Trainingsweekend Regatta Center Muiderzand

Vrijdag 30/7/2021 t/m zondag 1/8/2021Verslag Trainingsweekend Regatta Center Muiderzand

Sybren Hornsta

Na een succesvol trainingsweekend in 2020 op deze locatie heeft de familie Delhez (Frits met echtgenote Birgit en dochters Oline en Danique) het aangedurfd om in 2021 op herhaling te gaan. Vijf Duitsers en vijf Nederlanders hebben zich vervolgens voor dit trainingsweekend opgegeven. Anders dan vorig jaar, damals “badhose wetter” , was er nu minder zon en meer wind. In plaats van met zijn oude “Pink Floyd” boot (net opgeknapt van het winter door Peter vd. Schaaf) kwam Fabian Gröschl nu aanzetten met de Sota (“Hot Chocolate”) van Frank Strelow.

Vrijdagmiddag was het een ideale zeildag met een windje rond de 12 knopen. De baan was nood gedwongen wat verder het Markermeer op richting Pampus wegens de vele plantengroei in de ondiepere gedeelten voor de wal. De baan was zo kort, dat een wedstrijdje niet langer duurde dan een minuut of tien. Er werden dan ook een groot aantal (zeven) starts gemaakt. ‘s Avonds had Eddy Chevalier (de beheerder van het Regatta Center) een heerlijke paëlla voor ons klaar gemaakt. Veel restaurants hadden daar een puntje aan kunnen zuigen.

Zaterdag’s ochtend een ontbijt met ons allen. We konden echter niet direct het water op wegens het onstuimige weer. ‘s Middags na de lunch het water op weer richting Pampus, waar door de dames Delhez, die het gehele weekend de start = rescue = finishboot bemanden, een langere baan voor ons was uitgezet. Het weer was echter nog steeds onstuimig. Na de eerste wedstrijd kwam er zo’n vieze lucht aanzetten, dat we niet wisten hoe snel we weer naar de wal toe moesten. Aan het eind van de middag vervolgens nog wat wedstrijden gezeild voor de wal bij het regatta center. ‘S avonds had Eddy een uitgebreide barbecue voor ons bereid.

Na het ontbijt zondags het water op met de wedstrijdbaan weer pal voor het Regatta Center. Het begon echter hard te regenen. En doordat de wind inzakte, kon er eerst niet gestart worden. Om twaalf uur konden er uiteindelijk toch nog drie wedstrijden gezeild worden. Om veertien uur weer aan de wal, waarna een ieder na de lunch de boot inpakte en weer huiswaards keerde. Al met al een zeer geslaagd trainingsweekend, niet in de laatste plaats door de inspanningen van de familie Delhez en Eddy.