מכתבים רשמיים

12, אפריל 2020

ייצוג הולם בוועדת המל״ל

המטה הפמיניסטי לשעת חירום פנה בשם מאות ארגונים חברתיים, נשות אקדמיה, עורכות דין ופעילות פמיניסטיות לראש הממשלה מר בנימין נתניהו ולראש המל"ל מר מאיר בן שבת בדרישה להבטיח ייצוג הולם לנשים ממגוון קבוצות אוכלוסייה בצוות המומחים להתמודדות עם מגפת הקורונה. הפניה יצאה לאחר שפורסם הרכב הצוות, המונה 31 חברים – מתוכם 29 גברים, 2 נשים בתפקיד עוזרות מחקר ואף לא מומחית אחת.

לינק למכתב שנשלח

16, אפריל 2020

משרד הבריאות - הריון ולידה בימי קורונה

בעקבות תלונות רבות שהגיעו לארגוני הנשים בתקופת הקורונה אשר העלו שהטיפול הרפואי בנשים בהיריון ובנשים לאחר לידה לא מספק, לא אחיד ולא אחראי במקרים רבים, הוכן מכתב לגורמים הרשמיים האחראיים על מתן הנחיות ברורות לבתי חולים וקופות חולים לפעול מייד לשינוי וקביעת נהלים ברורים

לינק למכתב שנשלח

23, אפריל 2020

מכתב למוסדות מחקר ואקדמיה

לכולנו ברור שההבחנה בין מגדרים במגוון תחומי מחקר היא מהותית להסקת מסקנות יישומיות. בייחוד בעת הזו, כשהאקדמיה ומכוני המחקר לוקחים חלק בהגדרת מענים לצרכים המידיים העולים בשעת הסגר ובתכנון אסטרטגיות ליציאה מהמשבר בטווח הרחוק.

על כן, ניסחנו מכתב פנייה לאוניברסיטאות ולמוסדות מחקר בבקשה לפלח נתונים באופן מגדרי בכל איסוף נתונים ו/או מחקר המבוצעים סביב משבר הקורונה.

לינק למכתב שנשלח

27, אפריל 2020

סיוע חירום והגנה לנשים חסרות מעמד

נשים חסרות מעמד בישראל מהוות את אחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר בתקופת זו. הן אינן זכאיות לזכויות מטעם המדינה כגון שירותי רווחה והגנה, נגישות לשירותי רפואה, קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי, דמי אבטלה ועוד. בתקופה הנוכחית הן נותרו ללא אמצעי קיום ורשת ביטחון סוציאלית. ארגונים שונים ממשיכים לקבל פניות מצד נשים ומשפחותיהן שהגיעו לפת לחם עקב המשבר, כמו גם פניות על מצבי סיכון ואלימות.

על כן הוכן מכתב לגורמים הרשמיים האחראים על שירותי רווחה והגנה לפעול מיידית לשינוי ונתן הסיוע הדרוש על מנת להקל עליהן את המצוקה.

לינק למכתב שנשלח

17, מאי 2020

התנגדות משרד האוצר למתן דמי אבטלה במקביל לדמי מזונות

משרד האוצר התנגד להצעת חוק ביוזמת הביטוח הלאומי ומשרד הרווחה לפיה מקבלות ומקבלי קצבאות שפוטרו מעבודתם או הוצאו לחל"ת יוכלו לקבל קצבת אבטלה מלאה. במצב הנוכחי, נשים שמקבלות קצבת מזונות מקזזים להן את קצבת המזונות בעקבות תשלום דמי האבטלה וכך גם ביחס למקבלי/ות קצבאות אחרות. נשים הן רוב בקרב מקבלי/ות הקצבאות ובפרט בנושא המזונות וכך יוצא שאימהות חד הוריות שהוצאו לחלת או פוטרו נותרו בחרפת רעב לאחר שמקזזים להן מדמי האבטלה את קצבת המזונות. המטה הפמיניסטי קורא לאוצר לתמוך בהצעת החוק שמאפשרת רשת בטחון סוציאלית לקיום בכבוד המינימאלי בימים של משבר כלכלי וחברתי.

לינק למכתב שנשלח

2, יוני 2020

הטמעת חשיבה מגדרית בתקציב המדינה

ארגוני ופעילות המטה הפמיניסטי לשעת חירום ניסחו מכתב פנייה דחוף אשר נשלח לחברי הכנסת ולגורמי ממשל בכירים בבקשה להטמיע שיקולים מגדריים בתקציב המדינה המתגבש בימים אלו. המכתב מפרט את הסוגיות המרכזיות המחייבות התייחסות דחופה והסדרה מיידית במסגרת התקציב הקרוב ומבקש להבהיר כי אין להסתפק בניתוח מגדרי של התקציב לאחר קבלתו אלא ביישום של מדיניות המקדמת שוויון מגדרי כבר בשלב התכנון והביצוע. את כתיבת המכתב הוביל צוות ייעודי מתוך קבוצת המחקר של המטה והוא מהווה שלב ראשון במהלך עומק אשר מתכלל המטה בשיתוף עם הארגונים הרלוונטיים בשדה.

לינק למכתב שנשלח

3, יוני 2020

דרישה לקידום חקיקה המגנה מפני אלימות מגדרית

ביום 3.6.2020 פנה המטה הפמיניסטי לשעת חירום יחד עם ארגון משפחות נרצחים ונרצחות ובתמיכת כ-80 ארגונים ופעילות, למשרד המשפטים, המשרד לביטחון הפנים, משרד הרווחה ולמשרד המקשר בין הממשלה לכנסת, בדרישה לקידום חקיקה המגנה מפני אלימות מגדרית. זאת בהמשך לעצרת הנשים בה השתתפו כ-12,000 נשים וגברים בקריאה לקדם פתרונות מיידים לאלימות נגד נשים.

לינק למכתב שנשלח

17, יוני 2020

דרישה לשינוי מדיניות הטיפול באלימות נגד נשים

צוות משימה בהובלת ארגון אשה לאשה ובשיתוף עם ארגונים נוספים ניסח קריאה לפעולה לשרים הרלבנטיים ובה פרוט הפעולות המיידיות הנדרשות לצורך טיפול בגברים אלימים ומניעת אלימות. תודה לרעות שאער על ההשקעה בהכנת המכתב.

לינק למכתב שנשלח