Vuosikokous 2015

26.7.2015 Tuomo Tuuri:

PANTIN SUKUKOKOUS 2015


Pantin suvun 15. sukukokous pidettiin 26.7.2015 Kauhajoen seurakuntakeskuksessa. Edellisestä kokouksesta oli kolme vuotta, joka on suvun määrittelemä kokousten toistojakso.

Tänä vuonna osallistujia oli puolisentoistasataa eli edellistä kokousta vähemmän, ehkä sateinen sää ja muut tapahtumat verottivat kävijöitä.

Kokous aloitettiin sisäänkirjautumisen jälkeen ruokailulla, joka olikin maittava.


Varsinaisen juhlan käynnisti yhdistyksen puheenjohtaja Risto Kuutti toivottaen vieraat tervetulleiksi muistellen mm Hyypän kulttuurimaisemaa ja siellä vierailua. 

Entinen puheenjohtaja Jussi Pelto-Piri piti alkuhartauden, jonka yhteydessä kunnioitettiin hiljaisuudella suvun poismenneitä jäseniä.


Juhlapuheen piti sukuun kuuluva Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä käsitellen mm onnettomuutta, jossa hänen esi-isänsä Jaakko Jaakonp Ala-Korhonen menetti onnettomuudessa henkensä 7.9.1819 kaatumalla kiesien alle Aleksanteri I Suomen vierailuun littyvässä kuljetustehtävässä, pohtien tapausta historiantutkimuksen päätavoitteilla, mitä tapahtui, miksi tapahtui ja mitä siitä seurasi. Kestikievarillahan oli silloin kuljetusvelvollisuus virkamiehille. Leski sai korvauksen tapahtumasta, joten kuljetusvelvollisuudesta lienee ollut kysymys. 

Levä toi esiin museon tärkeyden monessakin mielessä, esim tiedon siirtäminen jälkipolville. Museot ja suvut toteuttavat samoja päämääriä. Suvun puoleen on tärkeä kääntyä niin ilossa kuin surussakin ja erilaisissa toimissa, perinteen siirtämisessä, sukukirjojen teossa, arvojen siirrossa, jne. Tärkein tehtävä juhlapuhujan mukaan on kuitenkin suvun jatkaminen.


Suvun puheenvuoron piti Juhani Antila muistellen omaa sukuaan ja sen tapahtumia. Lopputuloksena hän esitti, että ”rupiaa tuntumahan, jotta taitaa olla sukua jopa ittellensä”.


Pantin sukukirjasta tehdyn uuden laajennetun painoksen teosta kertoi Seija Ollila kiittäen Kristiina Kanervaa kirjan taitosta ja siihen liittyvistä toimista. Kirja on edelleen kaksiosainen ja sisältää edelliseen painokseen nähden liki parituhatta uutta perhetietoa.

Suvulle on myös suunniteltu logo, jota esitteli Jonna Savonniemi. Logon on suunnitellut Raine Liimakka. Lähtöaiheena on Hyypänjokilaakso Pantin puumerkki.


Ohjelmanumeroiden välissä musiikkia esittivät Aada ja Jonna Savonniemi (piano, sello, laulu) sekä Pihlajamäet (hanuri ja laulu) ja runonlausuntaa Maija-Liisa Antila. Runo kosketteli humoristisesti naakkojen sukua.

Varsinainen juhlatilaisuus päättyi Vaasan marssiin ja kahvitukseen.


Sukuseuran virallinen vuosikokous pidettiin kahvituksen jälkeen. Käsiteltiin sääntöjen mukaiset viralliset asiat ja tehtiin yhdistyksen sääntöihin muutama ajantasaistustarkennus. Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuomo Tuuri.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Risto Kuutti ja hallituksen muiksi jäseniksi seuraavat henkilöt: Eija Ala-Pantti, Seija Ollila, Ritva Ala-Keturi,Seija Pietari, Kari Aaltonen, Pentti Ala-Pantti, Jaakko Panula, Jonna Savonniemi, Arsi Yli-Yrjänäinen, Tuomo Tuuri ja Anita Ranta.