Netwerkcafés

Overzicht eerstvolgende bijeenkomsten

Netwerken en workshops met zo'n 100 mensen

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, wil je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap? Dan nodigen we je graag uit voor een van onze maandelijkse Netwerkcafés.

Daar kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren deze maandelijkse Netwerkcafés met telkens een aantal boeiende workshops voor zo'n 100 deelnemers in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven.

Hieronder zie je een overzicht van de eerstvolgende Netwerkcafés.

Toegang is gratis.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Steeds meer komen mensen op een punt in hun loopbaan waar ze zich afvragen welke koers ze willen varen. Klopt het nog wel met mijn persoonlijke situatie en drijfveren? En klopt het nog wel met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Een verandering van koers vraagt ook vaak om om-, bij- of herscholing. Hoe oud je ook bent, je kunt altijd nog iets anders leren.

En daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

 • Donderdagochtend 12 december 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
 • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven
 • Kosten: Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

In je vorige loopbaan is je vast wel eens gewezen op de gevaren van bedrijfsblindheid. Tijdens je oriëntatie op een nieuwe loopbaan ligt nu hetzelfde gevaar op de loer. Tijd om jezelf eens te bekijken zoals een ander je ziet. Dat hoeft geen afstand te creëren. Misschien kun je veel dichter bij jezelf blijven dan je voor mogelijk hebt gehouden.

Vooraf en in de pauze kun je een mooie foto laten maken die geschikt is voor je CV of LinkedIn-profiel. De fotograaf is Marieke Zomerdijk. Let op, er zijn maar 12 tickets beschikbaar om een foto te laten maken.

 • Vrijdag 13 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 12:30 uur.
 • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant /PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Technologische ontwikkelingen zorgen voor een verschuiving van taken en competenties. Dé competenties van nu zijn bijvoorbeeld: samenwerken, ICT-geletterdheid, aanpassingsvermogen, creativiteit, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit. Door al deze veranderingen is het voor iedereen belangrijk om hun hele leven te blijven leren. Hoe zit dat bij jou?

Weet jij waar je op afkoerst, waar jouw kansen liggen en wat je nog wilt ontwikkelen? Wil je misschien een andere weg ingaan maar durf je nog niet? En als je dit allemaal al weet, wil jij jouw verhaal dan nog helderder voor het voetlicht kunnen brengen in een pitch of op LinkedIn?

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam.

 • Maandagmiddag 16 december 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Aan het einde van het jaar valt er vaak veel na te denken: Heb je gedaan wat je wilde doen? Had je méér moeten doen? Of: Wat wil je gáán doen en hoe bereik je jouw doel in het nieuwe jaar, jouw nieuwe carrière of levensfase?

Oude denkpatronen kunnen je daarbij soms flink in de weg zitten. Kom daarom naar het komende Netwerkcafé Utrecht, laat je inspireren en leer die oude denkpatronen en problemen om te zetten in nieuwe mogelijkheden!

De ochtend biedt daarnaast volop mogelijkheden om te netwerken.

 • Dinsdagochtend 17 december 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Bij Netwerkcafé Rotterdam helpen we elkaar met een volgende stap in ons werkzame leven. Deze maand gaan we in gesprek met Richard Moti, de Rotterdamse wethouder van Werk, Inkomen en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), met UWV-manager Angilla van Leeuwaarde en met Edwin Koutstaal, commercieel directeur van het Werkgevers Service Punt Rijnmond (WSPR).

Op 19 december vragen we hun wat hun grootste uitdagingen zijn bij hun streven om vijftigplussers betrokken te houden bij economisch en maatschappelijk leven. Daarmee gaan we vervolgens oplossingen verzinnen die we aan deze overheidsvertegenwoordigers presenteren.

We sluiten de ochtend af met een leerzame workshop met gedoe-deskundige Frank Schuring die ons gaat helpen om het leven lichtvoetig te houden.

 • Donderdagochtend 19 december 2019. Inloop vanaf 09:00, start 09:30, einde 13:00 uur.
 • De Nieuwe Poort Rotterdam, Weena 711, 3013 AM Rotterdam
 • Kosten: Deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Een goede basis is het halve werk en Netwerkcafé Zaanstad biedt jou op 20 december de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Dit is dé gelegenheid om te laten zien wie je bent binnen een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst. Krijg en behoud zin om te solliciteren, leg contacten en bouw aan nieuwe relaties.

Als extra mogelijkheid in deze feestmaand hebben wij fotograaf Gowan Genis gevraagd om een professionele LinkedIn-foto van deelnemers te maken. Er is gezien de planning plaats voor maximaal 12 personen. Dus meld je zo snel mogelijk aan.

Want zoals Loesje zegt: Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!

 • Vrijdagochtend 20 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Meer weten? Stuur een mail naar werkenvoorelkaar@gmail.com, of bel 020-6755355.

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

Netwerkcafé Rotterdam: netwerkcafe.rotterdam@gmail.com, netwerkcaferotterdam.nl

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, netwerkcafezaanstad.nl

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Netwerkcafé Hoorn: netwerkcafe.hoorn@gmail.com, netwerkcafehoorn.nl

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafe.eindhoven@gmail.com, netwerkcafeeindhoven.nl

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven zijn activiteiten van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984

Privacyverklaring

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.