Finland

Environment as a learning resource


‘Learning and teaching together’ reflects the culture of learning promoted by our newest national curriculum. During the event you will learn concrete examples of how to work as co-teachers, how to group the students to work together, what kind of means there are to support students’ with special needs in multiprofessional co-operation as well as how to structure students’ collaboration. 

Soc la Pilar directora de l'Institut Escola la Tordera de Santa Maria de Palautordera.

El nostre centre té doble línia des de P3 fins a 4t d'ESO. Està situat als afores de Santa Maria de Palautordera i de Sant Celoni i té alumnat de les dues poblacions.

És un centre amb molta diversitat i amb gran quantitat d'alumnes amb necessitats específiques.

Ens volem involucrar en el projecte ERASMUS per poder promoure mobilitats i compartir experiències amb centres de l'estranger i més endavant poder donar l'oportunitat a l'alumnat de fer mobilitats a l'estranger.

Volem fer formació a l'estranger per poder aplicar al nostre centre les experiències i aprenentatges que valorem que poden millorar els objectius d'aprenentatge i aplicar projectes d'innovació que observem a l'estranger.

El nostre centre és un centre GEP (Generació plurilingüe), a secundària es fan matèries en llegües com el francès i anglès i a cicle superior s'ha iniciat en la matèria de plàstica.

També volem promoure mobilitats per enriquir-nos amb experiències d'altres centres pel que fa al tractament dels recursos tecnològics i l'aprofitament de l'entorn per millorar l'aprenentatge de l'alumnat.

Vull veure com es fa l'acollida i l'aprenentatge de l'alumnat estranger, com s'integren a dins de les aules ordinàries amb la desconeixença de l'idioma.

En un possible nou mandat de la direcció trobo interessant el fet de poder enriquir-nos d'experiències d'altres centres per poder aplicar a la Tordera per tal de millorar el nostre Projecte Educatiu. 

Soc la Mari, de l’escola Joan Casas, on porto 15 anys com a tutora dins del cicle inicial, i alguns anys encarregant-me de la coordinació, com és el cas d’aquest.

Em fa molta il.lusió participar en aquest projecte d’Erasmus per moltes raons:

-La primera és que es tracta d’un país com Finlàndia, puntera, com tots sabem, en educació.

-Segona, tenir l’oportunitat de veure com s’organitzen altres docents, i les diferents metodologies que fan servir.

-tercer, aprendre com altres llocs integren l’entorn dins l’aula i empren l’entorn natural com a recurs metodològic.

-Quart, observar aspectes de l’avaluació, i saber com entomen el suport a l’alumnat amb NEESE

-I per últim, apropar-me a altres llengües, i a un entorn tan diferent al nostre.

Soc la Marta, referent del CRP a Creating bridges in Europe.  Amb molta il·lusió hem demanat aquest projecte per finançar les mobilitats dels docents que ens acompanyaran. 

Tinc estudis de piano i cant al conservatori Isaac Albéniz i soc especialista de música i dansa. A l'escola he viscut diferents rols (acollida, tutoria, especialista, coordinadora LIC, TAC i de cicle, i equip directiu). 

El programa PISA i l'OCDE han considerat el sistema educatiu finlandès com un dels millors del món des de l'any 2000 fins a l'actualitat. Hem pogut llegir i escoltar molt al respecte, però ha arribat l'hora d'interpretar amb els nostres ulls aquesta realitat per a poder-nos inspirar a fer els nostres petits canvis.

Erasmus Finland