Netwerkcafés

Overzicht eerstvolgende bijeenkomsten

Netwerkcafés op locatie

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, wil je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap? Dan nodigen we je graag uit voor een van onze maandelijkse Netwerkcafés.

Daar kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Hieronder zie je de aankomende activiteiten op locatie. Kijk bij Netwerkcafé Online voor onze online activiteiten.

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."
José

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren Netwerkcafés voor vijftigplussers in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven en Online.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 30 oktober 2020 10:00-11:30

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met je eigen talenten en kwaliteiten. Door middel van diverse oefeningen laat Anita je stilstaan bij alles wat je al kunt en hoe je je talenten en kwaliteiten zou kunnen inzetten om je dromen, wensen en doelen te verwezenlijken.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad vindt vanwege de covid-19-beperkingen alleen online plaats .

Ontvang tijdig vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten online en in jouw regio.

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 4 november 2020 14:00-15:00

Heb jij wel eens het gevoel dat je bent vastgelopen, dat je niet meer weet welke kant je op moet, dat niemand meer op je zit te wachten? Dat is een gevoel dat Yvonne Ypma herkent uit haar eigen leven.

Yvonne laat je in haar workshop op actieve wijze kennismaken met het recept dat haar heeft geholpen om het vertrouwen in zichzelf terug te vinden en te kiezen voor een richting waar ze blij van wordt. Een recept waar jij je voordeel mee kunt doen.

Deze workshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt vanwege de covid-19-beperkingen alleen online plaats .

Blijf zelf aan zet!

Wegens nieuwe covid19-maatregelen verplaatst naar Netwerkcafé Online

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 19 oktober 2020 13:0016:00

Het zoeken en vinden van een nieuw werk gaat gepaard met vallen en opstaan. Voor je het weet beland je in een negatieve spiraal van emoties en gedachten. Toch is het belangrijk dat je niet blijft steken in negativisme, slachtofferschap of een vechthouding, maar dat je weer ruimte voor jezelf schept om met voldoende energie en zelfvertrouwen door te kunnen gaan.

Als je dan ook nog beschikt over een beetje moed en doorzettingsvermogen ben je op de goede weg en blijf je zelf aan zet. Want dát is echt voorwaarde om stappen te zetten in de richting van nieuw werk of ondernemerschap.

Wees er snel bij als bovenstaande je aanspreekt én je jouw ervaring en expertise met anderen wilt delen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Solliciteren met een goed verhaal!

Wegens nieuwe covid19-maatregelen verplaatst naar Netwerkcafé Online

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 20 oktober 2020 9:30-13:00

Als je op zoek bent naar nieuw werk, helpt het als je jouw ervaring, je vaardigheden, jouw eigen weg en wat je zoekt kunt toelichten in een boeiend verhaal met jouzelf in de hoofdrol, zonder valse bescheidenheid. Zulke verhalen laten jou als sollicitant op een diepe laag verbinding maken met de sollicitatiecommissie. Zeker als je bij het vertellen je stem op de juiste manier gebruikt. Bij Netwerkcafé Utrecht kun je hier een stap verder mee komen in twee opeenvolgende workshops op locatie óf in een extra lange wandelworkshop buiten.

Zowel deelnemers in de zaal als buiten kunnen onderling netwerken. We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam, woensdag 7 oktober 2020 14:3016:45

Zit je vast in je hoofd? Heb je vragen over je loopbaan? Maak jezelf los door te wandelen in de natuur onder leiding van een coach!

Doe dit samen met collega-werkzoekenden en laat de natuur een inspiratie zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Aan de hand van oefeningen en opdrachten kom je in verbinding met jezelf, de natuur en met anderen. Ontdek de kracht van het wandelend netwerken.

Twee groepen van ieder maximaal 7 personen gaan met een coach een wandeling maken. In het Park Frankendael is ruimte genoeg om de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 21 september 2020 13:0016:00

Iets is nooit kwijt. Maar soms voelt dat wel zo. Wie was ik zelf ook alweer? We lijken in een film beland te zijn. Je bent niet goed genoeg omdat je overgekwalificeerd bent. Je verlangt terug naar de tijd dat je aan de slag was. Je vraagt je af: Waarom doet dit aan de zijlijn staan zo’n verdomde pijn?

En hoe ga jij om met die afwijzingen van recruiters die de helft van jouw leeftijd hebben? Waarom moet je al solliciteren, terwijl je diep van binnen voelt dat je nog tijd en ruimte nodig hebt om je ontslag goed te verwerken? Of misschien ben je al verder, maar houdt die rottige zelftwijfel je tegen om er weer vol zelfvertrouwen voor te gaan?

Herken je iets van bovenstaande en wil je verder en jezelf weer terugvinden, laat je dan inspireren door vertrouwenspersoon en systemisch coach van de Zuidas, Oscar Westra van Holthe. Hij gaat jou de hele middag meenemen in een intensieve workshop. Je gaat naar jouw eigen patronen thuis en in je eerdere werk leren kijken. Oscars stijl is ontwapenend en ontregelend.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Zaanstad, woensdag 23 september 2020 9:30-12:00

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we jou deze maand de keuze uit twee heel verschillende workshops. Deze workshops hebben echter een ding gemeen: ze helpen jou je kennis over werkgerelateerde zaken up-to-date te brengen.

Ben jij nieuwsgierig hoe tevredenheid bijdraagt aan succes in je werk en je leven? Of wil jij te weten komen wat termen als lean, agile en scrum betekenen? Kom dan op woensdag 23 september naar Netwerkcafé Zaanstad en vergroot je kennis.

Netwerkcafé Zaanstad vindt plaats in het Zaantheater. Samen met het Zaantheater nemen wij de COVID-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 september 2020 9:30-13:00

Ga eens na bij je zelf in welke kennis en vaardigheden je behoorlijk goed bent. Waarin blink je uit? Of: wat vind je nou echt leuk om te doen? Kijk daarbij ook naar je hobby’s of waar je energie van krijgt.

Netwerkcafé Utrecht organiseert workshops over je talenten. Waarmee wil je in een volgende baan aan de slag en hoe zou je dat kunnen gaan aanpakken? Hoe kan jij je talenten inzetten zodat ze bijdragen aan jezelf én de wereld? En wist je dat steeds meer werkgevers hun vacatures flitsend matchen met jouw talenten, los van je exacte diploma’s en werkervaring? Wel belangrijk dus dat jij alvast zelfbewustzijn ontwikkelt over je talenten. Een viertal interessante workshopgevers en wandelcoaches zullen ons in dit onderwerp meenemen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 17 augustus 2020 13:0016:00

Wil jij graag steviger in je schoenen staan tijdens en ná deze coronacrisis? Glashelder overkomen in netwerk-, sollicitatie- en acquisitiegesprekken? Of wil je serieus onderzoeken hoe je je eigen bedrijf kunt beginnen?

Dan gaan workshops bij Netwerkcafé Amsterdam je helpen om een volgende stap te zetten. Ze zitten boordevol inspiratie en kennis om jouw zichtbaarheid te vergroten en om de levensvatbaarheid van jouw zakelijke idee te verkennen.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 18 augustus 2020 9:30-12:30

‘Gewoon ontspannen en natuurlijk’. Hoe graag zou jij in staat zijn om zo door het leven te gaan? Maar hoe gemakkelijk schiet je in de kramp als je iets over jezelf moet vertellen in een sollicitatiegesprek, op LinkedIn, of als je nadenkt over je levenspad.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we je volgende week in drie workshops helpen om uit je kramp te komen. Van een dichter leer je spelen met woorden, van een verhalenverteller leer je pakkende zinnen vinden voor je LinkedIn-profiel, van een wandelcoach leer je luisteren naar je lichaam.

We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 augustus 2020 9:00-12:15

Bij Netwerkcafé Zaanstad zijn wij blij jou weer in levenden lijve te kunnen begroeten! Tijdens dit eerste Netwerkcafé Zaanstad op locatie sinds de lockdown sta jíj dan ook centraal.

Wij bieden je drie inspirerende workshops waarin alles om jóu draait. Ontdek jouw talenten en zet deze in voor jezelf en je toekomstig bestaan, leer hoe je met inzet van DISC je zelfkennis vergroot en situaties positief kunt beïnvloeden, en vergroot jouw zichtbaarheid vanuit jouw personal branding zodat jij tijdens en ook ná de coronacrisis steviger in je schoenen staat.

We nemen daar de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Voor wie niet terecht kan bij een Netwerkcafé op locatie, organiseren we Netwerkcafé Online. Elke week een mooi programma met onder meer interactieve workshops, interviews en netwerkmogelijkheden.

Werken voor Elkaar - Vijftigplussers aan de slag

Werken voor Elkaar is ontstaan vanuit de overtuiging dat je sterker staat als je verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Dat je met elkaar veel beter kunt organiseren wat je nodig hebt dan in je eentje.

Zoals netwerkontmoetingen en workshops om nieuw werk te vinden of de stap naar ondernemerschap te zetten. Vele duizenden werkzoekende vijftigplussers vonden in de afgelopen jaren baat bij de activiteiten die we met en voor elkaar organiseren.

Contact

De Netwerkcafés zijn een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafeamsterdam.nl

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcaferotterdam.nl

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafezaanstad.nl

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafeutrecht.nl

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafehoorn.nl

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafealkmaar.nl

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Privacyverklaring

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.