Het laatste nieuws

Preview Open Nederlands Kampioenschap 2019

(door Wietze Huitema)

Op 24 en 25 augustus zal het Open Nederlands Kampioenschap OK-dinghy plaats vinden op het Tjeukemeer vanuit Oosterzee. De jaarlijkse Eastersee Regatta vormt ook dit jaar het decor voor de titelstrijd om het nationaal kampioenschap. Er hebben zich reeds meer dan 40 zeilers aangemeld uit Frankrijk, België, Duitsland en ons eigen land. Maar liefst 12 Nederlandse zeilers zullen de strijd aan gaan met de buitenlandse concurrenten.

Nieuwe gezichten

Dit jaar ook twee verse gezichten vanuit andere zeilklassen. Mark Wildenberg uit de soloklasse, komt na zijn kennismaking vorig jaar ook dit jaar meezeilen. Nog niet met een eigen boot, maar wellicht komt dat nog. Dan is er Mark Bosma, snelle man uit de olympiajol klasse, zeilend in de OK (NED 680) van Stefan de Vries, waarmee laatstgenoemde 5e wist te worden op het onlangs gezeilde Europees Kampioenschap. Mark sponsort het evenement tevens met zijn bedrijf ‘Bosma & Boonstra’.

Bekenden

Dan de voor de klasse bekende gezichten. Peter van der Schaaf, kersverse Sneekweek winnaar zal ook aan de start verschijnen. Johan Geenen, ook sterk in de Sneekweek, zal hem ook hier het vuur aan de schenen leggen. Wellicht is het weer Rob Ligtenberg wel goed gezind en weet hij net als in de Sneekweek een race op zijn naam te schrijven.

Jan Siebe de Vries kent zijn thuiswater op zijn duimpje en zal goed voor de dag willen komen. Toch zullende de ogen zeker gericht zijn op Stephan Veldman. Nog weinig gezien dit jaar, maar vorig jaar zeer sterk op het ONK en OBK met winst in een aantal wedstrijden, en momenteel de best geklasseerde Nederlander op de OK wereldranglijst. Onze voorzitter Robert Bancken zal ook present zijn.

Kampioenen

Alle voormalig Eastersee Regatta kampioenen zullen aan de start verschijnen. Frank Strelow (2014, 2015), Dirk Dame (2016), Joerg Rademacher (2017) en regerend kampioen (2018) Andreas Pich, allen uit Duitsland. Het beloofd een mooi spektakel te worden als je een blik werpt op de startlijst. Laten we er een mooi weekend van maken met z’n allen !

Voor meer informatie, bezoek de website.

Wietze Huitema