Träffpunkten

Sigtuna kommun tillsammans med SeniorNet Märsta-Sigtuna och andra organisationer anordnar här gemensamt aktiviteter för kommunens seniorer

Onsdagsträffarna kl 13-15 kostar inget att besöka, men om du vill ha kaffe och kaka får du betala 25 kr. Den förening som har värdskapet anges i kalendern. Om du klickar på raden för en onsdagsträff kan du se de aktiviteter som är tillgängliga för besökare. Välkommen!

Onsdagen 1 februari berättade Göran Källgården på Träffpunkten i Märsta Centrum bl a om "Mysteriet med den engelska kofferten - året är 1830". Det var fullt hus och Göran bjöd oss på ett fantastiskt reseäventyr från Stockholm till Uppsala med häst och vagn! Vi fick lära oss massor om hur det var att resa för 200 år sedan och man förundrade sig över hur välorganiserat det var med så kallade skjutshåll varannan mil längs vägarna. Färden gick från Packartorget (nuvarande Norrmalms torg) via Rotebro, Märsta och Alsike till Uppsala och det blev alltså 3 byten av häst, vagn och kusk. Kofferten skulle till Alsike, men kom av misstag till Uppsala, där den sedan är spårlöst försvunnen. Stort tack till Göran för tänkvärd underhållning! 


Gamla ortsnamn i kommunen var ämnet för Onsdagsträffen kl 13-15 onsdagen 19 oktober på Träffpunkten i Märsta Centrum. Åke Ekdahl, på bilden vid Hökshuvuds kyrka, berättade.  

Här finns materialet som pdf  

Onsdagen 12 oktober presenterade Mona Eckered SeniorNet Studera - ett utbildningspaket anpassat för seniorer och tillgängligt för alla intresserade utan kostnad.


Sonjas spelhörna

Sonja Nordin, 82, har varit medlem i SeniorNet Märsta-Sigtuna i många år. Hon är ivrig användare av spel på dator/surfplatta och hävdar att detta är bra för att att hålla sig skärpt i huvudet och hålla igång finmotoriken i fingrarna. I flera år har hon någon dag per månad haft en spelhörna på SeniorNets IT-café för dem som vill pröva på patiens, spindelharpan, pussel, wordfeud (typ alfapet) m fl. 

Efter "gästspel" på Träffpunkten i Märsta Centrum några gånger har spelhörnan flyttat tillbaka till SeniorNets IT-café på Södergatan 50. 

UNTs reportage från Sonjas spelhörna 16 november 2021 kan du se här!


Tidigare aktiviteter klicka här!