SeniorNet

Märsta-Sigtuna

Seniorer lär seniorer använda IT

Senaste nytt

Pandemiläget gör att vi startar vårterminen 2022 Försiktigt!

Planerade aktiviteter, som medlemsmöte och öppet hus skjuts upp tills vidare. På Södergatan 50 startar IT-caféet 20 januari 2022 och Släktforskningen 25 januari 2022 och fortsätter enligt schemat med Släktforskning tisdagar och IT-café torsdagar. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Den som är orolig för smitta kan bära ansiktsvisir och sådana finns till försäljning för 40 kronor. Alla som kommer till våra aktiviteter förutsätts ha tagit tre sprutor mot covid-19 och vara fria från symtom på detta och andra virus.

I hopp om en snar förbättring av läget önskar vi alla en god fortsättning på 2022!


SKydda Dig mot bedrägeri Klicka här för info!


Medlemsmöte med julgrötTraditionsenligt hade vi medlemsmöte med julgröt. Klicka här för info!


Våra möten på Södergatan 50.....

fortsätter enligt kalender nedan för Släktforskning tisdagar respektive IT-café torsdagar. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Den som är orolig för smitta kan bära ansiktsvisir och sådana finns till försäljning för 40 kr.

I en Digital Värld vill SeniorNet Märsta-Sigtuna bidra till digital delaktighet och motverka digitalt utanförskap. Den digitala utvecklingen går fort och det gäller att "hänga med" för att förenkla sin vardag. Här på vår hemsida kommer vi att aktivera temat "Senior på Distans" och även lägga ut "Veckans tips", så titta in här ofta!

Fler äldre upptäcker det roliga med internet Klicka här för att läsa Internetstiftelsens rapport

Nu har SeniorNet Sweden medlemskap per kalenderår Klicka här för att läsa mera

Du som behöver svar på frågor eller hjälp kan skicka in vår medlemsenkät (klicka här)!

Föreläsningar om säkerhet på internet från fredagen 8 oktober

Klicka på länken till YouTube


Vi har öppnat igen!

Även i fortsättningen kommer det att vara möjligt att hålla kontakten via sociala media på internet.

Våra släktforskare har möjlighet att ställa frågor och få hjälp i vår Facebookgrupp ”Oss släktforskare emellan”, där vi också publicerar intressanta artiklar och föreläsningar.

Vårt IT-café har redan en kanal på internet i Facebookgruppen ”Vi som gillar SeniorNet Märsta-Sigtuna”. Där kan du ställa frågor om dator, surfplatta eller mobiltelefon och vi publicerar också intressanta artiklar, råd, tips. För att gå med i gruppen måste du först Gilla vår facebooksida. Klicka här för att komma till sidan SeniorNet Märsta-Sigtuna och klicka där på Gilla, så att du följer sidan. Om du är medlem i föreningen lägger vi sedan till dig i gruppen.


Vill du släktforska tillsammans med likasinnade?

Hos SeniorNet Märsta-Sigtuna hjälper vi varandra.

(Klicka här för att läsa mer)

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. (Klicka här för att läsa mer.... )


Till dig som vill undvika fysiska sociala kontakter!

Vi kommer att arbeta vidare med att lägga upp mer material på vårt DigiTek med föreläsningar, information och videohandledningar som vi hämtar från internet eller producerar själv. Länkar till detta hittar du i våra Facebookgrupper. Om du inte är med kan du gå till Kontakt och skicka ett meddelande för att få en inbjudan till respektive grupp.

Till Facebook finns inbyggt, eller som separat app, Messenger, som du kan använda för att ringa andra med bild, så det går att träffas ansikte mot ansikte på distans.

Om du vill få hjälp med problem kan du skicka in enkäten (klicka här)!