InPromptu edistää digiosaamista

Digitaidot ovat tämän päivän kansalaistaitoja ja tietotekniikan käyttötaitoja tarvitaan lähes kaikilla elämänalueilla. InPromptu-hankeessa edistämme tieto- ja viestintäteknistä perusosaamista. Järjestämme yhdistysten toiminnassa mukana oleville valmennusta tieto- ja viestintätekniikan käyttöön ja yhteisölliseen työskentelyyn.

Lisäksi tuemme yhdistyksiä ohjaajien valmennuksilla, yhteisillä materiaaleilla sekä neuvontatyöllä. Tavoitteena on, että paikallisyhdistykset järjestävät ja tarjoavat digitaitojen valmennusta omille kävijöilleen.

Hankkeen osallistujat ovat työttömien ja muiden yhdistysten toimintaan osallistuvia. Mukaan ovat tervetulleita myös muut digitaitojensa kohentamisesta kiinnostuneet.

Kiinnostuitko? Ole meihin yhteydessä.

Hankkeen Osaamiskirja julkaistiin 18.11.2020

Julkaisimme 18.11. sähköisesti osaamiskirjan, johon on hankkeemme aikana koottu selkeä ja kattava tietopaketti digitaalisista perustaidoista. Osaamiskirjan tavoitteena on antaa perustietoa, joka helpottaa digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöä. Toisaalta osaamiskirja voi toimia myös digiohjauksen tukimateriaalina ja lukemistona, joka jaetaan valmennuksiin osallistuville etukäteen tai valmennuksen lopuksi.

Työ perustaitojen parissa jatkuu alkukeväälle 2021

Työ perustaitojen parissa jatkuu. Keväällä 2020 lähivalmennukset vaihtuivat webinaareiksi ja niiden parissa jatkamme jatkoajan puitteissa myös loppusyksystä ja alkukeväästä 2021.

Tiedot tulevista tapahtumista päivitämme Valmennukset-sivulle. Samalta sivulta löydät myös pidettyjen webinaarien tallenteet ja esitysmateriaalit.

Mikäli haluat tiedot tulevasta toiminnasta suoraan sähköpostiisi, liity hankkeen postituslistalle.

InPromptu valmennusta kaikille.mp4

InPromptu - tukea digiosaamiseen -hankkeen työskentelyaika on maaliskuusta 2018 maaliskuun 2021 loppuun.

Yhdistysten toimijaverkostoa on koottu keväästä 2018 lähtien. Yhdessä yhdistysten kanssa etsimme ja tarkennamme osaamistarpeita ja luomme pohjaa verkoston työskentelylle. Rinnalla tuemme paikallisyhdistyksiä digiosaamisen kehittämisessä ja pajatoiminnan ja vertaisohjauksen järjestämisessä.

Hanke toteutetaan TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n ja Helsingin Työkanava HeTy ry:n yhteistyönä.