Onderzoek

Onderzoek

Voordat we het spel gratis beschikbaar maken voor brussen, willen wij onderzoeken of het spel brussen ook echt helpt. Dit doen wij met ruim 100 kinderen en ouders/verzorgers in Nederland én Vlaanderen. 

Het onderzoek valt onder de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). De Medisch Ethische Toetsingscommissie van het VU Medisch Centrum heeft het onderzoek goedgekeurd. 

Op dit moment ronden we de dataverzameling van dit onderzoek af. Je kunt je helaas dus niet meer aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Wie kan er meedoen?

De volgende gezinnen kunnen meedoen met het onderzoek:

Er kan één kind en één ouder/verzorger per gezin meedoen aan het onderzoek.



Vragenlijsten invullen

Wanneer jullie meedoen aan het onderzoek, zal zowel één ouder/verzorger als het kind op 3 momenten vragenlijsten invullen op een computer of tablet. Hiervoor komt er een onderzoeker (een student of onderzoeks-assistent van de VU) bij jullie thuis langs.

Het kind vult vragenlijsten in samen met de onderzoeker, de ouder vult zelfstandig vragenlijsten in. 

Het invullen van vragenlijsten door het kind duurt ongeveer 60-70 minuten per keer. 

Het invullen van de vragenlijsten door de ouder duurt ongeveer 30-45 minuten per keer. 


Het computerspel spelen

In het onderzoek hebben we twee groepen. Dit doen we zodat we deze kunnen vergelijken en kunnen zien of het computerspel echt helpt.

Groep 1 speelt het spel tijdens de onderzoeksperiode.
Groep 2 speelt het spel na afloop van de onderzoeksperiode

Het kind speelt 2 levels per week, gedurende 4 weken. 

Meedoen aan het onderzoek

Deelname aan het onderzoek duurt in totaal 12-14 weken. Jullie hoeven niet in alle weken iets te doen. Hieronder zie je het schema van wat jullie wanneer moeten doen.

Als u interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, dan kunt u de onderzoeker, Linda Messemaker-Veerman, bellen of mailen. Zij zal u dan verdere informatie geven over het onderzoek en over uw privacy en rechten bij deelname aan een onderzoek. Deelname is altijd vrijwillig en u kunt altijd weer stoppen. 

U ontvangt dan ook een uitgebreide informatiebrief. U krijgt dan voldoende tijd om er goed over na te denken of jullie willen meedoen aan het onderzoek. Als jullie willen meedoen, dan ondertekent u een toestemmingsformulier. 

Wilt u alvast meer lezen over meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek? Kijk dan op deze webiste: http://www.rijksoverheid.nl/mensenonderzoek 

Privacy

Wanneer u meedoet met dit onderzoek, is het belangrijk om te weten welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij deze beschermen. Meer hierover leest u in deze privacyverklaring.