PROGRAMMA VAN DE DAG

Foto: Frank Toussaint

De komende weken voegen we nog meer sprekers en praktische info over de sessies toe.

09:00 - 09:50

Onthaal

Waai rustig binnen en installeer je bij een koffie of thee. De onthaalhosts van Brake-Out heten je welkom. 

9:50 - 10:45

Verbindend startmoment

SIF directeur Kaat Peeters en voorzitter Paul Ongenaert shaken ons de dag in. We duiken meteen in het thema van de dag (de toekomst van sociale innovatie) met een verbindend en plezant netwerkmoment. Tank energie terwijl je de andere aanwezigen beter leert kennen. 

10:45 - 12:00

Shake it sessies

We schudden ons brein door elkaar tijdens verschillende interactieve workshops, gesprekstafels en lezingen. Je voedt je denkkader rond maatschappelijke en ondernemersthema's met nieuwe inzichten en interessante cases.
>> Bekijk de voormiddagsessies

12:00 - 13:30

Walking lunch

Tijdens een lekkere vegetarische lunch leer je nieuwe ondernemers en initiatieven kennen, of je verbroedert met oude bekenden. Verken het gebouw en geniet van het uitzicht over Innovatiestad Leuven. 

12:15 - 13:15

Impactkabinet

Eén-op-één advies op je sandwich tijdens de lunch? Breng dan even een bezoek aan het Impactkabinet. Hoor 15 minuten lang een expert uit over financiële steunmogelijkheden, organisatorische kwesties of strategische vraagstukken.
>> Ontdek de experten

13:30- 15:00

Shape it sessies

We duiken verder in de toekomst van sociale innovatie tijdens verschillende interactieve workshops, gesprekstafels en lezingen. Hoe zet je de verandering mee in gang? Hoe ga je concreet aan de slag in jouw eigen werking?
>> Bekijk de namiddagsessies

15:00 - 16:30

Slotmoment met poëtisch manifest

Er vormt zich een krachtige tribe rond de Sociale InnovatieFabriek: jullie. Na een dag vol inspiratie, uitwisseling en dialoog zakken we tijdens dit afsluitend moment even af van ons hoofd naar ons hart en lichaam. In een gezamenlijke oefening co-creëren we een poëtisch manifest, gebaseerd op de actieve hoop-filosofie van Joanna Macy. Welke rol nemen we op in deze wereld? Waar willen we samen voor gaan? Muzikante An Pierlé zet die gedachten ter plekke live op muziek.

Het slotmoment wordt begeleid door Sídhe, een makerscollectief dat op speelse wijze werkt rond verwildering en transformatie. In hun werk (teksten, performances, podcasts, workshops, meditaties, stiltewandelingen, luistersessies, retraites…) dalen ze af door lagen en sluiers van beschaving om weer tot een essentie, een wildheid te komen. Speciaal voor System Shakers nemen ze jullie gedurende anderhalf uur mee op een verbindende reis.

16:30 - 18:00

Netwerkdrink
De Sociale InnovatieFabriek is 10 jaar geworden in 2023. Daar moeten we dus op toasten! Laat alle nieuwe inzichten van de dag bezinken, geniet nog van bruisende gesprekken en houd je zéker niet in om een dansje te placeren.

Doorlopend
de hele dag

Stiltekamer

Misschien wil je tussen de sessies door enkele dingen laten bezinken, of heb je nood om te ontprikkelen. In de Stiltekamer van BlinkOut vzw kan je jezelf opladen met rust.
>> Lees meer

Foto: Frank Toussaint