Rólunk/Rólam

Haraszti Ágnesnek hívnak. Egy szépséges kisfiú szerencsés anyukája és feleség vagyok. Mióta az eszemet tudom, mindig is voltak állataink, hol ilyen, hol olyan. Természetesen én is végig mentem a szokásos listán :) hörcsög, tengerimalac, nyúl, halak és aztán kikötöttem a csiniknél. Jelenleg egy husky leányzó, egy nőstény és egy kandúr bársonytalpú színesíti pluszban még népes csapatunkat. :) Emellett, ha tehetem és úgy engedik a dolgok, még idibe is bevállalunk néhány segítségre szorulót. Nagyon szeretek fényképezni, de sajnos csak ritkán jut időm rá. Vagy inkább kevesebbszer mint szeretném :) Esténként, még kifulladás előtt szívesen veszek a kezem közé egy-egy jó könyvet.

2005 tavaszán megismerkedtem a csincsillákkal, akikbe menthetetlenül bele szerettem. Az első csini párommal 2005.12.05-én leptem meg magamat, akik már akkor felnőttek voltak. Legnagyobb bánatomra ők már sajnos nincsenek velem. Tenyésztéssel 2007-ben kezdtem el foglalkozni. Fő célom a standard, black velvet, ebony, white és kombinációik tenyésztése. Természetesen más színek is megtalálhatóak nálunk, illetve a csapatot erősíti néhány különleges, extrém foltos gombócka is. Ha lehet ilyet mondani, meg veszek a foltos bundikért. (Természetesen nem úgy, mint Szörnyella :D )

Egy-két jó helyen lévő "paca" és már teljesen olvadok, no nem mintha a többi nem lenne gyönyörű, hiszen mind egyedi és megismételhetetlen. Büszke vagyok arra, hogy az országban, elsőkét, tőlem vihettek haza a gazdik egyedi azonosítóval ellátott (chip) manókat. Remélem, hogy egyre többen fogják követni a példámat.


2017. tavaszán vettem meg az első afrikai fehérhasú törpesünömet. Ezekkel a tüneményes tüskésekkel a legszuperebb barátnőm ismertetett meg közelebbről. Azóta szépen növekszik a számuk, és belefogtam a tenyésztésbe is.

Tenyészetünk tagja az MTTE-nek (Magyar Törpesün Tartók Egyesülete), ahol a többi tenyésztővel együtt karöltve dolgozunk, az egyesület által lefektetett szabályokat betartva.

2017. augusztusa előtt Csincsilla-lak néven találkozhattatok velük, de a sünik csatlakozása után esedékessé vált a név változtatás. Hosszas latolgatás után, hogy természetesen valamelyest mindkét fajt jól átfogja a név, így született meg a Night Diamond Kennel.