Sukujuhla 2012

Tuomo Tuuri


PANTIN SUKUJUHLA 2012


Kesän monista sukujuhlista satuin olemaan paikalla Pantin sukujuhlassa 29.7.2012 Kauhajoen seurakuntakeskuksessa, koska itsekin äitini puolelta kuulun kyseiseen sukuun.

Tilaisuus alkoi sisäänkirjoittautumisella ja ruokailulla. Jono oli pitkä jo sisäänkirjoittautuessa, olihan osallistujia yli 220 henkeä. 

Vastaanottajina toimivat seuran puheenjohtaja Jussi Pelto-Piri ja sihteeri Eija Ala-Pantti.

Ruokailun ja kahvituksen jälkeen tilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja alkuhartaudella ja suvun edesmenneiden muistohetkellä sekä kynttilän sytyttämisellä esitellen ohjelman suorittajat ja toivottaen yleisön tervetulleeksi 14. sukukokoukseen, joita on pidetty vuodesta 1974 lähtien, ensimmäinen Ala-Pantin kantatalossa. Teemana oli: tärkeintä, että sukulaiset pitävät yhteyttä.

Sukukirjan tekemisen taustoja hän myös toi esiin. Ensimmäistä sukukokousta valmisteleva toimikunta kokoontui ensimmäistä kertaa v. 1972.

Musiikkiesityksen jälkeen vuorossa oli juhlapuhujana Suomi-Areenan tuottaja Esa Nieminen, joka muisteli kotitaloaan ja suvun tapahtumia omassa lapsuudessaan käsitellen myös elämän muutoksia yhteiskunnassa. Hän totesi myös kiinnostuksen sukututkimukseen huomattavasti lisääntyneen ja nykyisten teknisten yhteysmuotojen auttavan yhteydenpidossa. Esa lausui myös kiitoksensa nyt julkaistavan sukukirjan tekijöille. Eniten sukukirjoja tehtiin vuonna 1999, 150 kpl, ja tehdään runsaasti edelleen. 

Murreasioosta tuttu Kerttu Karhu kävi välillä esittämässä sukuaiheisia sananparsia: ”Sukuhunsa tuloo suopetäjä, vesahansa vehemas koivu. Ei lastu kauas lennä, jos lentääki, samaa puuta son.”

Juhlan pääaiheena oli sukukirjan julkistaminen. Seija Ollila päätyön tehneenä esitteli julkistamistyön eri vaiheita. Kirjan nimenä on: 

"Ei mikään tyhjän pantti - Kauhajoen Pantin sukua (osat 1 ja 2). 

Aineiston runsaudesta kertoo, että siitä tuli kaksiosainen. Kirja sisältää lähes 16 000 perhetaulua. Kirjasta otettiin 700 kpl painos ennakkotilauksiin perustuen ja suurin osa painoksesta on jo markkinoitu. Kirjan taitosta ja kuvankäsittelystä vastasi Kristiina Kanerva. Iso urakka!

Esityksensä päätteeksi Seija ansaitusti kukitettiin asiaankuuluvin menoin.

Varsinainen vuosikokous pidettiin ennen tilaisuuden päättänyttä Vaasan marssia. 

Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtajaksi valittiin Risto Kuutti luopuvan Jussi Pelto-Pirin seuraajaksi. 

Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Kari Aaltonen, Ritva Ala-Keturi, Eija Ala-Pantti, Pentti Ala-Pantti, Otto Nurmela, Jaakko Panula (uusi), Lea Peltomäki, Seija Pietari, Jonna Savonniemi (uusi) ja Arsi Yli-Yrjänäinen (uusi).


Kuvat: Tuomo Tuuri

Pantin sukujuhlan puhe, Kimmo Levä.docx