SeniorNet

Märsta-Sigtuna

Seniorer lär seniorer använda IT

TIPS

Säkerhet på nätet

Samlad information för Dig som vill bli en säkrare internetanvändare. Här finns korta informativa videor som getts ut av Internetstiftelsen. Verkligt nyttig information!

Senaste Nytt

Medlemsmöte 12 maj! Klicka här för info och deltagaranmälan senast 8 maj!


Onsdagen 13 april kl 13 berättade Peter Alm, Hembygdsföreningen, om "Sätuna. Märstas vagga" på Onsdagscaféet på Träffpunkten i Märsta Centrum.

Restriktionerna har släppts, men det är fortfarande upp till var och en att skydda sig!

Våra aktiviteter på Södergatan 50 i Märsta fortsätter i försiktig skala enligt schemat med Släktforskning tisdagar och IT-café torsdagar. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Vi håller avstånd och fortsätter använda ansiktsvisir när det känns tryggare. Visir finns till försäljning för 40 kronor. Alla som kommer till våra aktiviteter förutsätts ha tagit minst tre sprutor mot covid-19 och vara fria från symtom på detta och andra virus.

I hopp om en snar förbättring av smittoläget önskar vi alla en god fortsättning på 2022!

Nu har SeniorNet Sweden medlemskap per kalenderår Klicka här för att läsa mera

Du som behöver svar på frågor eller hjälp kan skicka in vår medlemsenkät (klicka här)!

I en Digital Värld...

vill SeniorNet Märsta-Sigtuna bidra till digital delaktighet och motverka digitalt utanförskap. Den digitala utvecklingen går fort och det gäller att "hänga med" för att förenkla sin vardag. Här på vår hemsida kommer vi att aktivera temat "Senior på Distans" och även lägga ut "Veckans tips", så titta in här ofta!

Onsdagscaféet på Träffpunkten

En gång per månad är SeniorNet värd för Onsdagscaféet på Träffpunkten. Öppet för alla seniorer mellan 13 och 15. Klicka här för att läsa mer!

Besök gärna Träffpunkten onsdagar då andra föreningar har värdskapet och passa på att träffa seniorer som kanske kan bli intresserade av SeniorNet!


Veckans TIPS

Förbättra Din informationssäkerhet

Krisinformation från MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap)Vi har öppnat igen!

Även i fortsättningen kommer det att vara möjligt att hålla kontakten via sociala media på internet.

Våra släktforskare har möjlighet att ställa frågor och få hjälp i vår Facebookgrupp ”Oss släktforskare emellan”, där vi också publicerar intressanta artiklar och föreläsningar.

Vårt IT-café har redan en kanal på internet i Facebookgruppen ”Vi som gillar SeniorNet Märsta-Sigtuna”. Där kan du ställa frågor om dator, surfplatta eller mobiltelefon och vi publicerar också intressanta artiklar, råd, tips. För att gå med i gruppen måste du först Gilla vår facebooksida. Klicka här för att komma till sidan SeniorNet Märsta-Sigtuna och klicka där på Gilla, så att du följer sidan. Om du är medlem i föreningen lägger vi sedan till dig i gruppen.


Vill du släktforska tillsammans med likasinnade?

Hos SeniorNet Märsta-Sigtuna hjälper vi varandra.

(Klicka här för att läsa mer)

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. (Klicka här för att läsa mer.... )


Till dig som vill undvika fysiska sociala kontakter!

Vi kommer att arbeta vidare med att lägga upp mer material på vårt DigiTek med föreläsningar, information och videohandledningar som vi hämtar från internet eller producerar själv. Länkar till detta hittar du i våra Facebookgrupper. Om du inte är med kan du gå till Kontakt och skicka ett meddelande för att få en inbjudan till respektive grupp.

Till Facebook finns inbyggt, eller som separat app, Messenger, som du kan använda för att ringa andra med bild, så det går att träffas ansikte mot ansikte på distans.

Om du vill få hjälp med problem kan du skicka in enkäten (klicka här)!