Netwerkcafé Amsterdam

Blijf zelf aan zet!

Wegens nieuwe covid19-maatregelen verplaatst naar Netwerkcafé Online

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 19 oktober 2020 13:0016:00

Het zoeken en vinden van een nieuw werk gaat gepaard met vallen en opstaan. Voor je het weet beland je in een negatieve spiraal van emoties en gedachten. Toch is het belangrijk dat je niet blijft steken in negativisme, slachtofferschap of een vechthouding, maar dat je weer ruimte voor jezelf schept om met voldoende energie en zelfvertrouwen door te kunnen gaan.

Als je dan ook nog beschikt over een beetje moed en doorzettingsvermogen ben je op de goede weg en blijf je zelf aan zet. Want dát is echt voorwaarde om stappen te zetten in de richting van nieuw werk of ondernemerschap.

Wees er snel bij als bovenstaande je aanspreekt én je jouw ervaring en expertise met anderen wilt delen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Amsterdam? Stuur ons een bericht

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 7 oktober 2020 14:3016:45

Zit je vast in je hoofd? Heb je vragen over je loopbaan? Maak jezelf los door te wandelen in de natuur onder leiding van een coach!

Doe dit samen met collega-werkzoekenden en laat de natuur een inspiratie zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Aan de hand van oefeningen en opdrachten kom je in verbinding met jezelf, de natuur en met anderen. Ontdek de kracht van het wandelend netwerken.

Twee groepen van ieder maximaal 7 personen gaan met een coach een wandeling maken. In het Park Frankendael is ruimte genoeg om de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 21 september 2020 13:0016:00

Iets is nooit kwijt. Maar soms voelt dat wel zo. Wie was ik zelf ook alweer? We lijken in een film beland te zijn. Je bent niet goed genoeg omdat je overgekwalificeerd bent. Je verlangt terug naar de tijd dat je aan de slag was. Je vraagt je af: Waarom doet dit aan de zijlijn staan zo’n verdomde pijn?

En hoe ga jij om met die afwijzingen van recruiters die de helft van jouw leeftijd hebben? Waarom moet je al solliciteren, terwijl je diep van binnen voelt dat je nog tijd en ruimte nodig hebt om je ontslag goed te verwerken? Of misschien ben je al verder, maar houdt die rottige zelftwijfel je tegen om er weer vol zelfvertrouwen voor te gaan?

Herken je iets van bovenstaande en wil je verder en jezelf weer terugvinden, laat je dan inspireren door vertrouwenspersoon en systemisch coach van de Zuidas, Oscar Westra van Holthe. Hij gaat jou de hele middag meenemen in een intensieve workshop. Je gaat naar jouw eigen patronen thuis en in je eerdere werk leren kijken. Oscars stijl is ontwapenend en ontregelend.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 17 augustus 2020 13:0016:00

Wil jij graag steviger in je schoenen staan tijdens en ná deze coronacrisis? Glashelder overkomen in netwerk-, sollicitatie- en acquisitiegesprekken? Of wil je serieus onderzoeken hoe je je eigen bedrijf kunt beginnen?

Dan gaan workshops bij Netwerkcafé Amsterdam je helpen om een volgende stap te zetten. Ze zitten boordevol inspiratie en kennis om jouw zichtbaarheid te vergroten en om de levensvatbaarheid van jouw zakelijke idee te verkennen.

Dit is een gecombineerd offline/online Netwerkcafé. Op locatie in de Nieuwe Poort is plaats voor 30 mensen. We nemen de Covid-19-regels in acht. Daarnaast kunnen 100 deelnemers via live streaming meedoen.

 • Maandagmiddag 17 augustus 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 20 juli 2020 13:0016:00

In je werk rolde je van de ene in de andere baan of deed je voor langere tijd hetzelfde werk. Maar sloot het wel altijd aan bij wat je zelf het liefste deed? Het is nu tijd om daarbij stil te staan.

In deze tijd van snelle ontwikkelingen en toenemende druk is het extra belangrijk dat je weet welk werk bet beste bij jou past. Alleen zo kun jij zélf richting geven aan je leven en werk. Daarmee kun je aan de slag bij Netwerkcafé Amsterdam.

Na maanden van Netwerkcafé Online is dit een van de eerste Netwerkcafés op locatie. Grijp je kans en kom maandagmiddag 20 juli naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

Er is plaats voor 30 deelnemers in de zaal, dus als je inschrijft, kóm dan ook!

Bekijk het volledige programma

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 15 juni 2020 13:00-16:00

Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers voornamelijk door te netwerken nieuw werk vinden. Daarbij is het met name in deze fase van ‘open-up’, waarbij het leven zich geleidelijk weer voor ons ontvouwt, belangrijk te weten hoe jouw eigen draagkracht ervoor staat. Hoeveel reserve heb je en hoe is de balans tussen jouw draagkracht en draaglast?

Na maanden met uitsluitend digitale workshops en ontmoetingen via Netwerkcafé Online, gaan we nu langzaam over tot de herstart van de reguliere Netwerkcafés. Dit is de eerste in Amsterdam, met ruimte voor 30 deelnemers in de Nieuwe Poort.

Bekijk het volledige programma

Deze bijeenkomst is afgelast i.v.m. de Corona-crisis

Wil jij aan de weet komen wat je drijft en waaróm je de dingen doet die je doet? Of weet je dit wel, maar wil je het nog duidelijker kunnen verwoorden? Zou je naast je innerlijke stem ook je spreekstem zo goed mogelijk willen benutten om als sollicitant aan geloofwaardigheid en overtuigingskracht te winnen? Of wil je gewoon lekker netwerken en handvatten aangereikt krijgen hoe je jouw netwerk nog meer kunt versterken?

Als dit je aanspreekt én je jouw ervaring en expertise met anderen wilt delen, kom dan maandagmiddag 16 maart naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

 • Maandagmiddag 16 maart 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Ben je verdrietig of boos dat je geen werk hebt? Misschien is het de moeite waard om te proberen door kleine veranderingen je leven meer door een roze bril te gaan zien. Elke positieve verandering is er één die je dichterbij een nieuwe baan brengt. Positief zijn maakt aantrekkelijk en werkt.

Hoe je dat voor jou kunt laten werken, leer je deze maand in zes workshops bij Netwerkcafé Amsterdam.

 • Woensdagmiddag 4 maart 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Niet alleen bedrijven vertellen hun verhaal om hun merk in de spotlights te zetten. Ook jij kunt jezelf onderscheiden door het vertellen van je eigen unieke verhaal. Voorwaarde is dat je jezelf kent en weet welk verhaal jij over jezelf voor het voetlicht wilt brengen.

Je kunt jouw verhaal vertellen in een brief, in een gesprek of in een videoboodschap. Als je durft te ontdekken hoe leuk dit laatste is, werk je bovendien aan de positieve beeldvorming dat vijftigplus en nieuwe media prima samengaan!

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan maandagmiddag 17 februari naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Er is dit keer ook een Engelstalige workshop.

 • Maandagmiddag 17 februari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Iedereen heeft een verhaal! Gelukkig is de mens van nature nieuwsgierig, niet alleen naar andere mensen, maar ook naar de wereld om zich heen.

Wil jij iets ondernemen? Contact maken met anderen? Jezelf op de kaart zetten? Je leefstijl verbeteren? Vertel je eigen verhaal en luister naar het verhaal van de ander! Ieder verhaal is uniek en de moeite waard om verteld en gehoord te worden.

Kom naar het Netwerkcafé op 5 februari, vertel, luister, leer en doe mee!

Ondersteun je verhaal door een persoonlijke profielfoto te laten maken door professioneel fotograaf Willem van Gent.

 • Woensdagmiddag 5 februari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wil jij in het nieuwe jaar de schaar erin gaan zetten en dingen voor elkaar gaan krijgen? En heb je hierbij behoefte aan handvatten en tips om je aarzeling te overwinnen? Om steeds meer zelf de leiding over je (werkend) leven te nemen en de hoofdrol te spelen? Of wil je jezelf en je toekomstige werkgever nog beter leren kennen én vind je het gewoon fijn de ander op weg te helpen door het geven van waardering met effect!

 • Maandagmiddag 20 januari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De arbeidsmarkt is niet meer wat hij was. Brieven schrijven en afwachten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek gaat je als werkzoekende vijftigplusser niet helpen. Je moet het anders aanpakken, je moet omdenken! Begin bij wat jij wilt, kunt en nog bij wilt leren en kies daar je werk bij. Of begin zelf een bedrijf.

Hoe je dat doet, daarmee helpen we je met workshops over een eigen bedrijf beginnen, jezelf presenteren, het verhaal achter je CV, hoe je kunt omdenken naar ander werk, leefstijlverandering en benutten van conflicten.

 • Woensdagmiddag 8 januari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Technologische ontwikkelingen zorgen voor een verschuiving van taken en competenties. Dé competenties van nu zijn bijvoorbeeld: samenwerken, ICT-geletterdheid, aanpassingsvermogen, creativiteit, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit. Door al deze veranderingen is het voor iedereen belangrijk om hun hele leven te blijven leren. Hoe zit dat bij jou?

Weet jij waar je op afkoerst, waar jouw kansen liggen en wat je nog wilt ontwikkelen? Wil je misschien een andere weg ingaan maar durf je nog niet? En als je dit allemaal al weet, wil jij jouw verhaal dan nog helderder voor het voetlicht kunnen brengen in een pitch of op LinkedIn?

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam.

 • Maandagmiddag 16 december 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

We weten allemaal dat netwerken de beste manier is om nieuw werk te vinden. Maar hoe doe je dat nou? En hoe zorg je dat jezelf onderscheidend en opmerkelijk presenteert in je netwerk? Waar ga je de energie vandaan halen vol te houden? En hoe leer je om ook echt in actie te komen?

Al deze dingen kun je leren in een aantal uitstekende workshops op woensdagmiddag 4 december. De middag begint met mooi verhaal van Cisca Bakker over haar loopbaanswitch.

 • Woensdagmiddag 4 december 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Draai aan de knop en zet je ´mind´ in de zelfbewuste en onafhankelijk stand. Als je namelijk weet wat jou drijft en wat je te bieden hebt, schep je de voorwaarden om je in een sollicitatie- of netwerkgesprek als volwaardig gesprekspartner te laten zien.

Gebruik je hierbij dan ook nog de tips voor een heldere tekst en een strakke pitch dan laat jij vast een overtuigende indruk achter. Want daar gaat het om, dat je jezelf als vijftigplusser op de kaart zet.

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

 • Maandagmiddag 18 november 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Heb je er wel eens over nagedacht om zelf ondernemer te worden. Of wil je weten wat jouw capaciteiten en persoonlijke talenten zijn? En hoe je die kunt inzetten voor een bedrijf of voor nieuw werk. We hebben een aantal uitstekende workshops met experts die je bij daarbij kunnen helpen.

De middag begint met een inleiding door rasondernemer Wendy Vrijburg – Boogerd. In de workshops daarna kun je vervolgens de diepte in.

Zie het programma hieronder.

 • Woensdagmiddag 6 november 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Stel, je wilt voor jezelf beginnen, hoe kom je vervolgens aan je klanten? Hoe maak je indruk en zorg je ervoor dat jouw gedrag effect sorteert? En ook in andere relaties, en bij het zoeken naar werk: hoe bewerkstellig jij dat je begrepen wordt en daardoor succesvol bent? Hoe bouw je sowieso een relevant netwerk op? En, als voorwaarde voor succes, hoe zorg je voor rust en ontspanning voor lichaam en geest?

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan maandagmiddag 21 oktober naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

 • Maandagmiddag 21 oktober 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Steeds meer bedrijven stappen over op agile werken. Goede kans dat jij er bij je eerstvolgende werk- of opdrachtgever mee te maken krijgt. Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je op woensdagmiddag 2 oktober zorgen dat je er een woordje over kunt meepraten bij je sollicitatie- of acquisitiegesprek.

Als je moeite hebt om uit je huidige levenssituatie de energie te putten die nodig is om nieuw werk te vinden, dan kun je deze middag ook leren hoe je er positief naar kunt kijken en hoe je je effectief je netwerk kunt inzetten.

De middag begint met een inleiding door agile coaches Mary Beijleveld en Han Steemers. In de workshops daarna kun je vervolgens de diepte in met agile, met positief kijken en met netwerken.

 • Woensdagmiddag 2 oktober 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Jouw Personal Brand, waarbij je jezelf als merk ziet, komt tot uiting in je ambities en de wijze waarop je hierover communiceert. Het vertelt wie je bent en wat je doet, waardoor anderen weten wat ze van je kunnen verwachten. Je presentatie op social media speelt hierbij een belangrijke rol.

Om jouw persoonlijke merk te bouwen ken je je kwaliteiten, stel je jezelf heldere doelen, beken je kleur en laat je jezelf op verschillende communicatiekanalen zien. Het resultaat? Je hebt het gereedschap om anno nu te kunnen solliciteren!

Laat je inspireren, ga zelf aan de slag en deel je ervaring met anderen in de workshops, waaronder een workshop met Nederlands bekendste jobmarketingspecialist, Aaltje Vincent.

 • Maandagmiddag 16 september 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Neem daarvoor contant geld mee.

Veel ervaring hebben, heeft veel voordelen. Maar het kan je ook belemmeren om nieuwe richtingen te onderzoeken, nieuwe kansen te creëren voor jezelf. ‘Heb ik als eens gedaan, gaat toch niet werken, is niets voor mij, anderen kunnen niets voor me betekenen, dromen waarmaken daar ben ik al te oud voor’.

Bij Netwerkcafé Amsterdam nodigen we je deze keer uit om de zin ervan in te zien om nieuwe dingen en nieuwe mensen een kans te geven. Je hebt keuze uit vijf workshops.

 • Woensdagmiddag 4 september 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

We kennen allemaal onze teleurstellingen in het leven. Denk aan de reorganisatie waardoor jij je werk verloor of de sollicitatie die verkeerd afliep, terwijl jij die baan zo graag had willen hebben. Natuurlijk kost het dan tijd om je negatieve emoties te verwerken, maar… wacht niet te lang om jezelf te herpakken.

Wat helpt bij het maken van jouw persoonlijke doorstart: humor, in je ritme blijven en omdenken. Vergeet ook niet te checken welke richting het beste bij je past en of je vaardigheden nog actueel zijn. Zo kun je met een open mindset en de juiste koers voor ogen jezelf weer overtuigend presenteren en gas geven!

Wil je je laten inspireren, wil je zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan maandagmiddag 19 augustus naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

 • Maandagmiddag 19 augustus 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Om je weg te vinden in de voortdurend veranderende wereld, is het belangrijk om houvast bij jezelf te zoeken in plaats van je te laten leiden door de waan van de dag.

Maar hoe geef je leiding aan jezelf en waar kan je beginnen? Wat in ieder geval helpt is dat je je vrij (gelukkig voelt), dat je voor jezelf op kunt komen en weet hoe je een goede eerste indruk kunt maken

Daarover gaat het maandag 15 juli bij Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Je krijgt weer allerlei ingrediënten die je helpen om de moed erin te houden, ook als het even lastig of ingewikkeld is.

 • Maandagmiddag 15 juli 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Hoe kun je het beste bepalen welk werk nu bij je past? Op woensdagmiddag 3 juli gaan we bij Netwerkcafé Amsterdam aan de slag met verschillende mogelijkheden om dat uit te vinden. Dat doen we heel praktisch, zodat je niet alleen met nieuwe ideeën naar huis gaat, maar ook weet wat je ermee kunt doen.

 • Woensdagmiddag 3 juli 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor geluk. Geluk heb je dus gedeeltelijk zelf in de hand.

En weet je eenmaal je ‘geluk- en energieknop’ te vinden, dan voel je je beter, presteer je beter en kun je beter omgaan met verandering. Dan kun je zelf de leiding nemen, het beste uit jezelf halen én af en toe eens lekker lachen!

En van 12:00 tot 13:00 uur kun je samen met de organisatoren van Netwerkcafé Amsterdam en ambtenaren van Stadsdeel Zuid voor 5 euro lunchen (soep en (vegetarische) kroket in De Nieuwe Poort.

Wil je je laten inspireren, wil zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

 • Maandagmiddag 17 juni. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Op 5 juni bieden we je zes inspiratiesessies aan rond 'Vitaliteit'. Er zijn sessies over de lichamelijke kant van vitaliteit (beweging, voeding, haptonomie) en sessies die meer gericht zijn op mentale gesteldheid (mindset en loopbaanplanning).

Met zijn inleiding brengt Jean Pierre Cantor ons in de juiste stemming. Hij maakte een droom waar: hij zegde tien jaar geleden zijn baan op en ging in met zijn zeilboot Senang op wereldreis. “Doen waar je blij van wordt” is de boodschap van zijn verhaal.

Op deze vitaliteitsmiddag ga jij ontdekken wat zijn boodschap voor jou kan betekenen en welke stappen bij jou passen.

 • Woensdagmiddag 5 juni 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De digitale revolutie van de afgelopen tien jaar doet zijn werk: internet, sociale media, smartphones en tablet hebben niet alleen grote invloed op maatschappelijke ontwikkelingen en economie, maar ook op het gedrag van consumenten, organisaties en werknemers.

Als je als vijftigplusser deze veranderingen volgt en kunt ‘omarmen’, liggen er ook voor jou kansen!

Wil je je kennis over de digitale wereld updaten, zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam aan de Zuidas.

 • Maandagmiddag 20 mei. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Op de dag van de arbeid krijg je bij Netwerkcafé Amsterdam de kans om op een andere manier te kijken naar jezelf, je verhaal anders te vertellen en op een ander manier te denken over werk en het vinden van nieuw werk. Je kunt kiezen uit vijf verschillende workshops.

 • Woensdagmiddag 1 mei 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.

 • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Over Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam startte in 2015. We organiseren met een groep bevlogen vrijwilligers twee keer per maand een bijeenkomst voor zo'n 100 deelnemers met workshops voor ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, praktische en ondernemende vaardigheden, en met geleide netwerkontmoetingen, ook met werkgevers en opleiders.

Speciaal bedoeld voor vijftigplussers die weer aan de slag willen in een baan, als zelfstandige of door het starten van een bedrijf.

Vaste plaats van samenkomst zijn Post Oost (Amsterdam Oost, eerste woensdagmiddag van de maand) en De Nieuwe Poort (Amsterdam Zuidas, derde maandagmiddag van de maand).

Met en voor onze doelgroep organiseren we daarnaast speciale acties, debat en andere evenementen, zoals de actie Voet tussen de deur, Het Grote Vijftigplus Debat 2017 en Het Grote Vijftigplus Debat 2018.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Amsterdam? Stuur ons een bericht