Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 4 april 2018 Amsterdam: Het briljante idee

Je hebt in je dagelijks leven of tijdens je werk vast wel eens gedacht: jee, wat onhandig, dat dáár nog geen oplossing voor is. Heb je op zo’n moment ook wel eens bedacht dat je letterlijk werk van die oplossing zou kunnen maken? Woensdagmiddag 4 april gaan we precies dát doen. We gaan met elkaar aan de slag om ideëen te krijgen waarmee je een zaak kunt beginnen.

De middag wordt geleid door business-coach Gerard Keetman (Business Anno Morgen). Stand-up comedian Mark Waumans (Markwaumans.nl) gaat helpen om je hersenen los te maken voor creativiteit. In een aantal ronden ga je toewerken naar twee kansrijke zakelijke ideeën. En daarna ga je onderzoeken wat en wie je nodig hebt om die ideeën om te zetten naar een onderneming. Je gaat naar huis met een duidelijk beeld van wat je volgende stap kan zijn op weg naar een zaak met verdienkracht.

Deze middag past in de reeks Samen ondernemen, waarin we vijftigplussers willen inspireren om hun ervaring en kennis te bundelen en hun eigen werk te creëren door te gaan ondernemen. Eerdere afleveringen waren gewijd aan het maken van een ondernemingsplan volgens de Lean Canvas-methode.

Waar: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs, 1093 JC Amsterdam

Wanneer: woensdagmiddag 4 april 2018, inloop 14:00, start 14:15, einde: 17:45

Klik hier om je in te schrijven.

Donderdag 15 maart Amsterdam: Het Grote Vijftigplus Debat 2018

Op donderdagmiddag 15 maart 2018, een week voorafgaand aan de Gemeenteraadsverkiezingen, organiseert Netwerkcafé Amsterdam met medewerking van BKB | Het Campagnebureau, KiesKompas, De Nationale Denktank, De Balie, Gemeente Amsterdam en Start Foundation een speciale themamiddag over arbeidsmarktpositie, werk en inkomen van vijftigplussers.

Een prachtige gelegenheid om met 25 Amsterdamse werkgevers en 100 werkzoekenden te profiteren van elkaars meedenkkracht tijdens het interactieprogramma Ervaring aan het Werk. Met ouderenambassadeur John de Wolf, arbeidsBELmiddelaar Claudia Bouwens en sketchnote-artiest Kate Wilkinson.

Om daarna je mening voor de verkiezingen te vormen tijdens Het Grote Vijftigplus Debat 2018 met 8 politieke partijen onder leiding van Cees Grimbergen, met panelleden Lenne Merbis (Provincie Noord-Holland) en Bastiaan Meinders (De Nationale Denktank).

Donderdagmiddag 14:00-17:00, Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam (nabij station Zuid WTC)

Klik hier voor het volledige programma

Over Netwerkcafé Amsterdam

Netwerkcafé Amsterdam ging eind 2015 van start. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert maandelijks op de eerste woensdag een bijeenkomst met workshops voor ontwikkeling van zelfinzicht, praktische en ondernemende vaardigheden, en met geleide netwerkontmoetingen. Speciaal bedoeld voor vijftigplussers die weer aan de slag willen in betaald werk, in een baan, als zelfstandige of door samen een onderneming te starten. Vaste plaats van samenkomst is Post Oost. Klik hier voor meer informatie over Netwerkcafé Amsterdam.

In juli 2016 startte in Amsterdam de eerste Werkestafette. Een unieke vorm van coöperatieve werkbemiddeling. Elke twee maanden start een nieuwe ronde. Thuisbasis voor de Werkestafette is De Meevaart in Amsterdam Oost. Klik hier voor meer informatie over de Werkestafette.

Met en voor onze doelgroep organiseren we daarnaast speciale acties, debat en andere evenementen, zoals de actie Voet tussen de deur, gericht op activering van werkgevers en Het Grote Vijftigplus Debat 2017.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: contact@netwerkcafeamsterdam.nl, www.netwerkcafeamsterdam.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar @netwerkcafe020 @werkestaf020

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com,

Blijf of de hoogte

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.