SeniorNet

Märsta-Sigtuna

Seniorer lär seniorer använda IT

Senaste nytt

Medlemsmöte på Cabinen tisdag 14 september kl10-12. Anmälningstiden har gått ut. Det är 42 anmälda. Välkomna!

Våra möten på Södergatan 50.....

startar igen enligt kalender nedan för Släktforskning tisdagen den 21 september respektive IT-café torsdagen den 23 september 2021. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning.

I en Digital Värld vill SeniorNet Märsta-Sigtuna bidra till digital delaktighet och motverka digitalt utanförskap. Den digitala utvecklingen går fort och det gäller att "hänga med" för att förenkla sin vardag. Här på vår hemsida kommer vi att aktivera temat "Senior på Distans" och även lägga ut "Veckans tips", så titta in här ofta!

Fler äldre upptäcker det roliga med internet

Klicka här för att läsa Internetstiftelsens rapport


Nu har SeniorNet Sweden medlemskap per kalenderår Klicka här för att läsa mera

Du som behöver svar på frågor eller hjälp kan skicka in vår medlemsenkät (klicka här)!Vi öppnar igen i september!

Under tiden och även i fortsättningen kommer det att vara möjligt att hålla kontakten via sociala media på internet.

Våra släktforskare har möjlighet att ställa frågor och få hjälp i vår Facebookgrupp ”Oss släktforskare emellan”, där vi också publicerar intressanta artiklar och föreläsningar.

Vårt IT-café har redan en kanal på internet i Facebookgruppen ”Vi som gillar SeniorNet Märsta-Sigtuna”. Där kan du ställa frågor om dator, surfplatta eller mobiltelefon och vi publicerar också intressanta artiklar, råd, tips.

Klicka här för att anmäla dig till gruppen


Vill du släktforska tillsammans med likasinnade?

Hos SeniorNet Märsta-Sigtuna hjälper vi varandra.

(Klicka här för att läsa mer)

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter

I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. (Klicka här för att läsa mer.... )


Till dig som vill undvika fysiska sociala kontakter!

Vi kommer att arbeta vidare med att lägga upp mer material på vårt DigiTek med föreläsningar, information och videohandledningar som vi hämtar från internet eller producerar själv. Länkar till detta hittar du i våra Facebookgrupper. Om du inte är med kan du gå till Kontakt och skicka ett meddelande för att få en inbjudan till respektive grupp.

Till Facebook finns inbyggt, eller som separat app, Messenger, som du kan använda för att ringa andra med bild, så det går att träffas ansikte mot ansikte på distans.

Om du vill få hjälp med problem kan du skicka in enkäten (klicka här)!