Het laatste nieuws

Verslag Oliebollenwedstrijd Zuidlaardermeer 16 en 17 november

Sybren (Hornstra) had in 2018 de voor hem verre reis naar Kropswolde ondernomen en dus kon ik niet hoe ontbreken voor de 2019 editie. Helaas waren we de enige is ok zeilers, maar dat maakte de pret er niet minder om.

Om half 8 vertrokken en iets na 9 uur was ik in het kille kropswolde aangekomen. De ontvangst maakte het weer meer dan goed. Een relaxte sfeer kenmerkte de vereniging en bij het palaver was al snel duidelijk dat de wedstrijdleiding naar de zeilers wilde luisteren. De wind was zuidwest en beetje draaierig tussen de 6 en 11 knopen. Prima dus. Geen regen en daarom bleven we droog op een enkel spatwatertje na.

In de eerste wedstrijd was Peter goed weg en maakte een lange bb slag wat goed uit bleek te pakken want hij was als eerste bij de bovenbouw, ook voor alle finjollen. Kortom Peter 1 en Sybren 2. Alle boten snel naar het clubhuis waar een heerlijk kop snert op ons wachtte.

Om half twee was de tweede start. Sybren was beter bij de les en hij leek ook onbedreigd eerste te worden maar doordat de finishlijn wel heel erg scheef er in lag en Peter dit iets eerder in de gaten had wist hij net het neusje 5 cm eerder over de finish te sturen. Sybren ik denk dat je toch die staaroperatie moet ondergaan. Terug in het clubhuis werd het nog zeer gezellig en ook finn zeilers zijn best aardig.

Zondag brak aan met een stralend zonnetje bij min 1. Echter er was een klein probleempje: de wind, deze ontbrak volledig. Het hoogtepunt was een ijsvogeltje dat een visje uit het water dook, echt een prachtig vogeltje die we vanaf de steiger perfect konden gadeslaan. Na teveel oliebollen te hebben gegeten kreeg een ieder een fles ruitensproeier vloeistof , een chocolade letter en een groot pak vegter rolletjes mee naar huis.

Een geslaagd weekend! En de locatie zou prima geschikt zijn voor een ONK.

Tot volgend seizoen.

(door Peter van der Schaaf)Sybren Hornstra