Crowdfunding

De belofte van Frans van Seumeren (1898 – 1954) aan de Majellakerk en de ingebruikname van het carillon in 1955 zijn ingrediënten van een bijzonder Utrechts bevrijdingsverhaal. Daarom start de crowdfundingscampagne op 5 mei. Drie maanden lang is het mogelijk om te doneren aan dit bijzondere idee. De organisatie van het geheel vertrouwt erop dat er in de zomer van 2021 genoeg financiële middelen beschikbaar zijn voor de restauratie. Hoe mooi is het idee dat in de decembermaand van 2021 passende liederen te horen zijn, gespeeld door ‘ons’ carillon?

Crowdfunding, hoe werkt dat eigenlijk?

In het kort: wij vragen buurtbewoners, stadsgenoten en andere geïnteresseerden om de restauratie van het carillon mogelijk te maken. Dat kan door middel van een bijdrage. Ieder schenking is welkom!

Doe je mee?

En wat nou zo leuk is: als je een bijdrage doet, maak je kans op leuke verrassingen. We zetten ze voor je op een rij:


De gulste gever bieden we het volgende

 • Een week lang wordt het liedje van jouw keuze op het carillon gespeeld. Tien keer per dag! Jij mag kiezen (we spraken met de Broeders van Sint Jan af dat ze nog wel even willen kijken of het past). En het leuke is: jouw liedje komt in het vaste programma van het carillon, dus je zult het vaker horen!

 • Een rondleiding door de Majellakerk onder leiding van een van de broeders van Sint Jan. Zij weten álles van de kerk!

 • Een bezoekje aan het carillon boven in de toren (mits je geen hoogtevrees hebt)

De andere negen gulste gevers hebben recht op onderstaande

 • Je mag een liedje uit de lijst kiezen. Hierop staan honderden nummer, dus er zit zeker iets bij wat jij kunt waarderen. ‘Jouw’ liedje wordt een week lang iedere dag gespeeld. Niet één keer, maar tien keer op een dag! En dat is nog niet alles: jouw liedje wordt opgenomen in het vaste repertoire van het carillon. Je kunt dus vaker van jouw liedje genieten!

 • Een rondleiding door de Majellakerk door een van de broeders van Sint Jan.

 • Een bezoekje aan het carillon boven in de toren (mits je geen hoogtevrees hebt).

Schenk je 100 euro of meer, dan hebben we het volgende voor je in petto

 • Je ontvangt een bierpakket van de broeders van Sint Jan. Deze broeders maken deel uit van een internationale gemeenschap van religieuzen binnen de katholieke kerk. Ze leven in kleine gemeenschappen. In Nederland in Utrecht (Majellakerk) en Den Haag (Willibrordushuis in de Oude Molstraat). In Den Haag is de kloosterbrouwerij nog actief. Jij ontvangt een heerlijke set ambachtelijk gebrouwen bieren met een verhaal . Dit bier wordt verkocht in de Monastic Store in Den Haag. Een bezoekje waard!

 • Een digitale rondleiding door het klooster in Den Haag én door de brouwerij. Een kijkje in de keuken!

 • Een rondleiding door de Majellakerk door een van de broeders van Sint Jan

 • Een bezoekje aan het carillon boven in de toren (mits je geen hoogtevrees hebt)

Doneer je tussen de 50 en 100 euro, dan mag het volgende verwachten

 • Een rondleiding door de Majellakerk van een van de broeders van Sint Jan

 • Een bezoekje aan het carillon boven in de toren (mits je geen hoogtevrees hebt)

Wist jij dat er achter de Majellakerk ....op dit moment 4 kippen scharrelen? Ze voorzien de broeders van Sint Jan en de medewerkers van de Majellakerk van verse eieren. Doe jij mee met de crowdfunding? Dan maak je kans op één van de drie doosjes met 10 van deze unieke eieren.

Wij werken samen met ‘voor je Stadsie’, een platform speciaal voor Utrechts initiatieven.