Finland

Environment as a learning resource


The course we have taken reflects the culture of learning promoted by our latest Finnish National Curriculum.

During the week, we saw concrete examples of how to work as co-teachers, how to group students to work together, what kind of means are there to support students with special needs in multiprofessional cooperation and how to structure them with the student collaboration.


Em dic Nuria N. i soc mestra d’educació primària, especialista d’anglès. Des del 2004 he treballat en escoles públiques, ensenyant la llengua estrangera a cicle mitjà i superior i he participat en diversos projectes eTwinning. Des de fa 8 anys treballo com a tutora a l’escola Damià Mateu, de Llinars del Vallès, impartint l’anglès també en el nivell assignat. Actualment soc tutora del grup de 5è. 

A nivell personal, valoro l’oportunitat de poder participar en el projecte d’Erasmus+ per tal de poder observar com es treballa a les escoles de Finlàndia, a nivell metodològic. M’interessa molt veure com treballa tota la comunitat educativa, de manera integrada, per garantir el benestar de l’infant i el seu aprenentatge, així com el tractament del plurilingüisme als centres.

L’escola a la qual represento desenvolupa un projecte en el que és focus la millora de l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera. Actualment, a més, estem immersos en una formació i implementació del projecte d’Educació Emocional (Araki), amb el qual em sento molt involucrada. Amb aquesta mobilitat espero poder enriquir-me a nivell professional i personal i, alhora, poder aportar a la meva escola nous coneixements i maneres de fer del sistema educatiu finlandès, que ens ajudin a seguir creixent.

Jo sóc la Mayte, de l’Aqua Alba. Hi porto set anys fent d’especialista d’anglès i fent art in English. Aquest també és el meu 3r curs com a secretària. He participat en diversos projectes etwinning amb països europeus. Aquest curs en concret, amb Finlàndia     El meu interès per fer la mobilitat Erasmus té en part a veure amb aquests altres projectes previs. D’altra banda, poder veure in situ com treballen mestres d’un altre país, em sembla una bona oportunitat per descobrir noves maneres de fer i introduir-les a la meva pràctica docent i a la dels meus companys d’escola. Entre aquestes maneres estem especialment interessats en observar aspectes d’avaluació, planificació i suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials. Finalment, un dels punts del nostre PEC és el de promoure una educació “de l’entorn dins l’entorn” i esperem també que aquesta mobilitat ens aporti idees per poder tirar endavant aquest objectiu de centre.

Em dic Núria G., sóc la mestra d'anglès a l'escola L'Estelada de Cànoves i Samalús. Actualment ensenyo anglès a alumnes entre 5 i 12 anys (de P5 a 6è). Fa 24 anys que estic en aquesta escola i, encara que sempre he donat classes d'anglès en algun cicle, alguns cursos anteriors la meva tasca principal ha estat la de tutora.

Estic molt interessada en participar en aquest projecte Erasmus perquè m'agradaria veure altres maneres d'integrar l'entorn dins l'aula, especialment d'entorns petits i naturals com és el de Cànoves. També m'agradaria veure diferents maneres d'integrar el plurilingüisme a l'escola i implementar el coneixement de la cultura i les tradicions relacionades amb l'entorn.

A l'escola ens agradaria engegar algun projecte d'intercanvi amb els alumnes el curs vinent. Per això m'interessa conèixer més a fons el projecte Erasmus.

Per últim, ja fa alguns cursos que a l'escola estem introduint recursos tecnològics a l'aula. Aquest no és un dels meus punts forts, així que m'agradaria incorporar algun recurs del camp tecnològic.

Erasmus Finland