ARXIPÈLAGS I OCEANS

NATURALIS II

Noves troballes, territoris emergits.

El naixement de les illes és una meravella de la natura. Algunes apareixen pel plegament de l'escorça. D'altres tenen un origen volcànic... Amb tot, qualsevol illa representa tot un ecosistema diferent al territori continental. Anem a estudiar-lo amb atenció. Són tot un tresor a descobrir.

Ruta a les Maldives

Desde Girona a les Maldives hem recorregut 1750.077 km, travessant països com Espanya, Marroc, Algèria, Líbia, Sudan, Etiòpia, Somàlia.

Un cop allà, ens moviem per les illes gràcies als hidroavions, catamarans i embarcacions diverses.

La nostra base d'operacions

Per explorar un territori s'ha d'anar ben preparat. Has de disposar d'una base o camp d'operacions on puguis preparar les teves expedicions i poder tornar per descansar.

Base àrtica, expedició de 1915. Foto d'arxiu.

Base subaquàtica, en actiu des del 1998.





Foto trobada als arxius de l'expedició de 1998, on apareix la maqueta de l'interior de la cantina de la base subaquàtica.

Objectes expedicionaris

Els diversos professionals que conformen l'expedició necessiten tota una llista d'eines i objectes per dur a terme l'exploració de les àrees que volen estudiar. En aquest apartat te'n mostrem uns quants exemples.

Brúixola: és un instrument que serveix per a l'orientació geogràfica mitjançant una agulla que assenyala aproximadament la direcció nord-sud, i est-oest i que es basa en les propietats de les agulles magnetitzades.

Lucia

Alexandra

Iker

Carla

Olga

Lia

Marina

Abril

Monse

Teodolit: és un instrument topogràgic que apareix als vols de 1900 i que permet mesurar angles verticals i horitzontals.




Sextant: és instrument de mesura que permet mesurar angles entre dos objectes tals com dos punts d'una costa o un astre -tradicionalment el Sol- i l'horitzó. Coneixent l'elevació del Sol i l'hora del dia es pot determinar la latitud a la qual es troba l'observador.