Grup d'ampliació 2020-2021

Octubre 2020:

Al grup d'ampliació hem començat a treballar en el nostre projecte internacional per aquest curs. Es tracta d'un projecte que fem en anglès, en col·laboració amb centres de França, Itàlia, Turquia i Polònia, utilitzant la plataforma de treball en xarxa eTwinning.

Aquest és l'espai web de treball a Twinspace

El projecte, anomenat Wake up your Flash of Genius and Take Action for the Planet, (Desperta la teva inspiració i actua pel planeta), treballa a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (Sustainable Development Goals) proposats per la ONU.

Gener 2021:

El grup d'alumnes d'ampliació de 2n i 3r ESO han intercanviat presentacions i han exposat les seves inquietuds respecte al futur del planeta al grup d'alumnes socis del projecte eTwinning "Wake up your Flash of Genius and take action for the planet (FlaG project)".

Continuarem amb aquestes coneixences online amb els nostres socis d'altres països europeus. Això sempre ens enriqueix!

Abril 2021:

Aquests dies podem visitar al Hall de l'Institut l¡'exposició de pòsters del projecte "Wake up your Flash of Genius and take action for the planet" (FlaG project), que es podria traduir com a "Desperta el geni que portes dins i fes accions pel planeta", projecte eTwinning que desenvolupen l'alumnat del grup d'ampliació en col·laboració amb centres d'Itàlia (Terni i Cagliary), França (Troyes), Turquia (Merkez) i Lituània (Naujamestis).

Els pòsters estan relacionats amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible que tothom tenim com a repte aconseguir el 2030, que són necessaris per la sostenibilitat del planeta i per una vida digna.

Si sou alumnes o professorat de l'institut la podeu visitar i, com que no podem obrir l'exposició al públic de fora, volem fer arribar a tothom les imatges de la nostra exposició. Veureu que els pòsters poden ser molt atractius i portar informació que cal retenir!

Abril 2020:

El 24 d'abril, l'alumnat de 1r i 2n ESO que participa al Grup d'Ampliació Curricular va prendre part a la International students' conference "Do you know that, ...?". Sota el tema "Wake up your flash of genius and take action for the planet!", que és el títol del nostre projecte eTwinning que treballem a ampliació.

La conferència estava organitzada per Panevėžio r. Naujamiesčio gimnazija (institut de Naujamiestis, Lituània), i hi participaven diverses escoles lituanes, a banda de tres instituts participants en el nostre projecte, de Merkez (Turquia), Cagliary (Itàlia) i el nostre institut.

Cada grup d'alumnes va aportar una presentació relacionada amb algun dels objectius de Desenvolupament Sostenible pel planeta pel 2030. En podeu veure el vídeo i algunes imatges!

International students online conference “Wake up your flash of genius and take action for the planet!“-20210420_110509-Meeting Recording.mp4

Maig 2021:

El divendres 24 de maig, el grup d'alumnes de 1r i 2n ESO pertanyents al Grup d'Ampliació Curricular ha participat a l'event Ciència al Carrer, coordinat pel CRP Segrià. Aquest curs es fa tot online, a causa del Covid19.

En la connexió online, on el públic entrava i sortia durant les 2h de l'activitat, hem explicat en anglès, per torns, experiments relacionats amb la producció i les qualitats del CO2, a alumnes i professorat de diversos instituts de Lleida. Aquests experiments són part de la participació en el projecte eTwinning "Wake up your Flash of Genius and Take Action for the Planet" (FlaG project), sobre els objectius de Desenvolupament Sostenible pel planeta el 2030. Amb els experiments hem conegut millor les propietats del CO2, el més important dels gasos d'efecte hivernacle que donen lloc a l'escalfament de la Terra.

En podeu trobar més imatges aquí!

Juny 2021:

Amb el final de curs també hem finalitzat el projecte internacional eTwinning "Wake up your Flash of Genius and Take Action for the Planet!", abreviat com a "FlaG Project". El projecte l'ha treballat el grup d'alumnes d'ampliació, i hi participaven també altres instituts de Cagliary i Terni (Itàlia), Merkez (Turquia), Troyes (França) i Naujamiestis (Lituània). Aquest és el logo del projecte:

L'alumnat participant al projecte ha explicat als companys de 1r i 2n ESO el grup d'ampliació i les activitats d'aquest projecte eTwinning, en anglès, i van fer un Kahoot per veure qui ho havia entès millor. Aquest és el Kahoot i en podeu veure algunes imatges

Durant el curs, aquest grup ha fet activitats relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pel planeta pel 2030. Hem fet pòsters, logos, jocs online, experiments científics que vam compartir a la Ciència al Carrer, trobades online amb els companys estrangers, participació en una Conferència internacional organitzada pel soci de Lituània i exposicions i difusió de la nostra tasca en el projecte. Aquí teniu el web del projecte amb totes les tasques

Des del nostre centre volem continuar amb la participació en projectes internacionals europeus, i la plataforma eTwinning permet el contacte i col·laboració entre centres europeus per fer projectes conjunts, i igualment el treball de la llengua estrangera (el projecte ha estat realitzat en anglès). I també continuar treballant amb projectes sobre la sostenibilitat i el futur del nostre planeta.

Felicitem a l'equip d'alumnat d'ampliació per la tasca feta durant el curs, impulsant aquest projecte de manera molt destacada entre els països participants. Aquí el podeu veure!

novembre 2021: European Quality Label!

Avui ens han comunicat els reconeixements per a projectes internacionals eTwinning on ha participat alumnat i professorat del nostre centre. Aquest reconeixements es reben quan el treball de tots o la gran majoria dels socis europeus d'un projecte han rebut prèviament el reconeixement de eTwinning Quality Label pel seu treball en el disseny, organització i gestió del projecte i per la seva participació rellevant.

Pel projecte eTwinning en anglès treballat amb el grup d'ampliació el curs 2020-2021 Wake up your Flash of Genius and Take Action for the Planet! (FlaG Project), amb les restriccions COVID pel mig. Coordinat per Institut Joan Solà, amb socis de Cagliari (Itàlia), Terni (itàlia), Naujamiestis (Lituània), Troyes (França), Merkez (Turquia). European Quality Label per Jordi Labèrnia. Podeu consultar el llibre digital del projecte.