18. dani teorije glazbe

Međunarodna konferencija Poučavanje teorije glazbe danas
25. obljetnica osnutka Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara (HDGT)
Zagreb, 19. i 20. studenoga 2022

uvod

Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara osnovano je u Zagrebu 1. ožujka 1997. Danas broji više od 300 članova koji poučavaju teorijske i druge glazbene predmete na svim obrazovnih razinama. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđivanja teorije glazbe, nastave teorijskih glazbenih predmeta, glazbene umjetnosti i kulture. HDGT je članica EuroT&AM-a, Europske mreže za teoriju i analizu glazbe, od njezina osnutka u Zagrebu 24. svibnja 2018.

Voljeli bismo proslaviti ovu važnu obljetnicu okupljajući stručnjake iz različitih krajeva kako bismo raspravljali i razmijenili ideje o svome glavnom području djelovanja, poučavanju teorije glazbe. Glavni nam je cilj upoznati nove kolege i ponovno susresti one stare te promicati svoju struku na temeljima harmonije tradicije i suvremenosti, uključivosti, multikulturalnosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja.

Čast nam je najaviti plenarne govornike, Thomasa Christensena, profesora Sveučilišta u Chicagu, i Stevena G. Laitza, profesora i predstojnika odsjeka za teoriju i analizu glazbe na njujorškome Juilliardu.

Nastavnici teorije glazbe i stručnjaci sa srodnih područja izlagat će o svojim nastavnim praksama, teorijama, očekivanjima i s time povezanim istraživanjima. Veselimo se čitanju Vaših priloga i susretima na konferenciji, bilo na licu mjesta, bilo virtualno!

Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara

ODRŽAVANJE SKUPA PODRŽALI SU:

Zdenko Kovačević

JSN COMON d.o.o. Zagreb

https://jsn-comon.hr