Csin menü

Fő étkezés/ek:

Az alap étrendjük elég egyszerű, mivel fűevő állatokról van szó a legfontosabb élelmük a jó minőségű széna! Ezt kiegészítve minőségi táppal és vízzel hosszú életű, egészséges kedvenceink lesznek.

Javasolt tápok: BunnyNature chinchilladream basic, Versele Laga Chinchilla és degu complete, Darwins Nutrin csincsilla eledel, Versale-laga csincsilla és degu crispy.

A Versele Laga Chinchilla és degu completenek és a Darwins Nutrin csincsilla eledelnek van egy jellegzetes savanykás illata, íze, amit nem minden csini kedvel. Ha nem válik be akkor érdemes a többi közül válogatni.

Nasik, jutalom falatok, amiket nyugodt szívvel adhatsz kedvencednek:
(heti 1-2 alkalommal kis mennyiségben)

gyógyfüvek, virágok:

hibiszkusz, fű, macskafű, gyermekláncfű levele, virága, karácsonyi kaktusz virága, akácvirág, máriatövis, margitvirág, százszorszép, citromfű, lóhere, csalán (nagy mennyiségben vízhajtó hatású!), fekete üröm, áfonyalevél, borsmenta, búzavirág, cickafark, goyi bogyó, kas virág, körömvirág.

A nasik heti max 2-3 alkalomra, illetve néhány szemre/szálra vonatkoznak! A hasmenés elkerülésére szárítva, illetve fonnyasztva kapják! Főleg kézből érdemes adni, így a magunkhoz szoktatás is könnyebb :) De kicsit érdekesebbé is tehetjük kedvenceink minden napjait, ha elrejtjük a finomságokat a ketrec különböző pontjain.

A magokat és gyümölcsöket hagyjuk ki az étrendjükből! Nem tudják megemészteni, jobb esetben csak átmegy rajta, de a bélben rohadva betegségeket is generálhat. Az olajos és egyéb magok elzsírosítják a májukat, ami látszólag nem feltétlen okoz gondot, de jóval megrövidíti kedvencünk életét.

És ugye mindenki hosszú életű, boldog és egészséges kedvencet szeretne magának??