Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 12 december komen bij Netwerkcafé Amsterdam in Post Oost een hoop onderwerpen langs waarmee je te maken krijgt tussen verlies van werk en het vinden van nieuw werk.

Voordat je met goede moed op zoek gaat naar nieuw werk, moet je eerst het verlies van je baan verwerken. Rouwen is noodzakelijk. Emoties en stress moeten uit je lijf zodat je weer in jezelf gaat geloven. Dit komt een juiste uitstraling én houding ten goede.

Vervolgens ga je aan de slag om in gesprek te komen met mensen die jou verder kunnen brengen op weg naar werk of opdrachten. Dat betekent: hulp vragen aan anderen. Hoe doe je dat?

En ga je in zee met recruiter of uitzendorganisatie, waar moet je dan op letten? In twee workshops worden jou advies, tips en trucs en inzicht gegeven over hoe een match tot stand wordt gebracht.

Tenslotte, wij hebben een primeur, een outdoor activiteit, mindful wandelen. Wees er als eerste bij!

  • Woensdagmiddag 12 december 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:20 uur. Einde: 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Als je in je kracht staat, doe je de dingen op de manier zoals je ze zelf wilt doen, niet omdat ze moeten. Veel mensen hebben zichzelf bepaald gedrag aangeleerd. Omdat hun ouders dat wilden, hun leraar, hun baas, hun voetbaltrainer. Daardoor zijn ze soms te veel afgedreven van wat ze zelf graag willen.

Natuurlijk zitten er in elk leven dingen die móeten, maar als je te veel dingen doet die moeten, kun je beter een ander leven kiezen, of een andere baan. En: je hebt altijd meer te kiezen dan je denkt.

Wil je hiermee aan de slag én je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan maandagmiddag 17 december a.s. naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.

De wereld van werk verandert snel. Hierbij spelen vier thema’s een belangrijke rol: technologie, demografie, duurzaamheid en globalisering. Deze veranderingen vragen wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties en medewerkers. Kennisname van deze veranderingen en het anticiperen hierop leiden tot toekomstbestendige medewerkers op de arbeidsmarkt.

Bedenk dus wat jouw toegevoegde waarde is in deze andere werkomgeving en kijk hoe je jezelf nog beter neer kunt zetten. Wil je hiermee aan de slag én je ervaring en expertise met anderen delen?

Kom dan naar de bijeenkomst De wereld van werk van Netwerkcafé Amsterdam.

  • Maandagmiddag 19 november 2018. Inloop: 13.00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam-Zuid, goed bereikbaar met fiets en OV.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Heb jij dat ook? Dat je niet zit te wachten op verandering en dat je graag alles bij het oude wilt laten. Maar heb jij óók dat de veranderingen die je onderging, achteraf juist positief uitpakten? Bijvoorbeeld doordat er meer ruimte ontstond voor nieuwe dingen die je eerder niet voor mogelijk hield. In een tijd waarin zekerheden vervagen, is veranderen geen luxe maar een must voor iedereen.

Wil je meer weten van de kunst van het veranderen? En wil je praktische handvatten krijgen om jezelf goed neer te zetten, met succes te solliciteren en nog beter (als ondernemer) te presteren? Kom dan maandagmiddag 15 oktober naar Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam.

Maandagmiddag 15 oktober 2018. Inloop: 13.00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam-Zuid, goed bereikbaar met fiets en OV.

Klik hier voor het volledige programma

Zes verrassende workshops over vloggen, programmeren, digitaal netwerken en website bouwen: woensdagmiddag 3 oktober wijden we een hele middag aan jouw digi-creatieve kanten.

We laten je ontdekken dat je meer kunt dan je dacht. Dat je digitale dingen zelf kunt maken. Dat je je wereld ermee kunt vergroten. En dat je er niet alleen nut maar ook lol van kunt hebben. Dat het niet alleen iets is voor de generatie van je neefjes en nichtjes, maar ook voor jou!

Woensdagmiddag 3 oktober 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Klik hier voor het volledige programma.

Als je gelukkig bent gaat alles veel makkelijker en is de wereld een stuk leuker. Hoe zorg je er nu voor dat je geluk uitstraalt als je op weg bent naar je volgende uitdaging? Zoals in een sollicitatiegesprek, of bij de start van je eigen bedrijf of bij een andere volgende stap in je leven. Wil je hier meer van weten? Kom dan maandagmiddag 17 september naar De Nieuwe Poort aan de Zuidas in Amsterdam. We hebben een mooi programma met als titel Geluk leidt tot succes.

Maandagmiddag 17 september 2018. Inloop 13:00, Start 13:30, Einde 17:00

De Nieuwe Poort (Amsterdam Zuid), Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam (waar de airco aanstaat).

Klik hier voor het volledige programma.

Kom van een arbeidsmarktspecialist te weten waar de moeilijk vervulbare vacatures zitten. Wie weet sluiten jouw talenten, competenties en vaardigheden daar goed op aan. En wat is precies het verschil tussen talent, competentie en vaardigheid? En hoe maak je jouw (on)bekende talenten snel duidelijk voor een nieuwe werkgever?

Geïnteresseerd? Kom dan op naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam en kies uit drie workshops rond het thema Waar liggen mijn kansen in een nieuw werkveld?

Woensdagmiddag 5 september 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Klik hier voor het volledige programma

Een verschijnsel dat bij veel werkzoekers, netwerkers en werkgevers in de allergiezone zit, is de elevator pitch. Het doet denken aan hoog in de adem uitgestoten reclamezinnetjes in plaats van het gehoopte begin van een goed gesprek. Maar dat hoeft echt niet zo te gaan.

Op maandagmiddag 20 augustus in De Nieuwe Poort kom je erachter dat het heel waardevol is om kort en precies te kunnen verwoorden wat je wilt. En leer je om dat een beetje ontspannen te doen. De waarde zit ‘m ook heel erg in het proces dat eraan voorafgaat: nadenken over wat je wilt en waarom. Ook die dingen komen naar voren in de vijf workshops waar je maandag uit kunt kiezen (zie programma hieronder).

Maandagmiddag 20 augustus 2018. Inloop 13:00, Start 13:30, Einde 17:00

De Nieuwe Poort (Amsterdam Zuid), Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam (waar de airco aanstaat).

Klik hier voor het volledige programma.

Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je naartoe? En wat heeft dat te maken met wie je bent of wie je wilt zijn? Eigenlijk zouden we daar elke vijf jaar in ons leven eens goed bij stil moeten staan. In de praktijk doen we dat vaak pas bij een grote verandering in ons leven, zoals verlies van werk.

Op woensdag 1 augustus nemen we een middag lang de tijd om samen stil te staan bij deze vragen. We onderzoeken onze sterke punten, wat we ermee in de toekomst kunnen en hoe we die vanuit onszelf krachtig naar voren brengen.

Woensdagmiddag 1 augustus juni 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Klik hier voor het volledige programma

Je hebt heel veel kennis en ervaring in huis maar hoe zet je dit nu om in een effectief gesprek? Wat maakt een gesprek eigenlijk effectief? en wat kan er allemaal mis gaan? Als je in staat bent om je vaardigheden goed te communiceren kan je een volgende stap te nemen. Denk aan een uitdaging die je zou willen ondernemen in de toekomst, zoals het starten van je eigen bedrijf of een nieuwe baan. Wil je daar meer van weten, kom dan naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam rond het thema Via effectieve gesprekken naar je volgende uitdaging. Je hebt keuze uit vijf workshops. We verwachten zo'n 100 deelnemers.

Maandagmiddag 16 juli 2018. Inloop 13:00, Start 13:30, Einde 17:00

De Nieuwe Poort (Amsterdam Zuid), Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam (waar de airco aanstaat).

Klik hier voor het volledige programma.

Woensdagmiddag 4 juli 2018 Post Oost: Van ontmoeting naar netwerken

Met netwerken vind je sneller een baan. Maar wat is dat eigenlijk, netwerken? Wanneer is een netwerkgesprek succesvol? Wat doe jij met netwerken, wanneer heb jij de regie in een gesprek en hoe weet je zeker dat je boodschap is overgekomen? Wat helpt en wat helpt niet. Enne… wist je dat netwerken ook leuk kan zijn?

Hiermee gaan we op woensdagmiddag 4 juli in Post Oost aan de slag. Op een andere manier dan anders: We gaan met elkaar onderzoeken en ervaren wat de basis is van een goed netwerkgesprek. Dat doen we in vier groepen met deskundige gespreksleiders. En daarna brengen we ’t meteen in de praktijk. Onder het motto: Van ontmoeting naar netwerken.

Wanneer: Woensdagmiddag 18 juni 2018. Inloop: 14:00 uur. Start: 14:30 uur. Einde: 17:45 uur.

Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Heel veel werkervaring maar wat zoek je in je volgende baan? Hoe pak je dat aan? Ga je voor jezelf beginnen? Ga je een heel ander beroep kiezen? Zou je zelf een nieuwe droombaan kunnen creëren of gelukkiger kunnen worden in je toekomstige werk? Je LinkedIn-netwerk willen vergroten of netwerken met werkgevers? Of ben je nog het verlies van je vorige baan aan het verwerken en hoe doe je dat?

Herken jij deze vragen? Kom dan naar de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Amsterdam in De Nieuwe Poort op de Zuidas. Je hebt dan keuze uit vijf workshops rond het thema Zoektocht naar je droombaan.

Maandagmiddag 18 juni 2018. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:00 uur.

De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam

Klik hier voor het volledige programma

Drie goede adviezen voor iedereen die weer in betaald werk aan de slag wil: (1) Blijf actief, (2) Onderzoek alternatieven, (3) Houd kennis en ervaring actueel. Vrijwilligerswerk biedt een prachtige kans deze drie adviezen te combineren.

Op woensdagmiddag 6 juni kun je concreet onderzoeken wat bij jou past. We laten je dan in samenwerking met Vrijwilligers Centrale Amsterdam kennismaken met een breed aanbod aan vrijwilligersorganisaties die direct of indirect uitzicht geven op werk in kansrijke beroepen. In een workshop 'Van vrijwilligerswerk naar betaald werk' kom je bovendien te weten wat vrijwilligerswerk voor je kan betekenen bij het zoeken van werk en waarin jouw kwaliteiten het beste tot uiting komen. Daarnaast kun je advies krijgen over al je praktische vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk.

Woensdagmiddag 6 juni mei 2018. Inloop: 14:30 uur. Start: 15:00 uur. Einde: 17:45 uur.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam.

Klik hier voor het volledige programma en een overzicht van alle vrijwilligersorganisaties

In deze voorjaarseditie van Netwerkcafé Amsterdam sta jij zelf centraal. Hoe is het om na vele jaren werknemerschap opeens weer over je kwaliteiten te mogen nadenken? Wat waren je vaardigheden ook alweer, wat wil je eigenlijk echt doen nu de kans zich aandient om , welke richting durf je te zien en vooral hoe kom je in beweging.

Op woensdagmiddag 2 mei krijg je de gelegenheid om je talenten weer op te halen, jezelf in een nieuw daglicht te plaatsen, een begin te maken met een nieuwe reis en vooral ook om je medereizigers te ontmoeten.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Woensdagmiddag 2 mei 2018, inloop 14:00, start 14:30, einde: 17:45

Klik hier voor het volledige programma

Woensdagmiddag 4 april 2018 Post Oost: Het briljante idee

Je hebt in je dagelijks leven of tijdens je werk vast wel eens gedacht: jee, wat onhandig, dat dáár nog geen oplossing voor is. Heb je op zo’n moment ook wel eens bedacht dat je letterlijk werk van die oplossing zou kunnen maken? Woensdagmiddag 4 april gaan we precies dát doen. We gaan met elkaar aan de slag om ideeën te krijgen waarmee je een zaak kunt beginnen.

De middag wordt geleid door business-coach Gerard Keetman (Business Anno Morgen). Stand-up comedian Mark Waumans (Markwaumans.nl) gaat helpen om je hersenen los te maken voor creativiteit. In een aantal ronden ga je toewerken naar twee kansrijke zakelijke ideeën. En daarna ga je onderzoeken wat en wie je nodig hebt om die ideeën om te zetten naar een onderneming. Je gaat naar huis met een duidelijk beeld van wat je volgende stap kan zijn op weg naar een zaak met verdienkracht.

Deze middag past in de reeks Samen ondernemen, waarin we vijftigplussers willen inspireren om hun ervaring en kennis te bundelen en hun eigen werk te creëren door te gaan ondernemen. Eerdere afleveringen waren gewijd aan het maken van een ondernemingsplan volgens de Lean Canvas-methode.

Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Woensdagmiddag 4 april 2018, inloop 14:00, start 14:15, einde: 17:45

Op donderdagmiddag 15 maart 2018, een week voorafgaand aan de Gemeenteraadsverkiezingen, organiseert Netwerkcafé Amsterdam met medewerking van BKB | Het Campagnebureau, KiesKompas, De Nationale Denktank, De Balie, Gemeente Amsterdam en Start Foundation een speciale themamiddag over arbeidsmarktpositie, werk en inkomen van vijftigplussers.

Een prachtige gelegenheid om met 25 Amsterdamse werkgevers en 100 werkzoekenden te profiteren van elkaars meedenkkracht tijdens het interactieprogramma Ervaring aan het Werk. Met ouderenambassadeur John de Wolf, arbeidsBELmiddelaar Claudia Bouwens en sketchnote-artiest Kate Wilkinson.

Om daarna je mening voor de verkiezingen te vormen tijdens Het Grote Vijftigplus Debat 2018 met 8 politieke partijen onder leiding van Cees Grimbergen, met panelleden Lenne Merbis (Provincie Noord-Holland) en Bastiaan Meinders (De Nationale Denktank).

Donderdagmiddag 14:00-17:00, Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam (nabij station Zuid WTC)

Klik hier voor het volledige programma

Over Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam startte in 2015. We organiseren met een groep bevlogen vrijwilligers twee keer per maand een bijeenkomst met workshops voor ontwikkeling van zelfinzicht, praktische en ondernemende vaardigheden, en met geleide netwerkontmoetingen. Speciaal bedoeld voor vijftigplussers die weer aan de slag willen in betaald werk, in een baan, als zelfstandige of door samen een onderneming te starten.

Vaste plaats van samenkomst zijn Post Oost (Amsterdam Oost, eerste woensdagmiddag van de maand) en De Nieuwe Poort (Amsterdam Zuidas, derde maandagmiddag van de maand). Klik hier voor meer informatie over Netwerkcafé Amsterdam.

In juli 2016 startte de eerste Werkestafette Amsterdam. Een unieke vorm van coöperatieve werkbemiddeling. Vier maal per jaar start een nieuwe ronde. Thuisbasis voor de Werkestafette Amsterdam is De Meevaart in Amsterdam Oost. Klik hier voor meer informatie over de Werkestafette Amsterdam.

Met en voor onze doelgroep organiseren we daarnaast speciale acties, debat en andere evenementen, zoals de actie Voet tussen de deur, gericht op activering van werkgevers en Het Grote Vijftigplus Debat 2017 en Het Grote Vijftigplus Debat 2018.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.