Rólunk/Rólam

Köszöntök mindenkit az oldalon!


Haraszti Ágnesnek hívnak. Egy szépséges kisfiú szerencsés anyukája és feleség vagyok. Mióta az eszemet tudom, mindig is voltak állataink, hol ilyen, hol olyan. Természetesen én is végig mentem a szokásos listán :) hörcsög, tengerimalac, nyúl, halak és aztán kikötöttem a csiniknél. Jelenleg egy husky leányzó, egy nőstény és egy kandúr bársonytalpú színesíti pluszban még népes csapatunkat. :) Emellett, ha tehetem és úgy engedik a dolgok, még idibe is bevállalunk néhány segítségre szorulót. Nagyon szeretek fényképezni, de sajnos csak ritkán jut időm rá. Vagy inkább kevesebbszer mint szeretném :) Esténként, még kifulladás előtt szívesen veszek a kezem közé egy-egy jó könyvet.


2005 tavaszán megismerkedtem a csincsillákkal, akikbe menthetetlenül bele szerettem. Az első csini párommal 2005.12.05-én leptem meg magamat, akik már akkor felnőttek voltak. Legnagyobb bánatomra ők már sajnos nincsenek velem. Tenyésztéssel 2007-ben kezdtem el foglalkozni. Fő célom a standard, black velvet, ebony, white és kombinációik tenyésztése. Természetesen más színek is megtalálhatóak, illetve a csapatot erősíti néhány különleges, extrém foltos gombócka is. Ha lehet ilyet mondani, meg veszek a foltos bundikért. (Természetesen nem úgy, mint Szörnyella :D ) Egy-két jó helyen lévő "paca" és már teljesen olvadok, no nem mintha a többi nem lenne gyönyörű, hiszen mind egyedi és megismételhetetlen. Büszke vagyok arra, hogy az országban, elsőkét, tőlem vihettek haza a gazdik egyedi azonosítóval ellátott (chip) manókat. Remélem, hogy egyre többen fogják követni a példámat.


2017. tavaszán vettem meg az első afrikai fehérhasú törpesünömet. Ezekkel a tüneményes tüskésekkel a legszuperebb barátnőm ismertetett meg közelebbről. Azóta szépen növekszik a számuk, és belefogtam a tenyésztésbe is.

Tenyészetünk tagja az MTTE-nek (Magyar Törpesün Tartók Egyesülete), ahol a többi tenyésztővel együtt karöltve dolgozunk, az egyesület által lefektetett szabályokat betartva.

2017. augusztusa előtt Csincsilla-lak néven találkozhattatok velük, de a sünik csatlakozása után esedékessé vált a név változtatás. Hosszas latolgatás után, hogy természetesen valamelyest mindkét fajt jól átfogja a név, így született meg a Night Diamond Kennel.