Slim de beste

Juicer kopen?

Waarom een juicer kopen

Waarom een juicer kopen?

Met zoveel vruchtensappen op de markt, vraag je je waarschijnlijk af: "Waarom zou ik de beste juicer kopen?" Gezondheidsexperts suggereren dat het drinken van acht glazen sap per dag je zal helpen om een langer leven te leiden. Het is wetenschappelijk bewezen dat het hebben van zoete sappen bij de maaltijden de gezondheid in de loop van de tijd verbetert. Het drinken van vers geëxtraheerd sap is nog steeds de meest voedzame en gezonde manier om een dag te beginnen, in tegenstelling tot voorverpakte sappen die in supermarkten worden verkocht.

Soorten Juicers

Er zijn in principe drie soorten juicers die mensen kopen. Dit zijn onder meer een citruspers, de ouderwetse sapcentrifuge en de nieuwere elektrische slowjuicers. Laten we eerst met de laatste beginnen; de ouderwetse sapcentrifuge is nu vrijwel achterhaald. Het komt grotendeels doordat mensen bewuster worden van hun gezondheid en betere keuzes willen maken bij hun dagelijkse voedselconsumptie. Dit betekent dat ze op zoek zijn naar juicers die gemakkelijker zijn voor hun gezondheid, vooral als het gaat om suiker.

De juicer die hiervoor het beste is, is de sinaasappelperspers. Deze juicers zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is wat fruit en groenten persen en in de sapcentrifuge doen. Nogmaals, het is heel eenvoudig om dit te doen en de meeste mensen hebben hier geen probleem mee met dit type sapcentrifuge. Een van de redenen waarom mensen een sinaasappelperspers kopen, is vanwege de kwaliteit van het sap dat het oplevert.

Het volgende type juicer is de sapcentrifuge. Dit is de sapcentrifuge die je gebruikte om je versgeperste sap in je keuken te krijgen in de tijd dat de koelkast nog niet zulke apparaten had. De voordelen van dit type sapcentrifuge zijn dat je hem op veel verschillende manieren kunt gebruiken, van eenvoudige sappen tot het maken van soepen en sauzen. Het is ook een van de minst dure juicers die er zijn.

Het derde en laatste type juicer is de slowjuicer. Deze juicers lijken veel op de juicer in oude stijl, behalve dat ze geen centrifugale beweging gebruiken. In plaats daarvan gebruikt het een langzamere centrifugeersnelheid, die langzamer is dan de gemiddelde sapcentrifuge, maar nog steeds snel genoeg voor de klus. Deze slowjuicers zijn het populairst en worden vaak beschouwd als de beste juicers op de markt.

Er zijn drie gangbare soorten commerciële juicers, waaronder handmatige, halfautomatische en automatische juicers. Deze juicers zijn erg populair bij restaurants en reformwinkels, vooral omdat ze voor veel verschillende soorten saptaken kunnen worden gebruikt. Een handmatige juicer wordt algemeen beschouwd als de meest economische juicer op de markt. Het is echter heel gemakkelijk om het vruchtvlees of het sap van de vruchten of groenten te verliezen, aangezien de snelheid van de messen de tandwielen kan verslijten en moet worden vervangen. De lagere snelheden van de handmatige sapcentrifuge betekenen ook minder sap per uur dan sommige andere soorten sapcentrifuges.

De slowjuicer is gemaakt om ervoor te zorgen dat de sapcentrifuge langer meegaat en heeft in sommige gevallen timers ingebouwd die de sapcentrifuge uitschakelen als deze te hard werkt. Er zijn verschillende formaten slowjuicers, van een mini fruit- en groentesap tot een full-size fruit- en groentesap. Een slowjuicer kan handmatig worden geperst of met een afstandsbediening om de hoeveelheid fruit of groente te verminderen die nodig is om de gewenste hoeveelheid sap te krijgen. Er zijn enkele slowjuicers die een feeder hebben, zodat men de juicer kan voeren als hij aan het persen is. Een sapcentrifuge die gebruikmaakt van een afstandsbediening is vooral gunstig voor mensen die niet in de buurt van een winkel wonen die sapcentrifuges verkoopt.

De full-size juicer is de meest veelzijdige van alle juicers. Een van de meest voor de hand liggende voordelen van dit soort sapcentrifuges is dat deze kan worden gebruikt voor het persen van tarwegras, bladgroenten, wortelen, komkommers, meloenen, knoflook en meer. Een slowjuicer moet om de paar maanden opnieuw worden geprogrammeerd om gelijke tred te houden met de hoeveelheid fruit of groenten die hij zal persen. Hierdoor is de aanschaf erg duur en kan een slowjuicer vaak niet worden gebruikt om sap uit hard fruit of bladgroenten te halen.

Gemak is een groot voordeel van het hebben van een sapcentrifuge, omdat het zoveel gemakkelijker is om gewoon op een knop te drukken en sap te maken van het voedsel dat op dat moment wordt gekookt. Sommige mensen geven de voorkeur aan juicers boven hun juicers, omdat ze het zo veel gemakkelijker maken om het sap uit hun fruit en groenten te halen. Bovendien kunt u met sapcentrifuges versgeperste sappen bij de hand hebben, zodat u niet hoeft te wachten tot het sap door een sapcentrifuge uit het vruchtvlees is verwijderd. Het kiezen van de juiste soorten sapcentrifuge is belangrijk als u een sapcentrifuge wilt kopen die vele jaren meegaat en vaak wordt gebruikt.


Waar de beste juicer kopen?

Juicers