Korenfestival Noordwijk

Nederlands Gebaren Koor

In deze editie van het Korenfestival Noordwijk werken wij samen met het Nederlands Gebaren Koor. Dit koor, dat bestaat uit mannen en vrouwen, ziet er ogenschijnlijk als een ‘gewoon’ koor uit. De mannen en vrouwen stellen zich op het podium op en kijken naar de aanwijzingen van de dirigent. Maar daarnaast spelen gebaren- en schrijftolken tijdens het optreden een belangrijke rol. De koorleden zingen niet met hun stem, maar vertolken muziek in gebaren, gesynchroniseerd met elkaar. Dat geeft een heel intense muzikale belevenis. Muziek van bekende artiesten wordt via een geluidsinstallatie ten gehore gebracht. Zo heeft dit koor heel wat extra voorzieningen nodig om een uitvoering mogelijk te maken.

Het is voor dit koor de eerste maal dat het aan het Korenfestival Noordwijk deelneemt. Het wordt voor Noordwijk dan ook een heel bijzonder optreden. Het koor zal op zaterdag 8 juni tweemaal te zien en te horen zijn.

Omdat het Nederlands Gebaren Koor vergeleken met andere koren voor veel grotere uitgaven staat om optredens mogelijk te maken (denk alleen maar aan het gebruik van apparatuur en de inzet van tolken!), hebben wij als Korenfestival besloten de gebruikelijke schaalcollecte bij de deur voor dit koor te bestemmen.

Voor meer informatie over het Nederlands Gebaren Koor, zie de website.

Een optreden van het Nederlands Gebaren Koor in Woerden, april 2017