teaching resources. • Promote a European Dimension in education among participants and schools. 
Sóc la Lia, mestra d'Educació Física, Coordinadora de PRRLL i referent del Programa de Suport Vital Bàsic de l'escola Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor. Fa molts anys que formo part del gran equip del Joan Casas i hem anat creixent conjuntament i participant en diferents projectes (Steam, Innovamat, Robòtica, SVBe, pati del segle XXI, ...).Agraeixo l'oportunitat de participar en aquesta formació d'Erasmus a Suècia, ja que em permetrà conèixer i aprendre de primera mà com és el sistema educatiu suec. Podré observar "in situ" a les escoles, quin enfocament li donen a l'Educació Física, i aspectes com la integració de la natura i l'entorn a l'aula, inclusió de l'alumnat, atenció a la diversitat, ús de les noves tecnologies, autonomia de l'alumnat, gestió de les estones d'esbarjo,...entre altres.Estic convençuda que tornaré amb la motxilla ben carregada d'experiències i d'idees, per explicar-les a la resta de la comunitat educativa i intentar adaptar-les, en la mesura del possible, a la nostra realitat.Que comenci l'aventura!
Soc la Cristina, mestra de l’Escola L’Estelada de Cànoves i Samalús des de fa 10 cursos. Tot i que ara faig de tutora, també tinc especialitat d’educació física. Ja fa 6 cursos que soc coordinadora digital del centre (TAC) al nostre centre.Participar en el projecte Erasmus+ i tenir l'oportunitat de conèixer el sistema educatiu suec és una experiència que representa un desafiament. Em motiva l'oportunitat d'ampliar els meus coneixements i perspectives sobre l'educació, especialment explorant les pràctiques educatives sueques i les noves tecnologies aplicades a l'aprenentatge. Aquesta experiència pot enriquir el meu treball com a docent i permetrà aportar a l’escola noves idees i estratègies per millorar i avançar.Com a coordinadora digital, m'interessa especialment conèixer com Suècia aborda l'educació digital i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per millorar els processos d'ensenyament i aprenentatge. Estic segura que les idees i pràctiques que aprengui seran de gran valor per a l'escola.Conèixer la societat sueca i ser part d'aquest intercanvi educatiu multilingüe i divers em permetrà créixer personalment i professionalment. Estic entusiasmada amb la perspectiva d'intercanviar coneixements i experiències amb altres docents i participants del projecte Erasmus+, així com d'aprendre d'experts en l'àmbit educatiu suec.

Em dic Vanesa i sóc mestra de primària i especialista d’anglès. Tinc més de 15 anys d’experiència professional a l’àmbit de l’educació, considero essencial la formació contínua dels i les docents sobretot mitjançant l’intercanvi d’experiències i models pedagògics. 

Per tant, aquesta experiència ERASMUS és una oportunitat per enriquir-nos com a mestres coneixent altres realitats que aporta, en primer lloc, una reflexió sobre les diferents cultures i els seus principis educatius. I en segon lloc, la possibilitat d’aplicar als nostres centres els models metodològics que siguin possibles i més adients en el marc de la nostra societat i les nostres escoles a Catalunya.