Nyhetsarkiv

Kilde: Hallingdølen, Torunn Akersveen Lied (08.11.2015)

SAKNA TURGÅAR ER FUNNEN

Kvinna som gjekk seg vill i Skarsdalen i Flå laurdag er sundag morgon funnen i god behald.

Ei kvinne i 50-åra frå Bærum er komen til rette etter å ha vore sakna sidan laurdag kveld. Ho vart funnen av eit Sea King-helikopter rundt klokka halv ti sundag morgon og skal vere i god behald.

– Me veit ikkje kor ho har opphalde seg i natt, seier Stig Væråmoen, seksjonsleiar på Nordre Buskerud politidistrikts operasjonssentral.

Kvinna er på ei hytte i Skarsdalen i Flå saman med familien og gjekk ut til fots ifølgje med ein hund laurdag klokka 12. Planen var ein liten dagstur på tre timar, men då kvinna klokka 16 var i kontakt med familien siste gong fortalde ho at ho hadde gått seg bort. Politiet sette umiddelbart i gong leiteaksjon då ektemannen melde kvinna sakna klokka 18.

I natt har mannskap frå Nes, Flå, Gol, Krødsherad og Ringerike Røde Kors samt Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp søkt etter kvinna i terrenget. Luftsøk med Sea King-helikopter vart avbrote laurdag kveld grunna vêrsituasjonen.

Sundag morgon var vêrforholda betre, og eit Sea King frå Rygge og eit politihelikopter vart sett inn i søket då politiet trappa opp leiteaksjonen. Eit mannskap på 20 søkte vidare på bakken.

– Kvinna vart funnen av Sea King-helikopteret etter ei dryg times søk. Ho stod på bakken og vinka, seier Væråmoen i politiet.

Funnstaden var Brunbakkvatnet, rundt seks kilometer aust for der kvinna hadde starta turen.

Foto Bjørn Axel Gran

09.10.2015

KRIGSMINNEMERKER I NÆRHETEN

Det er flere krigsminnemerker i nærområdet vårt i tillegg til det ved stien til Harehopp.

Fint om hyttefolket tar bilde av de andre minnesmerkene i området slik at vi får samlet dem her på sidene.

I forbindelse med at det er 70 år siden krigen sluttet, ble Heimefrontstyrkenes innsats i base Elg markert i Bjørke i Vassfaret lørdag 29. august.

Send bilde til og hvor det er tatt til post@skarsdalenvel.net.

Base Elg

Base Elg Elg var en av basene som Milorg opprettet høsten 1944 i forbindelse med frigjøringen av Norge.

Elg hadde hovedkvarter i Bjørke i Vassfaret. Sjefen for basen ble major Paul M. Strande.

Basen hadde fire underavdelinger: BA 1 som lå på Auståsen i Buvassfaret og hadde kvarter på Nystøl, BA 2 lå i Ådalsfjellene, BA 3 lå inne i Hedalsvassfaret, som er navnet som ble brukt på Vassfaret og BA 4 lå nord for Eggedal.

Totalt blir det sluppet 75 flylaster med våpen og forsyninger til disse avdelingene. 40 av disse lastene ble sluppet i Hedalsvassfaret. De andre avdelingene håndterte resten. På slutten av krigen hadde base Elg en styrke på 800 mann og et lager av materiell og våpen for 2500 mann.

02.04.2016

REINSFLOKKEN:

Påsken er over, det er stille i dalen, solen skinner, og reinsflokken inntar Damtjernhallin.

Mose på snøfrie områder er snadder for disse vakre dyrene.

Simlene har gevir på denne tiden av året, det er viktig for å bli dominante i matfatet og forsvare seg. Hun feller geviret etter kalving i mai/juni. Hannene felte sine etter brunsten i november/desember.

Les hva sjefsjeteren sier om radiomerking, bjeller, ørn og hyttefolket:

2016 Rein Damtjernhallin.pdf