ER ZIJN TOT HET EINDE

"Als mensen ziek zijn willen mensen niet alleen zijn."

"Ik hoefde even nergens aan te denken. Er waren deskundige mensen die rust brachten."

april 2019

Wat heeft VPTZ 's-Hertogenbosch e.o. betekend voor een mantelzorger? Wat vinden verwijzers van samenwerken met ons? En wat drijft een vrijwilliger en een coördinator in hun werk? Dat laten we hen zelf vertellen, in ons nieuwe promotiefilmpje. Je vindt het op onze homepage en op YouTube, of klik op de foto bij dit bericht. Wil je het filmpje delen? Heel graag!

Filmpje samen van betekenis in de laatste levensfase; VPTZ Nederland

maart 2019

Tijdens dialoogbijeenkomsten spraken verpleegkundigen en vrijwilligers met elkaar. Over samenwerking in hospices, zorginstellingen en bij mensen thuis. En de waarde daarvan voor de cliënt én de mantelzorger. Over het luisteren en het bieden van aandacht. Over het echt van betekenis zijn voor iemand in de laatste periode van zijn leven. Bekijk de animatie en zie hoe beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers elkaar versterken. Ga met elkaar in gesprek. Want samen zorgen we ervoor dat niemand alleen hoeft te sterven. Klik op de link hier onderaan voor het filmpje.

youtu.be/PZtpHoXIhb4

Week van de VrijwilligersAcademie073

maart 2019

De zevende editie van de week van de VrijwilligersAcademie073 staat weer voor de deur. De week waarin er ruim 40 activiteiten plaatsvinden als educatie en waardering voor alle vrijwilligers wonend of werkzaam binnen de gemeenten 's-Hertogenbosch en Vught. Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersacademie073.nl

Deze week vindt plaats van 8 tot en met 11 april.

Opnames nieuw promotiefilmpje VPTZ regio Den Bosch

maart 2019

De opnames voor ons nieuwe promotiefilmpje zitten er op. Vorige week de draaidag gehad onder begeleiding van communicatiebureau Zuiver C. Vrijwilligers, een mantelzorger, een verwijzer en een coördinator hebben hun ervaring en verhaal verteld voor de camera. Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we betekenen voor mensen die ernstig ziek zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het filmpje? Houd dan onze website in de gaten.

Vacature: dagcoördinator (vrijwillig)

januari 2019

Ben jij een kei in coördineren en organiseren? Wil je een verbindende schakel zijn tussen vrijwilligers en cliënten? Ben je sociaal en integer en zoek je een vrijwilligersfunctie waarin je niet alleen van betekenis bent voor een ander, maar ook terecht komt in een warm team? Dan is de functie dagcoördinator wellicht iets voor jou.

Bekijk hier het profiel. Meer over vrijwilligerswerk bij VPTZ lees je op deze pagina.

Een nieuwe website

januari 2019

Sinds januari 2019 heeft VPTZ 's-Hertogenbosch e.o. een nieuwe website. We hopen u hiermee nog beter te informeren over wie we zijn, wat we doen en wat we voor u kunnen betekenen. Mist u nog informatie, laat het ons dan weten.

Grote dank aan onze eigen vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan de fotografie die hun ervaringen wilden delen!

Jaarlijkse kerstborrel met vrijwilligers

december 2018

Medio december had VPTZ 's-Hertogenbosch e.o. haar jaarlijkse kerstborrel met vrijwilligers. We hebben samen terug gekeken op het afgelopen jaar, vooruit geblikt op het nieuwe jaar en bijgepraat met elkaar.

Wie zal er bij je waken op de avond voor je dood?

juni 2018

In juni 2018 stond er een uitgebreid artikel over VPTZ 's-Hertogenbosch e.o. in het Brabants Dagblad. Het volledige artikel is hier te downloaden of bekijk het op de website van het Brabants Dagblad.