Wat is de beste sapcentrifuge

Wat is een sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge is een klein keukenapparaat dat speciaal is ontworpen om sap uit groenten en fruit te halen. In feite wordt het vaak een kauwpers genoemd, omdat het zo is ontworpen dat het een tegengesteld roterend snijmes gebruikt dat de groenten en fruit doormidden snijdt. Dit type sapcentrifuge is er in verschillende stijlen, waaronder handmatige en elektrische modellen. Een sapcentrifuge van hoge kwaliteit is een onschatbare aanwinst voor elke keuken en de beste sapcentrifuges zijn ook een geweldige aanvulling op uw keuken.

Soorten sapcentrifuges

Handmatige juicers worden meestal gebruikt voor fruit en groenten, vooral die met een hoger vezelgehalte. De meeste sappen worden echter met hoge snelheden gemaakt, waardoor er grote deeltjes in je sap komen. Deze deeltjes maken sap plakkerig en heerlijk. Hoge snelheden resulteren in een sap dat meer sap en pulp bevat dan sap met lagere snelheden. Juicers met hoge snelheid zijn meestal het meest geschikt voor het maken van een paar kleine liter sap per keer, hoewel op deze manier ook enkele porties kunnen worden gemaakt.

Een elektrische sapcentrifuge is vooral bedoeld voor grotere groenten, want voor een grondige verwerking zijn hoge snelheden en kortere tijden nodig. De kauwpersen zijn efficiënter dan hun handmatige tegenhangers omdat ze het fruit of de groenten niet continu in reepjes hoeven te snijden. De snelheid van de sapcentrifuge wordt bepaald door een vertraging die wordt ingesteld door de computer in de sapcentrifuge. Hoe langer de vertraging, hoe fijner de opbrengst zal zijn; dit voordeel maakt de kauwpersen uitermate geschikt voor grote hoeveelheden fruit en groenten met een groot aantal vezels.

Een sapcentrifuge met hoge snelheid verwijdert vezels uit uw fruit en groenten en zorgt er ook voor dat ze veel van hun voedingsstoffen verliezen. Daarom is een sapcentrifuge met een korte vertraging het beste als je producten van de hoogste kwaliteit en het gezondste voedsel wilt. Een slowjuicer is het beste om de vezels te verwijderen van zachtere vruchten of groenten, zoals broccoli en wortelen. Zachte groenten zijn voor de meeste mensen gemakkelijker verteerbaar, daarom wordt het gebruik van een slowjuicer voor dit soort producten aanbevolen. De meeste mensen gebruiken alleen de snellere versies van sapcentrifuges voor zachtere groenten en fruit, maar de langzamere versies kunnen nog steeds erg handig zijn om een paar porties fruit en groenten per week te maken.

Het laatste type sapcentrifuge dat u kunt overwegen, is de vruchtvleespers. Pulp wordt gemaakt door de zaden en de binnenste vezels van fruit of groenten te verwijderen. Het wordt vervolgens geëxtraheerd met een extractor, die de voedingsstoffen uit de pulp opneemt en omzet in vloeibare vorm. Omdat de voedingsstoffen worden verwijderd, hebben de meeste juicers niet het vermogen om groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool goed te verwerken.

Soorten sapcentrifuges
Voordelen en nadelen van sapcentrifuges

Voordelen en nadelen

Alle drie de hierboven beschreven soorten sapcentrifuges hebben hun voor- en nadelen, dus afhankelijk van uw individuele behoeften wilt u misschien een van elk kopen. Het is belangrijk dat u begrijpt welk specifiek type sapcentrifuge u nodig heeft voordat u eropuit gaat en er een aanschaft. Hoewel de meeste mensen aan een high-speed juicer denken als ze de term "juicer" horen, zijn er eigenlijk veel verschillende soorten die je kunt kopen, waaronder een bladgroente-extractor en een vruchtvleespers. Dus maak je klaar om nu aan je boodschappenlijstje te beginnen.

Waar de beste sapcentrifuge kopen?

Sapcentrigues