Offside!

Onze eigen theatercreatie

De tribune stroomt vol. De vuvuzelas schetteren. De spanning wordt opgebouwd. De helden betreden het veld. Winnen! Ze gaan winnen! De stress wordt weg geschreeuwd, weg gezongen. Die bal moet aan de overkant tussen de latten. Zo niet ligt de droom aan scherven. Maar wat zijn de dromen van de mensen langs het veld, de spelers, de voorzitter, zijn vrouw, madam pipi, de dames van de hotdogkraam. Staan zij er midden in? Of staan ze buitenspel.

Een stuk met een lach en een traan over mensen en hun dromen tijdens een voetbalmatch. Het stuk is door regisseur en spelers gemaakt uit improvisaties en zelf geschreven teksten, en daarna bijgewerkt en uitgeschreven door Theo Hijzen.

Om dit te creëren startten we met improvisaties. Ieder schreef een monoloog over een thema dat hij/zij zelf aanbracht. We luisterden naar elkaar en bouwden verder op de verhalen van anderen. Zo kwamen we stilaan tot een zelfgeschreven tekst. Deze tekst werd door de regisseur omgevormd tot een theatertekst, met monologen en dialogen en stiltes.

We improviseerden ook rond situaties op en naast het voetbalveld. We verplaatsten ons in de leefwereld op de tribune, maakten een eigen clublied. We verplaatsten ons in de huid van voetballers en speelden scènes die zich op het veld kunnen afspelen.

Het resultaat van enkele maanden hard werken werd gesmaakt door ons publiek.

speeldata

zaterdag 2 maart 2013 - 20u30 zondag 9 februari 2014 - 15u

vrijdag 8 maart 2013 - 20u30 zaterdag 9 maart 2013 - 20u30

vrijdag 15 maart - 20u30 zaterdag 16 maart 2013 - 20u30

regie en concept

Theo Hijzen

met

Marie-Anne Baert

Tatjana Beddegenoodts

Carla Cardoen

Patrick Daele

An Dewallef

Theo Doms


Dirk Keymolen

Hedwig Ringoot

Bart Robijns

Maud Van het Groenewoud

Tania Van Mierlo

Arlette Van Ossel

locaties

Zaal De Eendracht Jan Hammeneckerstaat 33 Westrode (Meise)

Hof van Laar Humbeeksebaan 177 Zemst-Laar