Massages

Ontspanningsmassage

De meest toegepaste vorm van masseren. Een klassieke ontspanningsmassage is een goede manier om volledig te ontspannen met  als  resultaat veel voordelen voor een betere gezondheid en weerstand. De ontspanningsmassage is geschikt voor mensen die graag een zachtere massage ondergaan en helpt tevens bij slapeloosheid.                                                   Je lichaam komt helemaal tot rust  !

Ook voor mensen met hypermobiliteit, fibromyalgie en wiplashklachten  is er een speciale ontspanningsmassage mogelijk.


Breuss rug-massage

Een heel ontspannen en zachte massagemethode met gebruik van een speciaal verwarmende Sint Janskruidolie voor het behandelen van de spieren rondom de wervelkolom. Je zakt er volledig in weg en het warme gevoel in je rug blijft door die speciale olie nog lang nawerken ! 


Wellness massage naar wens

Bij deze  heerlijke wellness behandeling kun je zelf je eigen verwennerijen kiezen zoals ; een uitgebreide gezichtsmassage met Aloe Vera  ,een hand- en arm massage , voetenbadje met uitgebreide voetmassage of een nek- en schoudermassage. Afhankelijk van de tijdsduur kunnen verschillende combinaties  in een behandeling toegepast worden.


Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin het lichaam van jou als aanstaande moeder, erg zal gaan veranderen.

Er zijn hormonale veranderingen maar ook kunnen er gaandeweg meer lichamelijke klachten ontstaan zoals pijn in rug en nek, bekkenklachten, kramp in de benen en slecht kunnen slapen. Een regelmatige zwangerschapsmassage kan daarbij helpen en zal de ongemakken verlichten. Het werkt kalmerend en pijn bestrijdend en is een weldaad voor moeder en baby. 

HOTSTONE  MASSAGE  BELEVING.


Warmte en ontspanning

Een hotstone massage is een massage van het lichaam met  speciale basalt stenen die worden ondergedompeld in een warmwaterbad van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.


 Een hotstone massage begint bij mij met een schouder en nek massage om je lekker los te maken. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage met de stenen daarna nog  dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je nog verder gemasseerd met de warme stenen en heerlijk geurende warme lavendel- olie. Dit geeft een diepe ,aangename warmte en ontspanning.....

 In mijn praktijk wordt deze massage een beleving die je niet wilt missen !  dōTERRA  Aroma touch massage

De Aroma Touch is een hele zachte en ontspannende massage met heerlijk geurende oliën.

Maar liefst acht   krachtige essentiële oliën van doTerra gaan zorgen voor volledige ontspanning tijdens een zachte, ritmische massage van de meridianen op je rug, hoofd en voeten.

 Laat je verwennen met dit heerlijke boeket geuren van 100% essentiële oliën van doTerra.


 Lomi Lomi massage

De Hawaiiaanse Lomi Lomi massage is het meest bekend door de lange, vloeiende strijkingen . Je hele lichaam wordt gemasseerd met de  vingers,handen  en onderarmen . Hierbij wordt een heerlijk warme oosters geurende olie gebruikt. Zachte Hawaiiaanse muziek op de achtergrond maakt de behandeling compleet.

Kom even in de  warme tropische sfeer van Hawaii en geniet van deze  super mooie massage.!


 Chi Nei Tsang  buikmassage

Deze ontspannende massage maakt de buik op een zachte en diepe manier vrij van blokkades. De krachtige, eenvoudige toepassing, Chi Nei Tsang  genaamd, heeft zijn wortels in het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. Deze massage ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan. Een doeltreffende behandeling voor mensen met stress , een slechte stoelgang- of andere buikproblemen.


 Reiki met massage

De kracht en energie van Reiki kan ook heel goed werken in combinatie met een massage, ze vullen elkaar aan en versterken daardoor de behandeling. Voor  mensen die last hebben van een burn-out ,overspannen zijn of een chemokuur moeten volgen kan Reiki rust geven aan jouw lichaam  en ruimte aan je emoties in een zware en onzekere periode .

Met de extra energie die je krijgt kun je dan zelf gaan werken aan je herstel.


dōTERRA  Symphony of the cells massage

Symphony of the Cells is een eenvoudig maar uniek werkend protocol (ontwikkeld door Boyd Truman van dōTERRA) dat helpt de balans te herstellen en te ondersteunen bij diverse aandoeningen. (denk aan rugklachten, fibromyalgie, hoofdpijn, hoge bloeddruk, ontstekingen, migraine, buikpijn, depressie etc). 

Bij deze massage worden meerdere oliën gebruikt die specifiek zijn geselecteerd voor jouw klachten. De oliën (soms wel 10 verschillende) worden met een zachte massage op je hele rug aangebracht, daarna wordt je rug  heerlijk verwarmd zodat de oliën nog beter kunnen inwerken. Tot slot blijf je nog  ongeveer 15 minuten, warm ingestopt, liggen nagenieten van deze bijzondere massage. 


Bindweefsel massage

Bindweefsel is de lijm voor je lijf,het verbind alles in je lichaam met elkaar.

Bindweefselmassage is een behandelmethode die gericht is op de bindweefsellaag, de laag tussen je spieren en je huid. Door deze massage wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Verklevingen en blokkades worden losgemaakt en ontstekingen zullen verminderen. Ook binnen de schoonheidsverzorging wordt de bindweefselmassage toegepast bijv. op het gezicht of op de benen (cellulitus).

Een bindweefselmassage op je rug heeft , naast het losmaken ,ook effect op reflexzones van je organen. De zenuwen die de organen aansturen komen namelijk vanuit je wervelkolom en door het masseren van deze specifieke zones op je rug kun je ook bepaalde klachten verminderen. 

De massage kan ,naast ontspanning van je rug, worden toegepast bij  maag/darm aandoeningen,doorbloedingsstoornissen,migraine/hoofdpijn,gewrichtsproblemen, spierproblemen, littekens, orgaanproblemen en algemene klachten die maar niet willen herstellen. Het kan een oplossing bieden waar andere therapieën niet het gewenste effect op de klacht hebben.

 Een bindweefselbehandeling bestaat uit :                                                                                           - Anamese (gesprek over ziektehistorie)                                                                              -huidinspectie en palpatie                                                                                                                        - de behandeling

Bij ernstige klachten wordt een behandelplan gemaakt bij de hulpvraag van de cliënt, hierbij kunnen meerdere behandelingen nodig zijn voor een goed resultaat.

Bekkenmassage. 

Het bekken is één van de belangrijkste onderdelen van het menselijk lichaam.Het bekken is onze basis en draagt de daarboven gelegen organen. Je staat er vaak niet bij stil maar klachten aan het bekken kunnen voor vervelende situaties zorgen in de rest van ons lichaam.

Het bekken bevindt zich als kruispunt tussen je buik en je benen. Als het gaat om een juiste lichaamshouding en de beweging van je lijf dan speelt het bekken daar een belangrijke rol in. Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor klachten bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam. Anatomisch gezien is het een complex gebied met veel banden, pezen, zenuwen en spieren die de taak hebben om ons bekken en heupen sterk, stabiel en bij elkaar te houden. 

Door de vele bewegingen en kracht die er op het bekken wordt uitgeoefend en het gewicht van het lichaam dat door je bekken wordt gedragen, wordt ook veel spanning opgebouwd. Alleen al het verminderen van de spanning in dit deel van je lichaam kan voordeel opleveren voor de overige functies in je lichaam.

Mijn massage beperkt zich niet alleen tot het bekken , ook de onderrug en de heupen zijn onderdeel van de behandeling omdat deze 3 onderdelen in mijn optiek niet van elkaar te scheiden zijn.Op het moment dat het in dit gebied ergens niet lekker loopt gaat je lichaam verkrampen en ontstaan pijnklachten .Een bekkenmassage kan je dan helpen om weer in beweging, ontspanning en evenwicht te komen .

 Naast fysieke klachten kunnen ook emotionele zaken meespelen. Ook daar wordt volop aandacht aan besteed.TUINA MASSAGE

Tui Na massage: het Chinese antwoord op geblokkeerde energiebanen

Tui Na (spreek uit als twie-na) is een 4000 (!) jaar oude vorm van massage. Het is de voorloper van Shiatsu en vindt zijn oorsprong in China.

Het betekent letterlijk ‘Tui =duw en Na=grijp’ . Een Tui Na massage is een behoorlijk pittige massage en kan best even pijnlijk zijn. Een goede Tui Na massage zorgt ervoor dat ‘Qi’= energie weer vrij door je lichaam kan stromen.


Er zijn verschillende vormen van Tui Na.Vaak wordt een op shiatsu gelijkende vorm van massage toegepast. Andere vormen van Tui Na maken gebruik van het manipuleren van de ledematen .

Mijn geleerde techniek is een diepe, stevige , wrijvende massages met strekkingen van arm, been , bekken en schoudergebied.


Bij een ontspanningsmassage ligt de focus echt op ontspanning, zowel tijdens de massage als daarna. Bij een Tui Na massage draait het om het opheffen van blokkades waardoor er uiteindelijk ontspanning in het lichaam ontstaat.Een Tui Na massage gaat dan ook een stuk dieper dan een ontspanningsmassage. Door o.a. diepe wrijvingen ,strijkingen en grepen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en door gebruik van acupunctuurpunten worden energiebanen weer vrijgemaakt van blokkades .

Zie het als een stevige maar heilzame massage.MASSAGE BIJ LONG COVID

MASSAGE BIJ LONG COVID KLACHTEN.


Long COVID, ook wel post-COVID-19-syndroom genoemd, is een aandoening die sommige mensen ervaren na het herstellen van een COVID-19-infectie. Mensen met long COVID hebben aanhoudende symptomen zoals vermoeidheid, kortademigheid,weinig conditie,slecht slapen, hoofdpijn en spierpijn. In sommige gevallen kunnen deze symptomen maanden aanhouden en zo jouw dagelijks functioneren aanzienlijk belemmeren. Er is momenteel geen bekende genezing voor long COVID, maar er zijn manieren om de symptomen te behandelen en te verlichten. 


Een van die manieren is MASSAGE !.

Massage kan helpen bij het verminderen van de symptomen van long COVID, met name spierpijn en vermoeidheid. Massage werkt door de doorbloeding te verbeteren en de spieren te ontspannen, wat kan helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn. Bovendien kan massage ook helpen bij het verminderen van stress en angst, wat veel mensen met long COVID ervaren.Massage richt zich met aandacht en rust op het versterken van je lichaamsbewustzijn


Verschillende soorten massage die helpen bij long COVID

Er zijn verschillende soorten massage die kunnen helpen bij het behandelen van long COVID-symptomen. Een van de meest populaire is Zweedse massage, die bekend staat om zijn ontspannende en kalmerende effecten. Andere soorten massage, zoals bindweefselmassage, en triggerpoint massage, kunnen ook helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn. Lymfedrainage draagt bij aan je immuunsysteem ,daarnaast helpen ademhalingsoefeningen om je adem weer ruimte te geven.


Altijd een arts raadplegen

Het is belangrijk om te onthouden dat massage geen vervanging is voor medische behandeling voor long COVID. Mensen die symptomen van long COVID ervaren, moeten altijd hun arts raadplegen .

 Massage kan een aanvullende behandeling zijn, maar mag nooit worden gebruikt als de enige behandeling.


Tags:

massage Steenwijkerwold,massage Steenwijk,massage Oldemarkt ,massage Ossenzijl,massage Wolvega,massage Giethoorn,massage Dwarsgracht,massage Wetering,massage de Blesse,massage Kalenberg,massage Paasloo,massage Blokzijl,massage Eesveen,massage Nijensleek,massage Frederiksoord, massage Havelte. ontspanningsmassage, hotstone massage, rugmassage, nekmassage,schoudermassage, voetmassage,manuele lymfedrainage,zwangerschapsmassage,triggerpointmassage,lomi lomi massage,chi nei tsang buikmassage,wellnessmassage,reiki met massage, bindweefselmassage,aromatouchmassage, bekkenmassage,bekkeninstabiliteit,Tuina,longcovidmassage.