Speel!2

10 eigenzinnige, humoristische, soms ontroerende miniverhaaltjes

Er zijn van die momenten dat je iets meer wilt zeggen dan in een gewoon gesprek. Er zijn van die momenten dat je de scéne op wilt springen om ook om iets van jezelf te vertellen. Dat kan. Een tiental acteurs van diverse toneelverenigingen uit Vlaams-Brabant brachten een monoloog die ze zelf geschreven hebben met de hulp van Theo Hijzen of Frans Van der Aa, gespreid over twee avonden. Grappige, ontroerende, ernstige en spannende verhalen wisselen elkaar af op de scéne.

Als men zich kan overgeven aan een eigen gemaakt verhaal –fictief of non-fictief. Als men zich kan storten in een eigen creatie vanaf het aller begin tot het publiek het schoon vindt, wordt de theatrale beleving nog schoner, nog intenser. Dat is wat een eigen gemaakte monoloog doet met de toneelliefhebber. Een zoeken naar: “ Wat wil ik vertellen of tonen ?” “Waarom wil ik iets vertellen?” En “Hoe toon en vertel ik het?” Er wordt veel gedacht over: Wat - Waarom - Hoe. Een zeer intense beleving. Er wordt niet zomaar gespeeld omdat het door een regisseur gezegd wordt, maar de acteur gaat zelf op zoek naar en toont zichzelf, fictief of non-fictief. Toneelspelen wordt zo een doordachte, emotionele en diepere gewaarwording, waar je als theaterliefhebber alleen maar rijker van wordt. Rijker als speler, als maker, als………WAT wil IK aan een publiek vertellen en HOE wil IK een publiek raken. En dat is toch waar toneel voor dient, om mensen te ontroeren en te raken.

Een monoloog spelen die je zelf geschreven hebt, geeft een enorme intense beleving aan het stuk. Niet een tekst van iemand anders, maar uw eigen gedachtewereld stuurt de woorden en beelden die het publiek meevoeren op een heel persoonlijke reis.

speeldata

vrijdag 18 november 2016 - 20u00

zaterdag 19 november 2016 - 20u00

vrijdag 25 november 2016 - 20u00

zaterdag 26 november 2016 - 20u00

maandag 9 januari 2017 (Freddy)

zondag 19 maart 2017 (Suzi)

zaterdag 8 juli 2017 (Elise)

vrijdag 22 september 2017 (Elise, Murielle, Carla, Kersten)

monologen

Elise Van Bruyssel met Geranium Pelargonium Graveolens

Hedwig Ringoot met Da's toch nie waar...

Carla Cardoen met De pot verwijt de ketel

Murielle De Doncker met KeerZijde

Kersten Blondeel met NON-VERBAAL

Marijke Doms met Te bed of niet te bed? Dat is de kwestie

Suzi Mees met Propere lakens

Maud van het Groenewoud met Kou van jou

Theo Doms met Nazdrovje

Freddy Meskens met Vlekkeloos schoon

presentatie

Bart Robijns

locaties

GC De Muze Brusselsesteenweg 69, Meise

Jeugdhuis Bloem Kerkstraat 77 Humbeek

Marnixring Zennedal

Sint Alexius- psychiatrisch ziekenhuis te Grimbergen

Spots op West