Student projects

Aplicatii mobile

 1. Aplicatie Android care sa modifice tema si culorile pentru Chrome si GMail. Puncte de plecare: aici si aici
 2. Aplicatie iPhone/Android care sa puna telefonul pe “sleep”: opreste toate task-urile din fundal, pune Airplane mode on pina la o ora prestabilita. La ora respectiva pune Airplane mode off.
 3. Aplicatie iPhone/Android care stabileste un gest pentru a intra in task manager (sa nu mai intri cu dublu click pe home button)
 4. Interfon cu aplicatie SIP/VoIP - gateway Android/iPhone
 5. Aplicatie Iphone/Android macro recorder
 6. Citirea unei amprente cu o camera video de telefon (1.3MPx)
 7. Determinarea pulsului cardiac cu o camera video de telefon (1.3MPx)
 8. Aplicatie gen TPLTM pentru transport public, in care sa poti define un traseu intre 2 coordonate GPS (sau adrese) iar aplicatia sa sugereze traseele cele mai apropiate de origine/destinatie
 9. Aplicatii pentru Bluetooth 4 (iBeacon), NFC

Aplicatii general purpose

Realizarea automata a devizelor de constructii civile pa baza unui fisier CAD.

O interfata grafica 3D prin care sa vizualizam intreaga cladire a Politehnicii si sa ne putem plimba virtual prin ea. Sa vedem cine locuieste la ce camera, fiecare camera de ce facultate/departament apartine. Eventual ce orar are. Integrare cu Leap Motion sau Kinect.

Fiind data o imagine a unui cablaj imprimat (1 strat) si fisierul netlist corespunzator, sa se verifice integritatea traseelor prin analiza imaginii date.

Sisteme si aplicatii embedded

 1. Aplicatie medicala: construirea unui aparat cu surub melcat care sa injecteze la viteza programata (de ex 2ml/ora) continutul unei seringi de volum de asemenea programabil. Facilitati de autotestare in timpul functionarii (sa sune o alarma daca seringa se blocheaza, etc), posibilitatea setarii de alarme (cind se termina continutul seringii, cu o perioada prestabilita inainte de a se termina continutul seringii, etc). Comparabil cu produsele de pe piata.
 2. Management-ul unei parcari cu senzori geomagnetici wireless. Ei sint ingropati in pamint si simt prezenta unei masini deasupra lor. Pot fi cititi wireless si deci se poate marca locul de parcare daca e liber sau nu. Sint de fapt doua lucrari de licenta aici: una cu soft-ul de gestiune si una cu punerea in opera a infrastructurii wireless de senzori. Exemplu sau aici sau aici.
 3. Recunoasterea numarului de inmatriculare prin OCR pe Raspberry Pi (software) sau alta platforma embedded si comanda unei bariere de acces.
 4. Drona cu GPS si camera video. Se trimite la un set de coordonate de unde face niste poze pe care le trimite unui server. Acolo se analizeaza diferentele dintre poze. Scopul este de a monitoriza de la distanta taierile ilegale de masa lemnoasa, poluare etc.
 5. Monitorizare poluare: construirea unei platforme care sa detecteze niste substante si sa publice pe web nivelele inregistrate in timp real
  1. Sistem de securitate prin Ethernet: criptare, autentificare, tamper detection; monitorizare si actionare prin web;
  2. Sistem de monitorizare a consumului prin Ethernet si interfata web: comanda la distanta /automata a consumatorilor
  3. Apometru cu telecitire prin wireless pe smartphone
  4. Telmetru cu ultrasunete si interfata la smartphone
 6. Solutii de home automation
  1. dezvoltare modul central de tip server: PCB pentru integrare cu RPI si interfata de comanda si control;
  2. dezvoltare de functii terminale: termostate, senzori de lumina, temperatura, etc
  3. scrierea de aplicatii dedicate peste acest sistem: arhitectura de sistem;
  4. tool CAD care recomanda/traseaza automat cablurile necesare unei instalatii electrice/de date pentru arhitectura data
  5. investigarea unei solutii complete de home automation (automatizare lumini, porti, sisteme de incalzire, racire, apa calda, sistem de alarma, alimentare cu apa pentru animale/plante) cu interfatare internet/telefonie fixa (DTMF), impreuna cu toate dispozitivele comerciale necesare si modul lor de interconectare.
  6. realizarea de gateway-uri si bridge-uri hardware+software pentru diferite protocoale existente pe piata, dar pentru care nu exista intercompatibilitate directa.


Aplicatii pentru SmartTV

  1. Sistem de monitorizare/alarma pentru biciclete cu GPS. Trebuie miniaturizat tot sistemul incit sa incapa in tija de la sa.