SeniorNet

Märsta Sigtuna

Seniorer lär seniorer använda IT

Senaste nytt

Nu har SeniorNet Sweden medlemskap per kalenderår Klicka här för att läsa mera

Våra möten på Södergatan 50 Våren 2021

är inställda i enlighet med en nya pandemilagen och Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer. Klicka här för att läsa! I lokalen tillåts formellt 8 personer samtidigt, men för att inte riskera våra medlemmars hälsa har vi beslutat att ha fortsatt stängt för fysiska möten åtminstone fram till påsk.

I en Digital Värld vill SeniorNet Märsta/Sigtuna bidra till digital delaktighet och motverka digitalt utanförskap. Den digitala utvecklingen går fort och det gäller att "hänga med" för att förenkla sin vardag. Här på vår hemsida kommer vi att aktivera temat "Senior på distans" och även lägga ut "Veckans tips", så titta in här ofta!

Du som behöver svar på frågor eller hjälp kan skicka in vår medlemsenkät (klicka här)!


Veckans tips

Gott Nytt år 2021

Du och digitalisering – skulle inte allt bli lättare?


Tidigare tips (klicka här)


Inför julen kan det passa bra att prova några nya tjänster. GOD JUL!

Umgås, beställa mat, betala räkningar och få hjälp med tekniken. Allt detta kan du göra digitalt. Här finns tips på tjänster och webbplatser som hjälper dig vidare hämtade från PTS - Post- och telestyrelsen (klicka här för att visa)


Vi Gjorde en omstart i liten skala

i september och öppnade med begränsning av antalet samtidiga deltagare i lokalen på Södergatan 50. Tyvärr har pandemin tvingat oss att göra ett uppehåll igen och detta kommer att vara åtminstone fram till påsk.

Det kommer även i fortsättningen att vara möjligt att hålla kontakten via sociala media på internet.

Våra släktforskare har möjlighet att ställa frågor och få hjälp i vår Facebookgrupp ”Oss släktforskare emellan”, där vi också publicerar intressanta artiklar och föreläsningar.

Vårt IT-café har redan en kanal på internet i Facebookgruppen ”Vi som gillar SeniorNet Märsta/Sigtuna”. Där kan du ställa frågor om dator, surfplatta eller mobiltelefon och vi publicerar också intressanta artiklar, råd, tips.

Klicka här för att anmäla dig till gruppen


Vill du släktforska tillsammans med likasinnade?

Hos SeniorNet Märsta-Sigtuna hjälper vi varandra.


Våra släktforskningsträffar sker tills vidare på distans (enligt information i gruppen Oss släktforskare emellan).


En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. (Klicka här för att läsa mer.... )


Till dig som vill undvika fysiska sociala kontakter!

Vi kommer att arbeta vidare med att lägga upp mer material på vårt DigiTek med föreläsningar, information och videohandledningar som vi hämtar från internet eller producerar själv. Länkar till detta hittar du i våra Facebookgrupper. Om du inte är med kan du gå till Kontakt och skicka ett meddelande för att få en inbjudan till respektive grupp.

Till Facebook finns inbyggt, eller som separat app, Messenger, som du kan använda för att ringa andra med bild, så det går att träffas ansikte mot ansikte på distans. Det finns alla förutsättningar att trots Coronaviruset hålla kontakt och om du vill få hjälp med problem kan du skicka in enkäten (klicka här)!

Fikat kan vi tyvärr inte lösa på distans!