Communicatie

Corbulo College
Van Tuyll van Serooskerkenstraat 2
2273 CB Voorburg
absentiemeldingen: 070 369 48 01
administratie: 070 387 36 30 
e-mail: info@corbulocollege.nl

Driehoeksgesprekken

Driemaal per jaar organiseert de school driehoeksgesprekken. Tijdens deze gesprekken van tien minuten komen onderwerpen aan de orde zoals de prestaties, de inzet, het plezier en het welbevinden van uw zoon of dochter. U kunt natuurlijk buiten de mentoravonden om altijd een afspraak maken met de mentor voor een gesprek. 

Bij gesprek 1 en 2 worden alle ouders en leerlingen verwacht. Het derde gesprek (aan het einde van het schooljaar) wordt alleen gevoerd als dat nodig is. Ouders, leerlingen en mentoren spreken dat met elkaar af.

Ouderraad (OR)

Ouders/verzorgers ‘doen’ hun kinderen niet zomaar ergens op school. Ze willen weten hoe het er op school aan toe gaat en wat zij van het schoolteam mogen verwachten. Dat vinden wij terecht. Daarom hebben ouders ook een stem in de school. Die kunnen zij laten klinken door zitting te nemen in de ouderraad, of contact op te nemen met de leden ervan. Het doel van de ouderraad is mee te denken met bestuur, schoolleiding, ouders, leerlingen, docenten en andere medewerkers. Door ouders te laten meedenken, willen we de belangstelling van ouders voor het Corbulo College en het onderwijs vergroten.  

De ouderraad bestaat gemiddeld uit 6 tot 10 leden. De oproep tot nieuwe leden vindt plaats tijdens de informatieavond aan het begin van het schooljaar. Vanzelfsprekend kunnen ouders/verzorgers van de leerlingen zich altijd aanmelden. Wilt u zich ook actief inzetten voor de ouderraad? Geeft u zich dan op tijdens de informatieavonden of kijk op onze website voor meer informatie. Elk jaar houdt de ouderraad een bijeenkomst voor de ouders/verzorgers van leerlingen in klas 1 en 2, waarin de zittende en de nieuwe leden van de ouderraad voorgesteld worden. Tevens wordt er bij deze bijeenkomst verslag gedaan waar de ouderraad zich het afgelopen schooljaar mee bezig heeft gehouden. De ouderraad heeft ook twee vertegenwoordigers in de medezeggenschapsraad. Op de website van het Corbulo College kunt u zien wie er in de ouderraad zitten. Heeft u een vraag of onderwerp dat u bespreekbaar wilt maken neemt u dan contact op met de ouderraad.

Medezeggenschapsraad (MR) 

Voor alle medewerkers, ouders en leerlingen van het Corbulo College is er een medezeggenschapsraad (MR). Het doel van de raad is om met de directie mee te denken over de richting die de school opgaat en de regels die de school heeft. De MR mag gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei onderwerpen. In deze raad zitten twee medewerkers van het Corbulo College, een ouders en een leerlingen. Zij bespreken hier de zaken die zich op het Corbulo College afspelen.  

Leerlingenraad (LLR)

De leerlingenraad komt ongeveer één keer in de maand bij elkaar. De raad bestaat uit leerlingen uit alle leerjaren. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij alle leerlingen van de school. In de leerlingenraad wordt over alles gesproken wat met school te maken heeft. Bijvoorbeeld over het organiseren van activiteiten, aanpassingen in het gebouw of het leerlingenstatuut. In de leerlingenraad zit ook een medewerker, die deelneemt als adviseur van de leerlingenraad.  

De adviseur legt de vragen uit de leerlingenraad voor aan de directie van de school. Met andere woorden: als je als leerling een vraag hebt over de school, of je hebt een goed voorstel dat betrekking heeft op de school, kun je dat inbrengen in de leerlingenraad. Het wordt dan besproken en je krijgt snel te horen of jouw voorstel uitvoerbaar is. Lijkt het je leuk om mee te praten over de school? Meld je dan aan voor de leerlingenraad. 

Klachten

Als leerlingen klachten hebben, bieden wij een luisterend oor. We hebben het beste met de leerlingen voor en staan open voor verbetering! Gelukkig worden de meeste klachten over ‘de dagelijkse gang van zaken’ opgelost met een goed gesprek tussen de betrokkenen. Het kan echter voorkomen dat leerlingen niet tevreden zijn met het resultaat van dat overleg. Leerlingen kunnen dan overleggen met bijvoorbeeld hun begeleider, de mentor of de schoolleiding wat het beste is om te doen. Als ook dat gesprek volgens hen niets oplevert, kunnen ouders of leerlingen een beroep doen op de klachtenregeling. Zij moeten dan wel eerst contact hebben gehad met de contactpersoon. Kortom: de klachtenregeling is alleen van toepassing als de betrokken partijen er samen niet meer uitkomen en als zij met een klacht niet bij een andere instantie terecht kunnen. De klachtenregeling en een uitgebreide toelichting daarop zijn te raadplegen bij de administratie.  

Vraag niet beantwoord?

Mogelijk vindt u het antwoord op uw vraag wel via de zoekfunctie rechts bovenin het scherm. Als u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden, beantwoorden we die graag. Stuur gerust een email.