Ανδρέας Ανδρέου

Ψυχολόγος

Master Νευροψυχιατρικής

King’s College London


Ανδρέας Ανδρέου

Ψυχολόγος

Master Νευροψυχιατρικής King’s College London

Ο Ανδρέας Ανδρέου BSc, MSc, MBPsS είναι κάτοχος Πτυχίου του Τμήματος Ψυχολογίας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο πτυχιούχων Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου (Αρ. 917) καθώς επίσης, είναι: μέλος MBPsS του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society).

Ο Ψυχολόγος Α. Ανδρέου διαθέτει κλινική εμπειρία σε διάφορες ψυχιατρικές υποδομές της Κύπρου από συνεντεύξεις ατόμων για αγχώδεις διαταραχές, ψυχοκοινωνικού άγχους, χρόνιας κατάθλιψης, φοβιών, κρίσεις πανικού, μετατραυματικό στρες, ιδεοψυχαναγκασμούς κ.λπ.

Η επιστημονική προσέγγιση που χρησιμοποιεί είναι η Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία, η λεγόμενη ‘Ενσυνειδητότητα’, δηλ. ψυχο-λογική εστίαση στο παρόν («Mindfulness»). Η πελατοκεντρική προσέγγιση του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ψυχολογική ανάλυση της συμπεριφοράς των πελατών του στα πλαίσια των κοινωνικών και διαπροσωπικών σχέσεων σε ζητήματα που αφορούν τον χωρισμό ζευγαριών, την ζήλια-εμπάθεια και φθόνο, την ψυχοσωματική καταπίεση κ.ο.κ.

Η Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μέθοδος Ψυχοθεραπείας που διαφαίνεται σύμφωνα με τα σύγχρονα ακαδημαϊκά δεδομένα και έρευνες να είναι πολύ αξιόπιστη στην αντιμετώπιση τόσο της κατάθλιψης όσο και για τις αγχώδεις διαταραχές.

Επίσης, ο ψυχολόγος Ανδρέας Ανδρέου ενδιαφέρεται στο να βοηθήσει τους πελάτες του να βελτιώσουν την ζωή τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και λειτουργικότητα, ώστε μέσω της ψυχολογικής κινητοποίησης και ενίσχυσης τους να επιδιώξουν τους στόχους τους, όπου και εάν αδυνατούν λόγω ψυχικών διαταραχών.

Σήμερα, ο Α. Ανδρέου παράλληλα με την ψυχολογική υποστήριξη των πελατών του, διενεργεί και συμμετέχει στο Μεταπτυχιακό (Master) Πρόγραμμα Κλινικής Νευροψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου (King’s College London).

Στο εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εξειδικεύεται σε σοβαρές ψυχιατρικές/νευρολογικές ασθένειες όπως επιληψία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, νευροεκφυλιστικές νόσους, κατάθλιψη, αυτισμό, έλλειψη συγκέντρωσης κ.ά.

Ως Ψυχολόγος δεν επιδιώκει βέβαια την θεραπεία αυτών των ασθενειών διότι αποτελούν ψυχιατρικές/νευρολογικές ασθένειες. Ωστόσο, χρησιμοποιεί τις σύγχρονες ακαδημαϊκές/ερευνητικές και επιστημονικές του γνώσεις για να καθοδηγήσει στρατηγικά τους πελάτες του για επιδίωξη μιας ολιστικής ψυχολογικής θεραπείας όπου εκεί κρίνεται αναγκαίο.

Ως εκ τούτου, δύναται να παρέχει με ενθουσιασμό και αγάπη για το αντικείμενό του ικανή ψυχοκοινωνική και επαρκή ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον/α το επιθυμεί.