Verslag Kleintje Schildmeer

15 en 16 augustus


Eerste OK-regatta van het jaar

Door Sybren Hornstra

Dit was de eerste OK regatta in Corona jaar 2020 in Nederland. De deelnemers lieten het bij de OK klasse nog wat afweten, terwijl Groningen zo goed als Corona vrij is. Dit was ongetwijfeld de eerste maal in de 21 set eeuw dat er OK’s wedstrijd zeilden op het Schildmeer.

De locatie

Als Fries reeds bijna 50 jaar wonend in de stad Groningen, was deze locatie een aangename verrassing. Wat een leuk zeilwater. Geen vaargeul en buiten de deelnemers geen andere boten op het water. Boven de zeilvereniging is een restaurant met groot terras gevestigd, met een goed uitzicht op het wedstrijd water. Op loopafstand een strand voor strandliefhebbers en ongetwijfeld niet zo druk als Zandvoort e.d. Ook geen auto file gezien. Aan de andere kant van de zeilvereniging is een grote camping. En op het water merk je de in deze buurt frequent voorkomende aardbevingen niet.

Tropisch

Over het zeilen kunnen we kort zijn. Zaterdag en zondag tropisch warm, bft 0 -3 uit alle richtingen, waarbij de 0 in de ochtend en de drie in de avond. Voor de wedstrijdleiding een opgave. Maar er werden alsnog vier wedstrijden uitgeperst. Melle werd in het algemeen klassement 1, misschien ook geholpen door Peter, die in wedstrijd vier dacht een groene vlag te zien hangen (hitte?), die er niet was, en aldus de verkeerde boei rondde.

Algemeen klassement : 1 - Melle Heerlien, 2 - Peter van der Schaaf, 3 - Sybren Hornstra 4 - Hessel Hoekstra.

Voor herhaling vatbaar.