KBO Overasselt/Nederasselt


Wat waren we in oktober blij dat we elkaar weer konden ontmoeten! Helaas…. die blijdschap was maar van korte duur.


Het bestuur heeft na intensief overleg besloten om alle binnen activiteiten stil te leggen. Wij zagen dat er bij andere KBO’s na activiteiten zich veel besmettingen hebben voorgedaan. Ook de jaarlijkse griep heeft al toegeslagen bij onze leden.


De 1,5 meter afstand is niet te handhaven omdat “ontmoeten” voor ons betekent dat we gezellig met elkaar kunnen praten zonder afstand.

Wij vinden dit heel erg jammer omdat iedereen in deze sombere wintermaanden juist de behoefte heeft aan contacten. Maar gezond­heid is en blijft het belangrijkst.


Daarom vraagt het bestuur ook aan onze leden om vooral goed op elkaar te letten. Misschien is het wel mogelijk om met iemand samen een kopje koffie/thee te drinken of iets anders gezelligs in huis te doen. Natuurlijk wel met inachtneming van de coronaregels!

In de Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte wanneer er weer activiteiten georganiseerd worden.

U bevindt zich op de website van de KBO Overasselt/Nederasselt. Daarmee houdt het bestuur de leden op de hoogte over het wel en wee van haar seniorenvereniging. Een seniorenvereniging van en voor iedereen. De KBO, afdeling Overasselt/Nederasselt telt momenteel ruim 300+ leden.

KBO Overasselt/Nederasselt bestaat al vanaf 1951 en door de toename van het aantal senioren zal ook in de komende jaren, naar verwachting, het aantal leden blijven stijgen. Het bestuur blijft op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten voor activiteiten voor de senioren, misschien wilt u wel "kartrekker" zijn voor de organisatie van activiteiten.

KBO Overasselt/Nederasselt wil een aantrekkelijke organisatie zijn voor alle ouderen van 50 jaar en ouder, uit Overasselt en Nederasselt. De KBO Overasselt/Nederasselt stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van de ouderen in het algemeen en die van zijn leden in het bijzonder, in de meest ruime zin van het woord.

Er voor elkaar te zijn is voor onze organisatie een belangrijk punt.

Dit doen we door onze leden een programma aan te bieden waarbij "het ontmoeten" centraal staat, maar waarbij nuttige informatie ook een belangrijk onderwerp kan zijn.

Onze activiteitencommissie probeert ook dit jaar voor al onze leden een gezellig en toegankelijk programma te maken. Als u het moeilijk vindt om alléén naar een activiteit te komen, neem dan even contact op met een van onze bestuursleden.

Want ook dit jaar willen we er:

"Gewoon voor elkaar zijn!"

Nog geen lid? Ga naar de "word-lid " pagina, daar staan alle gegevens om U aan te melden