Werken voor Elkaar

Vijftigplussers aan de slag! Meld je aan

Vrijwilliger worden?

"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."
José

Wij inspireren en verbinden werkzoekende vijftigplussers in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Zaanstad, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven en elders in Nederland om meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring.

Dat doen we met en voor elkaar. Op basis van vrijwillige inzet. Met enthousiasme en daadkracht.

In normale tijden organiseren teams van vrijwilligers in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven maandelijks regionale bijeenkomsten op locatie met netwerken en interactieve workshops voor zo'n honderd deelnemers.

Deelname is gratis.

In verband met de corona-beperkingen op locatie kun je voor veel workshops en online ontmoetingen ook terecht bij Netwerkcafé Online.

Wil je gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling en ondernemende vaardigheden, dan kun je een masterclass volgen bij de Werkacademie. We zetten steeds in op het bereiken van direct resultaat.

Wil je uitvinden welk werk bij je past en in gesprek waar dat werk wordt gedaan, doe dan mee aan ons motiverende en praktische werkbemiddelingsprogramma, de Werkestafette.

De meeste deelnemers hebben binnen afzienbare tijd betaald werk.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd.

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een ander vak uitoefenen dan voorheen.

Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren door te vertellen over het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen of laten.

Samen staan we sterker

Vele duizenden werkzoekende vijftigplussers hadden in de afgelopen jaren baat bij de activiteiten die we met en voor elkaar organiseren in Nederland.

Werken voor Elkaar is ontstaan vanuit de overtuiging dat je sterker staat als je verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Dat je met elkaar veel beter kunt organiseren wat je nodig hebt dan in je eentje.

Zoals netwerkontmoetingen, workshops en masterclasses om nieuw werk te vinden of de stap naar ondernemerschap te zetten.

Jouw donatie voor inspiratie

Als jij het belangrijk vindt dat wij mensen kunnen blijven ondersteunen om samen de activiteiten te organiseren die zij nodig hebben op weg naar nieuw werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.


Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Werkmarkten

We geloven dat vooroordelen over vijftigplussers bij werkgevers verdwijnen door ontmoeting. En dat je die ontmoetingen moet organiseren. Op een manier die voor werkgevers en werkzoekers leuk en effectief is. Bijvoorbeeld zoals in Hoorn, Utrecht en Zaanstad.

Werken aan zichtbaarheid

We zorgen dat we bij politiek en werkgevers gehoor vinden voor arbeidsmarktparticipatie van vijftigplussers. Dat doen we met speelse acties en door het organiseren van debat. Zoals de actie Voet tussen de Deur en Het Grote Vijftigplus Debat.

Contact

Meer weten? Stuur een mail naar werkenvoorelkaar@gmail.com, of bel 020-6755355.

LinkedIn: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Online en Netwerkcafé Zaanstad, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hoorn en Eindhoven zijn activiteiten van Stichting Werken voor Elkaar