Openingswedstrijd bij Nijkerk

Zaterdag 12 en zondag 13 maart 2022

ZW De Zuidwal opent seizoen 2022

12 en 13 maart stond voor het eerst zeilwedstrijden voor OK-jollen op het programma. Voorgaande jaren werd het alleen voor de Finnen georganiseerd. De drie OK-zeilers van deze club hebben gedacht, dat er ook voldoende belangstelling voor deze wedstrijden onder de OK-zeilers zou kunnen zijn. Aanvankelijk hadden 9 OK-zeilers zich gemeld, maar door allerlei redenen konden 5 zeilers zich niet vrijmaken voor dit weekend. Jammer, maar de overblijvers, Maarten, Bert, Rob en Hessel hebben zich prima vermaakt. Het was prachtig zeilweer, zonnig, voldoende wind en korte potjes. Zaterdag voor de lunch 3 en 3 na de lunch. Zondag hetzelfde programma.

In totaal 12 wedstrijdjes. Door deze opzet werd voorkomen, dat na het ronden van enkele boeien het admiraalzeilen werd. Nieuwe start, nieuwe kans. Door toepassing van de innerloupe voor de Finnen en de outerloupe voor de OK’s hadden de groepen nauwelijks last van elkaar.

Wisselprijs voor Hessel Hoekstra

Prachtige prijzen voor de top-3. Een model van de Endeavour voor de winnaar en ook nog een wisselprijs voor winnaar Hessel Hoekstra. Groot compliment aan Zeil- en motorbootvereniging De Zuidwal voor de organisatie.

Veiligheid

Wat ook opviel was de aandacht voor de veiligheid. Een duik in het koude water (omslaan) brengt een risico op onderkoeling met zich mee en daardoor had de wedstrijdorganisatie bij bijna elke boei een rescue-/juryboot gestationeerd. Hulde.

Catering

Op de wal was het ook uitstekend verzorgd. Zowel op zaterdag als op de zondag, tussen de ochtend- en middagsessie, konden we genieten van de prima verzorgde lunch, soep, broodjes, fruit, melk of karnemelk, een energiereep enz..Zaterdag na de wedstrijden werd nog een smakelijk diner aangeboden. Top!

Goede sfeer

Wat ook erg plezierig was dat Finn-/OK-zeilers elkaar hielpen bij de tewaterlating van de boten en ook bij het er weer uithalen. De wedstrijden zijn gezeild in een zeer genoeglijke sfeer. Volgend jaar weer. Ben jij er dan ook bij?

Uitslag

Tot slot de einduitslag:

1. Hessel, NED 667 (9x1e, 2x2e, 1x3e);

2. Gert Kedde, NED 679 (2x1e, 8x2e, 1x3e);

3. Rob Ligtenberg NED 685(1x1e, 3x2e, 6x3e);

4. Maarten, NED 649 (1x2e, 11x4e).

2e prijs Gert Kedde

3e prijs Rob Ligtenberg

Door Hessel Hoekstra