12. GREEK - Η Ατλαντίδα, και τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας πρέπει να πληρούνται και γενικά αποδεκτά για να εντοπίσουμε την Ατλαντίδα.

****************

Επιστροφή στην αρχική σελίδα ...

οι ΗΠΑ παράγουν αεροσκάφη. Η Γερμανία παράγει αυτοκίνητα. Η Ελλάδα παράγει αγίους και τον άνδρα με τον όγκο εγκεφάλου …

ΟΓΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, άστεγος, στην Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ, κάντε μια μικρή Δωρεά,

Ο όγκος του εγκεφάλου μου μεγαλώνει, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εμένα, επισκεφθείτε την ΙΑΤΡΙΚΗ ιστοσελίδα μου ...

18-03-2024 η ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή. Συνδέομαι στο INTERNET, κάθε 24 - 48 ώρες, από ένα INTERNET CAFE, εάν υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές PC εκεί.

========== 

========== 

========== 

12. GREEK - Η Ατλαντίδα, και τα τέσσερα σημεία της συμφωνίας πρέπει να πληρούνται και γενικά αποδεκτά για να εντοπίσουμε την Ατλαντίδα.

Το μυστήριο της Ατλαντίδας αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο ίσως μύθο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν. Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) 

Όλα αυτά τα διδάχθηκε από τον Αιγύπτιο ιερέα Σάις, σε ένα ταξίδι στη μακρινή Αίγυπτο και τα αφηγήθηκε στους μαθητές του Κριτία και Τιμαίο, στο έργο «Ατλαντικός Λόγος». 

Ο Αιγύπτιος ιερέας μίλησε για ένα νησί μεγάλο όσο η Λιβύη και η Ασία μαζί, που βρισκόταν έξω από τις Στήλες του Ηρακλή και όλα αυτά συνέβησαν 9.000 χρόνια πριν από το ταξίδι του Πλάτωνα στην Αίγυπτο. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αρχαία Αίγυπτο επικρατούσε διαφορετικό ημερολογιακό σύστημα από εκείνο των Ελλήνων, καθώς οι Αιγύπτιοι πρόσεθεταν ένα επιπλέον μηδενικό. Σύμφωνα λοιπόν με τους αστρολογικούς υπολογισμούς του Πλάτωνα, η καταστροφή της Ατλαντίδας είχε συμβεί μόλις 900 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας έζησε το 300 π.Χ., και αν όλα αυτά συνέβησαν 900 χρόνια νωρίτερα, τότε οι ιστορικές αναδρομές καταλήγουν ούτε λίγο ούτε πολύ στα χρόνια της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας  ( Σαντορίνης ).

==========

Η Ατλαντίδα είναι« η παλαιότερη, πιο αμφισβητούμενη , πιο επικίνδυνη και σαφώς πιο άχαρη, αλλά εξακολουθεί να είναι η πιο ικανοποιητική και πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία που  Αρχαιότητα έχει κληροδοτήσει σε μας “. Υπάρχει μια τεράστια βιβλιογραφία για την Ατλαντίδα, αλλά η σύγχρονη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να εντοπίσετε την Ατλαντίδα και να αποδείξει την εγκυρότητα της ταυτότητας του, τέσσερα σημεία της συμφωνίας πρέπει να πληρούνται και γενικά αποδεκτό.

 

1. Ατλαντίδα ήταν ένα νησί.
2. Βρισκόταν πέρα ​​από τις “Στήλες του Ηρακλή”.
3. Ήταν μεγαλύτερη από την Ασία και τη Λιβύη μαζί.
4. Η καταστροφή του (βύθιση) παρήγαγε ένα φράγμα αδιάβατο λάσπη που κατέστρεψε τον Μινυακό Πολιτισμό και την πρωτεύουσα του την Ατλαντίδα.

 

Ερώτηση : Συμβαίνουν αυτά στην περίπτωση της περιοχής Πελλάνας Λακεδαίμονος ;

 

Απάντηση Πιστεύω Ναι !

==

Παρακαλώ την προσοχή σας: Για να δείτε τη θέση της Πελλάνας Λακεδαίμονος, στη Λακωνία, στην Πελοπόννησο, στην Ελλάδα, που προσδιορίζεται από δορυφορικές εικόνες ... 

επισκεφθείτε την επόμενη ιστοσελίδα ...

https://pleiades.stoa.org/places/584742245   

και πάλι εδώ για να συνεχίσουμε ...

==


«Κατά την διάρκεια του Πλειστόκαινου, ο ελληνικός χώρος άρχισε να αναδύεται σιγά σιγά από τη θάλασσα της Μεσογείου και να σχηματίζονται τμήματα ξηράς. Από το φαινόμενο αυτό, σε κάποιους ελληνικούς χώρους παρέμειναν τα νερά της θάλασσας δημιουργώντας λιμνοθάλασσες.  

Η γεωμορφολογία της περιοχής και η γεωλογική ιστορία της περιοχής υποδεικνύουν οτι η Λαγκάδα του Ταΰγετου ήταν ένα βαθύπεδο. Ήταν μία λιμνοθάλασσα  ( ένα lagoon ) όπως η Βενετία, γι’ αυτό και σήμερα λέγεται Λαγκάδα, και  τουλάχιστον μέχρι την θεομηνία που κατέστρεψε την περιοχή ήταν μία νησιωτική πολιτεία με νησάκια φυσικά και τεχνητά. 

 Αυτή η περίκλειστη λεκάνη είχε μία έξοδο από την οποία διέρρεε ο ποταμός Ευρώτας, ο οποίος ήταν πλωτός και μετά απο περιπου δύο χιλιόμετρα στο όρος Θόρναξ στεφανόνταν απο τις δύο Ηράκλειες Στήλες.

 

Αυτό το περιεργο γεγονός να υπάρχουν στην Λακωνία δύο στήλες 15 – 16 μέτρα και να λατρεύονται ως ιερό κειμήλιο και στον εν πεδίω Θόρνακα μπροστά από την γέφυρα του ποταμού Ευρώτα και στο χωριό Αμύκλες στο ιερό του Υάκινθου είναι μοναδικό φαινόμενο ... δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού.

 

Αυτές οι δύο στήλες είναι πάρα πολύ πιθανό ότι είναι οι Ηράκλειες Στήλες που είχαν τοποθετηθεί μπροστά την είσοδο της Ατλαντικής Κοινοπολιτείας ...

 

Το όσον αφορά τώρα αν η Ατλαντίδα ήταν μεγαλύτερη απο την Ασία και την Λιβύη και όχι την Αφρική ... τα τοπονήμια Ασία και Λιβύη είναι Λακωνικά τοπωνύμια ... Το ένα απαντά στην πόλη Λάαν  που βρίσκεται κοντά στο Κάστρο του Πασσαβά Λακωνίας και το δεύτερο αναφέρεται στο Παρθένιο του Αλκμάνος στην περιοχή του Ταυγέτου.

 

Επομένως γιά να δώσει μία εικόνα του μεγέθους της Ατλαντίδος ο Πλάτων είπε ότι «η Ατλαντίδα ήταν μεγαλύτερη απο την Ασία και την Λιβύη δηλαδή δύο μικρότερα νησάκια που ήταν μέσα στην Λιμνοθάλασσα ...

 

Η Λιμνοθάλασσα φιλοξενούσε αρκετά νησιά ... και μάλιστα ενα νησί το οποίο λέει ο Στέφανος Βυζάντιος ότι λεγόταν ‘Τύρος’ ... Είναι γνωστόν ότι η Τύρος ειναι νησί της Παλαιστίνης ... Υπήρχε και στην Λακωνία ; Άρα ήταν ένα νησάκι στην Λιμνοθάλασσα ... δεν είναι δυνατόν να είναι αλλού ! ...

 

Όταν λοιπόν έγινε η κοσμική καταστροφή ... ο κατακλυσμός ... οι εξαίσιοι σεισμοί ... βυθίστηκε η Ατλαντίδα και η νησιωτική Κοινοπολιτεία ... και η περιοχή καλύφθηκε που κατέστησε την πρόσβαση προς την Ατλαντίδα αδιάβατη ...

 

Αυτά  νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ταιριαστά με την περιοχή του Ταυγέτου. 

 

==

Έρευνες και μελέτες πολλών δεκαετηρίδων, στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα, την Αρκαδία και την Λακωνία, τις Κυκλάδες και μάλιστα την Θήρα, την Μινυακή αποικία του Αιγαίου, που διέσωσε, καταχωσθείσα, μέγα απόθεμα του προεκρηξιακού, προμυκηναϊκού, του Ατλαντικού κύκλου και πολιτισμού των Ελλήνων, θεωρώ ότι πρωτεύουσα και Μητροπολιτικό Κέντρο αυτού του κύκλου, που απέκτησε με τους Αργοναύτες περίπου παγκόσμια διάδοση και επέκταση, είναι η  Λακεδαίμων, "η υφ ' ηλίω ούσα ποτέ νήσος ιερά" 

Η διατριβή αυτή είναι μία καταγραφή και αφορμή για περαιτέρω έρευνα και αποκαλύψεις, για την άρση και κάθαρση των πολλών στρεβλώσεων και παραχαράξεων της Ιστορίας των Ελλήνων και ου μόνον, για την δικαίωση των δημιουργών και για την προσέγγιση του μορφώματος, οράματος και πραγματικού γεγονότος, της Χρυσής Χιλιετίας, της Aetas Aurea του Ανθρώπινου Γένους, που καταδεικνύεται να έχει Ελληνική Καταγωγή, να είναι Ελληνική Πραγματικότητα. 

==========

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ PLAYLISTS ΤΩΝ YOUTUBE ΒΙΝΤΕΟ

YouTube search: ατλαντίδα πλάτωνας

==

12. GREEK - please Google me 'NIACTEC' ... - ΟΧΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΥΘΙΚΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ   https://www.youtube.com/watch?v=YqaRznP-0oU&list=PLH99V1T9pDs5bn3JTmHeXarBQB559JgRm

==========

Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΩΝ

Ο φιλόσοφος Πλάτωνας στα βιβλία του "Τίμαιος" και "Κριτίας" (ή Ατλαντικός Λόγος), Ο αρχαίος ιστορικός Πλούταρχος στο "βίο του Σόλωνα". Στο έργο του "Βίοι Παράλληλοι και στη μελέτη του "περί Ίσιδος και Οσίριδος". Ο Πρόκλος στο βιβλίο του "Υπομνήματα στο Πλατωνικό έργο" οσα γραφει τα Αυτά τα βεβαιώνουν, συμπληρώνει εκτός από τον Πλάτωνα και οι Όμηρος, Ησίοδος, Ηρόδοτος, Αισχύλος, Φίλωνας, Αρίσταρχος, Κράτης, Απολλόδωρος. Ο Ποσειδώνιος, δάσκαλος του Κικέρωνα, γράφει: Ο Στράβωνας στα "Γεωγραφικά" ( from BBC Radio 4, In Our Time, Strabo's Geographica, Melvyn Bragg and his guests discuss Strabo's Geographica, an early work of geography. 10 Apr 2014, duration 47:47 minutes, https://youtu.be/x4wAWlJAxQ0 == ) Ο Ηρόδοτος, και ο Ερατοσθένης 'Ομηρος, Ησίοδος, Εύμηλος, Αισχύλος, Πίνδαρος, Ηρόδοτος, Ελάνικος και οι μετά τον Πλάτωνα, Κράντωρας, Ερατοσθένης, Απολλώνιος Ρόδιος, Αρίσταρχος, Απολλόδωρος, Ποσειδώνιος, Πλούταρχος, Οβίδιος, Πλίνιος, Στράβωνας, Παυσανίας, Πρόκλος κ.α. Συμπορεύονταν στο θέμα της Ατλαντίδας έμμεσα ή άμεσα με τον Πλάτωνα. Ποιητές O Όμηρος στην "Ιλιάδα" και "Οδύσσεια" και ο Ησίοδος (750-700 π.Χ.). στο έργο του "Θεογονία". 

==========

Ο Πλάτωνας μιλάει για πέλαγος,κι όχι για Ωκεανό!


Τότε γάρ πορεύσιμον ήν τό έκεί πέλαγος νήσους γάρ πρό τού στόματος είχεν ό καλείτε, ώς φάτε, ύμείς Ήρακλέους στήλας, ή δέ νήσος άμα Λιβύης ήν καί Άσίας μείζων, έξ ής έπιβατόν έπί τήν καταντικού πάσαν ήπειρον τήν περί τόν άληθινόν έκείνον πόντον. Τάδε μέν γάρ, όσα έντός τού στόματος ού λέγομεν, φαίνεται λιμήν στενόν τίνα έχων είσπλουν έκείνο δέ πέλαγος όντως ή τε περιέχουσα αύτό γή παντελώς άληθώς όρθότατ’άν λέγοιτο ήπειρος.


Τότε ήταν πορεύσιμο το εκεί πέλαγος. Εμπρός από το στόμιό του – το οποίο, όπως λέτε, ονομάζεται Στήλες Ηρακλέους – είχε νησί. Και το νησί αυτό ήταν μεγαλύτερο από την Λιβύη και την Ασία μαζί. Περνώντας από αυτό, πορεύονταν προς τα άλλα νησιά και από αυτά τα νησιά σε όλη την αντικρινή ήπειρο, που περιβάλει εκείνον τον αληθινό πόντο. Αυτά λοιπόν που βρίσκονται εντός του στομίου, για το οποίο λέμε, φαίνονταν σαν λιμάνι που έχει μια στενή είσοδο. Εκείνο όμως ήταν όντως πέλαγος και η γη που το περιέβαλλε ορθότατα θα ονομαζόταν ήπειρος, παντελώς και αληθώς. 

==========

Αξιζει και ενα αλλο  σημειο που λεει ο Πλατωνας,οτι μετα εγινε η  θαλασσα πηχτη απο λασπη που ηταν  αδυνατος ο διαπλουν. Δλδ εγινε χαλασμος. 

==========

Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας - Al Nika

==

Η θρυλική πόλη της Ατλαντίδας όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

 

μια πόλη χτισμένη από ομόκεντρους δακτυλίους. 2 της γης και 3 του νερού, και η ακρόπολη στη μέση.

 

Ο εξωτερικός δακτύλιος (3 στάδια σε μήκος)

 

και στο κέντρο του μεγαλύτερου από τους δύο υπήρχε χωριστά μια ιπποδρομία ενός σταδίου σε πλάτος και σε μήκος που επέτρεπε να εκτείνεται σε όλο το νησί, για να τρέξουν άλογα.

 

ήταν ο ίδιος ο θεός που στεκόταν σε ένα άρμα - ο αρματιστής των έξι φτερωτών αλόγων - αυτό το άγαλμα πηγαίνει στο ναό στην ακρόπολη-

 

είχαν μια γοητεία με τα συντριβάνια, υπήρχαν συντριβάνια παντού.

 

Διαίρεσαν στις γέφυρες τις χερσαίες ζώνες που χώριζαν τις θαλάσσιες ζώνες, αφήνοντας χώρο για μια τριήρη να περάσει από τη μια ζώνη στην άλλη, και κάλυψαν τα κανάλια για να αφήσουν ένα δρόμο από κάτω για τα πλοία.

 

η είσοδος στο ναό του Ποσειδώνα με βάρκα.

 

Το τείχος που περιέβαλλε την ακρόπολη, έλαμψε με το κόκκινο φως του ορείχαλκου

 

Αυτό είναι το κεντρικό νησί (Citadel = 5 στάδια) που δεν έχω τελειώσει. Θα υπάρχει ο ναός, το συντριβάνι και ένας όμορφος κήπος κ.λπ

 

γεφύρωναν τις θαλάσσιες ζώνες που περιέβαλλαν την αρχαία μητρόπολη, κάνονταςένα δρόμο από και προς το βασιλικό ανάκτορο.

==